Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Skallsjö

Välkommen till PRO Skallsjö!

Vi är en lokal förening inom PRO med i dagsläget c:a 500 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, glädje och hälsa samt personlig utveckling genom olika former av studiecirklar.

Våra lokaler finns i Trevnaden samt i Annexet. Adressen till oss : Floda Stationsväg 5, 448 30 Floda och e-post: skallsjo@pro.se

Hemsidan uppdaterad 2022-11-28/rs

 

Enjoyguiden 2023 är här!!!! Pris endast 395:- Kontakta Lisbeth Björkander och beställ ditt exemplar, tel.: 070-521 28 52

Protokoll från Höstmötet 15 november finns nu under "Om oss" och "Protokoll Medlemsmöten"

PRO riks har gjort ett uttalande i anledning av den nya budgeten avseende pensionärerna. Klicka på länken så kommer du till PRO Riks. Pensionärer bortglömda i budgeten - PRO Länk till annan webbplats.

Bilder från Höstmöte 16 november finns under "Bildarkiv", "Bilder 2022" och "Höstmöte 16 november"

Bilder från whiskykunskap 25 oktober finns nu under "Bildarkiv", "Bilder 2022" och "Whiskykunskap 25 oktober"

Café Säveå, Equmeniakyrkan 28 november. Läs mer under "Nyheter"

Bilder från måltid med våra 85+are den 19 och 20 oktober. Se under "Bildarkiv" och "Bilder 2022"

Enjoyguiden 2023 kommer att vara tillgänglig i mitten av november! Samma pris som tidigare, 395:- Ring Lisbeth, tel. 070-521 28 52 och reservera ditt exemplar.

Resor under hösten 2022 samt teaterbesök. I samarbete med Lerum PRO anordnas några resor samt möjlighet till teaterbesök. Se under "Nyheter" och klicka på länken.

Café Dagny under hösten! Se under "Nyheter"Har du synpunkter, önskemål eller idéer om innehållet på hemsidan så skickar du det till Ralph Söderström, e-post: raffle.soderstrom@gmail.com

Enjoyguiden 2023! Säljes genom Lisbeth Björkander.

Enjoyguiden 2023! Säljes genom Lisbeth Björkander.

Säsongens första snö vid havet.

Säsongens första snö vid havet. FOTO: Ralph Söderström

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet