Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Skallsjö

Välkommen till PRO Skallsjö!

Vi är en lokal förening inom PRO med i dagsläget c:a 500 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, glädje och hälsa samt personlig utveckling genom olika former av studiecirklar.

Våra lokaler finns i Trevnaden samt i Annexet. Adressen till oss : Floda Stationsväg 5, 448 30 Floda och e-post: skallsjo@pro.se

Hemsidan uppdaterad 2023-03-27/rs


SILLBUFFÉ!! Den 4, 5 och 6 april kl. 18.00 serveras det Sillbuffé i Trevnaden anordnad av Lisbeth Björkander. Pris: Endast 150:-! Anmäl er till Lisbeth, tel.: 0705-212852

Övriga Aktiviteter!!! På Årsmötet 22 mars presenterades ett antal övriga aktiviteter inom vår kommun. Gå in på "Nyheter" och klicka på raden "Övriga intressanta aktiviteter" så öppnas informationen.

Bilder från Romkunskap 21 mars finns nu under "Bildarkiv", "Bilder 2023" och "Romkunskap 21 mars"

Bilder från Årsmöte 22 mars finns nu under "Bildarkiv", "Bilder 2023" och "Årsmöte 22 mars

Protokoll från Årsmötet den 22 april finns tillgängligt, klicka här, Pdf, 132.4 kB. samt Verksamhetsberättelse 2022, klicka här. Pdf, 300.7 kB.

Ja, nu är det dags att anmäla sig till Golfen! Jag hade tänkt att de som har officiellt handicap bildar en liten serie och träffas t.ex. varannan tisdag på Öijared för en runda. För de som inte har officiellt handicap men ändå vill pröva på Golf skulle vi kunna träffas på Öijareds Järnbana och gå några rundor då och då. Jag föreslår att vi alla som är anmälda träffas en kort stund på Trevnaden för att diskutera hur vi bäst lägger upp våra golfrundor. Anmäl er till Ulf Hiller per SMS eller telefon (0706-228223) och ange vilken kategori ni tillhör. Jag kallar sedan till ett kort möte i Trevnaden någon gång under vecka 17. Hoppas på många deltagare!


Bilder från Romkunskap 14 mars finns nu under "Bildarkiv", "Bilder 2023".

Bilder från Tacobuffé 16 mars finns under "Bildarkiv", "Bilder 2023"

Miniexpo i samarbete med Lerums kommun, AllAgeHub, Demensföreningen och PRO Skallsjö/Lerum om tekniska hjälpmedel för oss äldre! Equmeniakyrkan i Floda måndagen den 17 april, gratis entré! Klicka här så kan du läsa mer detaljer! Pdf, 1.2 MB.

Café Dagny, läs mer under "Nyheter" samt klicka på länken så öppnas informationen i nytt fönster.Har du synpunkter, önskemål eller idéer om innehållet på hemsidan så skickar du det till Ralph Söderström, e-post: raffle.soderstrom@gmail.com

Sillbuffé

Sillbuffé

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Hjälp SVT att bli mer tillgängligt

  PRO driver på för att SVT ska bli mer tillgänlighetsanpassat. För en tid sedan träffade vår förbundssekreterare Johanna Hållen Hanna Stjärne, som är VD på SVT, och nu inbjuds PRO:s medlemmar att delta i en särskild enkät.

 • Övrigt

  Gratis brandskyddsutbildning med PRO och FRIS

  FRIS, föreningen räddningskårer i samverkan, har med stöd av MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram brandskyddsutbildningar för äldre. Utbildningarna har gjorts i samarbete med PRO.

 • Vård & omsorg

  Låt inte äldreomsorgen betala notan i lågkonjunkturen

  I veckan släppte Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin ekonomirapport. SKR slår fast att det blir bistra tider med ekonomiska underskott i en majoritet av regionerna och flera kommuner nästa år. Rapporten pekar också ut utmaningar inom kompetensförsörjningen särskilt inom äldreomsorgen. PRO kräver nu att regeringen agerar.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet