Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Herrljunga

Månadsmöte 13 oktober

Den här onsdagen besöktes vi av Lilla Bandet från Färgelanda -
"Sveriges minsta orkester” – primadonnan och lådbäraren………
samt
Helena Boman - Herrljunga kommuns nya anhörigsamordnare som informerade om (klicka på texten till höger) "Anhörigstöd i Herrljunga kommun"  Pdf, 2.8 MB.

Fotokollage: U. Knutsson

Vår ordförande Bosse Naumburg hälsade ett 60-tal PRO-gäster välkomna till en eftermiddag på Herrljunga Hotell & Konferens. Det är äntligen en hel del aktiviteter på gång i Herrljunga PRO under hösten.

Den 1/11 håller ABF en träff för våra cirkelledare. Den kommer att handla om digitalisering i det fortsatta arbetet för våra cirkelledare.

En cirkel i ämnet ”Vinterfågelmatning” blir det i ABF-lokalen med start den 5/11.

Birgitta Larsson informerade om att det i ABF-lokalen kommer att bli tre träffar om ”Ensamhet”, den 26/10, 9/11 och 23/11, samt en träff, då polisen kommer på besök, även den blir den 26/10.

Pubkväll med underhållning den 18/11, på Daniels Pizzeria vid "Röda Torget".

Kommunens nya anhörigsamordnare, Helena Boman, hade bjudits in för att presentera sig och berätta lite om sitt arbete i vår kommun. Helena är inne på sin 8:de vecka i Herrljunga kommun och hon arbetade tidigare i grannkommunen Vara.
Råd & vägledning, enskilda samtal och anhörigträffar är några av hennes stora arbetsuppgifter och detta ser hon fram emot att få ta tag i hos vår kommun.

Därefter var det dags för Ulrika Claesson och Johan Pettersen i ”Sveriges minsta orkester” - Lilla Bandet från Färgelanda - att underhålla oss med en fantastisk repertoar. En blandning av härliga, kända låtar, vilka det var svårt att sitta stilla till, varvade med härliga berättelser från deras många framträdanden runt om i landet. Avslutande låt var den gamla goa’ rocklåten ”Rock Around The Clock” som verkligen fick det att rycka i benen.

Efter den sedvanliga fikapausen, fortsatte Lilla Bandet underhållningen ytterligare en stund, tills det var dags för kvällens dragning av oktober månads blombukett, som sponsras av Sparbanken i Herrljunga. Den vanns av Ulf Lindberg och detta var Ulfs’ premiärbesök hos oss. ”Nybörjartur”? --- Kanske detta kan locka andra att komma på våra månadsmöten i fortsättningen?

Avslutningsvis var det dragning i vårat Åralotteri - en specialgrej för PRO Herrljunga med tre vinstchanser på varje lott. Hela 16 vinster fanns på vinstbordet denna dag. Utav dessa hade Ulrika och Johan i Lilla Bandet skänkt fyra, vilka kom från deras ”Tea & Coffee Shop” i Mellerud.