Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Angelstad

PRO Angelstad, resa 24 maj 2020

Vi samlades i Ljungby vid Myreborondellens parkering vid Värmeverket 7.45 där bussen väntade på oss. Första anhalten var motell Götaström Skillingaryd, där vi förmiddagsfikade.

10.15, framme vid Husqvarna Museum, där vi fick se och höra om Museets historia. Rundvandring inne i museet, som bestod av flera våningar och många rum, totalt 2 500 kvadratmeter med utställning av allt Husqvarna tillverkat, såsom symaskiner, motorcyklar - till vapen och motorsågar. Husqvarna är varumärke och en fabrik som hade mer än 300 år på nacken. På 1960–70 talet blev Husqvarna ett världsföretag.

14.30, avresa till Lena-Maria Vendelius, som underhöll oss med berättelse om sitt liv som handikappad, hon bjöd på trevliga anekdoter och ljuvlig sång. En fantastisk kvinna, levnadsglad och fylld av energi!
Hon har rest i många länder och träffat intressanta personer som inspirerat henne att skriva egna texter samt även framföra andras. Hon berättade att en sång på hennes nya skiva heter ”Ett ögonblick” som Kenneth Gärdestad skrivit enbart för henne.
2014 startade Lena-Maria sin butik som består av egna konstverk och återförsäljning av linne/lera/keramik produkter, nu även en web-shop. www.butiklenamaria.com. Lena-Maria anordnar musikkvällar sista tisdagen i månaden, samt syjunteträffar med öppen butik på onsdagar. Efter hennes uppträdande bjöds vi på kaffe och hembakta kakor och erbjöds handla i hennes butik.

Efter dessa intensiva och känslomässiga stunder påbörjades hemfärden vid 16.30. Alla var nöjda med dagen. Lars-Åke som arrangör fick ta emot mycket beröm för en trevlig dag! Strax efter 18-tiden anlände vi till Ljungby och skiljdes åt, trötta, nöjda och uppfyllda av dagens intryck.

Text och bilder: Iris Nilsson