Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Kronoberg

Välkommen till PRO Kronoberg

OBS!! Ny bättre länk för NYA medlemar i PRO - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Distriktet Kronoberg har 29 föreningar och 8 samorganisationer med totalt 7 000 medlemmar.

Kansliexpeditionen finns idag på Högsbyvägen 3 B, Företagscenter i Räppe . Här träffar du vår kanslipersonal Birgitta Landqvist mellan kl. 08.00-13.00 måndag - torsdag samt Anders Ek torsdagar kl 08.00 - 16.00 lunchstängt mellan kl. 12.00-12.30 OBS! Telefontid mellan kl. 10.00-12.00 måndag-torsdag 0470-233 47

Birgitta Landqvist personaladministratör och webbansvarig

Motionskampen 1 MAJ – 1 SEP 2023 är över skicka in Er sammanställning genom ladda ner blankett

Mer information om Motionskampen 2023 Pdf, 271.4 kB.

Här kan du skriva ut en skrivmall för hela samtliga månader 2023 tryck här Pdf, 163.8 kB.

Här kan du ladda ner en sammanställning över samtliga deltagare i Er förening Pdf, 244.9 kB.

Prisundersökningen 2022 – Matkassen 20 procent dyrare på ett år

PRO:s prisundersökning 2022 visar att matpriserna har ökat med 20 procent på ett år. I årets undersökning tittade vi på exakt samma varor som förra året. På så sätt har vi kunnat göra en prisjämförelse och ta reda på hur mycket PRO:s matkasse har ökat i pris från november 2021 till och med oktober 2022.

Årets prisundersökning består av tre undersökningar i en. Det är en butiksundersökning som närmare tusen PRO-medlemmar från stora delar av landet har genomfört och två undersökningar av matpriserna på nätet, hemleverans respektive upphämtning i butik. Matkassen som vi har undersök består av 36 olika varor som finns tillgängliga i butiker i hela landet.

Prisutvecklingen på de olika varorna varierar. Mest har priset stigit på rapsoljan som har ökat med hela 45 procent. Men även Bregott och kaffe har ökat mycket – 42 respektive 34 procent.

Här kan du ladda ner hela rapporten: PRO:s prisundersökning 2022Pdf, 4.7 MB, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Butiksundersökningen

Butiksundersökningen visar fortsatt på stora skillnader i pris beroende på var maten köps. Den billigaste matkassen kostade cirka 933 kronor – och den dyraste nästan 1 259 kronor. En prisskillnad på hela 35 procent. När det gäller geografiska skillnader var genomsnittspriset lägst i Skaraborg med 1 078 kronor, och högst i Västerbotten med 1 150 kronor.

Billigast i Kronoberg var Willys Älmhult och ICA Supermarket Alvesta

Willys Älmhult

Kronoberg

stora

32

1020,64

Grattis Willys Älmhult billigast i Kronobergs undersökning i kategorin stor butik

ICA Supermarket Alvesta

Kronoberg

små

35

1086,12

Grattis ICA Supermarket Alvesta billigast i Kronoberg i kategorin småbutik

Stort Tack till samtliga prisundersökare som hjälpt till och sett till att även Kronoberg deltagit i denna så viktiga undersökning och som i år fått stor publicitet i Media.//distriktsstyrelsen

Nationell Friluftsdag den 27 sept

Nationell Friluftsdag den 27 sept

Häng med ut på PRO:s nationella friluftsdag 27 september 2023 läs mer här Pdf, 252.6 kB.

PRO:s nationella friluftsdag är till för alla medlemmar och för alla som vill prova på PRO. Tanken är att PRO:s föreningar bjuder in sina medlemmar till en dag med aktiviteter i natur- och närmiljö. Det är också en möjlighet för föreningarna att visa upp sin verksamhet för nya medlemmar. Snart kommer den gemensamma annonsen om vilka PRO föreningar som deltar och vad som händer!

PRO Berga vinner vetartävlingen med tävlande Lissy Johansson, Anita Östlund, Sigvard Svensson och Kjell-Åke Lundquist som lagledare. Bo Johansson från distriktet delar ut medaljer

PRO Berga vinner vetartävlingen med tävlande Lissy Johansson, Anita Östlund, Sigvard Svensson och Kjell-Åke Lundquist som lagledare. Bo Johansson från distriktet delar ut medaljer

Stort Grattis PRO Berga som får representera distriktet i Regionfinalen den 29 augusti. Plats ej bestämd. Läs mer och följ länken tryck här

Prisundersökning 2022

Prisundersökning 2022

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Pension

  "Inte en budget att hålla i handen när det blåser kallt"

  Regeringen borde ha prioriterat välfärden hårdare, menar PRO:s ordförande Åsa Lindestam. Hon pekar på att det viktigaste regeringen kan göra för pensionärernas ekonomi är åtgärder för högre pensioner.

 • Vård & omsorg

  Ge alla äldre chansen att vaccinera sig

  Sverige borde inför ett nationellt vaccinationsprogram för äldre. Det skriver PRO och SPF Seniorerna i ett gemensamt brev till regeringen.

 • Pension

  Regeringsförklaring utan pensionärer

  I går presenterade statsminister Ulf Kristersson sin regeringsförklaring för riksdagen. Många ämnen berördes under statsministerns fyrtio minuter långa anförande, men pensionärerna nämndes inte.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO Kalmar län blev boulemästare!

  Helgen 9–10 september samlades PRO:s bästa boulespelare på Gysinge Herrgård för att göra upp om vilket distrikt som vaskat fram det bästa tremannalaget. PRO Kalmar län lyckades bäst och vann före lagen från PRO Gävleborg och PRO Värmland.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO Uppsala län blev golfmästare!

  Årets riksmästerskap i golf genomfördes 5–6 september på GolfUppsala Söderby. Strax över 100 golfande PRO:are gjorde upp om de individuella medaljerna första dagen. Andra dagens lagtävling mellan distrikten lockade 18 fyrmannalag till start – från 13 olika distrikt som i sin tur tagit ut sina bästa spelare. PRO Golf Uppsala arrangerade.

 • Gemenskap & aktiviteter

  PRO:s mästerskapssäsong är i gång!

  I veckan var det dags för PRO:s första riksmästerskap för året. I de myggtäta skogarna några kilometer söder om Eskilstuna genomfördes orienteringsmästerskapet under två dagar. Ett femtiotal PRO:are och SPF:are fajtades om medaljerna under två överraskande soliga sensommardagar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet