Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Skillingaryd

24-05-28, 29 Resa till Östergötland.

Personer framför träd

Den 28-29 maj var det dags för den årliga "Läs-och_Res"-resan, som Skillingaryds PRO gör tillsammans med Vaggeryds PRO. Den här gången var vi 40 st. som äntrade bussen på tisdagsmorgonen för färd mot Östergötland.
Första anhalt var Fyrudden, där vi lämnade bussen och i stället gav oss ut på en båttur med "Ellen av Harstena". Vi fick en härlig resa i den här delen av St Annas skärgård. Efter en dryg timma nådde vi Harstena. Den delikata lunchen vi serverades bestod av strömming och potatismos. Tillsammans med en kunnig guide (Han var i fjortonde generationen av en släkt som funnits på Harstena i flera hundra år) fick vi göra en rundvandring på ön. I det gamla skolhuset visades en film om hur livet gestaltade sig på Harstena för 100 år sedan)
Tillbaks på fastlandet styrdes kosan via Söderköping mot Norrköping där vi åt middag på Restaurang VY, som låg mitt i Industrilandskapet i Norrköping.
Efter övernattning på Hotell Comfort, började vi onsdagen med att få en guidad vandring i Industrilandskapet och ett besök på Stadsmuséet.
Från Norrköping åkte vi till Lövstad Slott, där vi åt lunch innan vi blev guidade i slottet. Vår mycket trevliga tvådagarsresa avslutades med fika på Centralkonditoriet i Väderstad och ett besök på Narr Choklad i Ödeshög.