Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Taberg

År 2022

Personer framför träd

Text

På januarimötet samlades PRO Taberg för att ta ett värdigt farväl av de medlemmar som gått bort under 2020/2021. Kören sjöng några sånger, Marita Rydén läste en stämningsfull dikt av Atle Burman och Karin Åstrand tände ett gemensamt ljus för att hedra minnet av de bortgångna.
Fyra nya medlemmar hälsades välkomna till föreningen.
Vårprogrammet presenterades, men på grund av den ökande smittan har styrelsen sett sig tvungen att inställa mötet i februari och istället ha årsmötet den 14 mars. Dessutom ställs resan till Ullared den 8 februari in. Aktiviteter som vävning, körsång, gymnastik och bingospel ställs också in tills februari månads slut, med förhoppningen att smittoläget har förbättrats tills i mars så att dessa kan återupptas då. Vi återkommer med mer information senare.

Den 14 mars samlades medlemmarna i PRO Taberg till årsmöte. Sedan verksamhetsberättelsen, den ekonomiska redovisningen och revisionsberättelsen föredragits beviljade mötet styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året på revisorernas rekommendation. Styrelsen kommer att bestå av Sölve Alm, ordförande, Bodil Johansson, vice ordförande, Asta Karlsson, kassör, Eva Nilsson, sekreterare, Anne-May Hedqvist, studieorganisatör, Irene Svensson, medlemsansvarig, Karin Åstrand, Åke Josefsson och Carola Svenningsson.
Efter årsmötesförhandlingarna bjöds det på kaffe och semlor. Inge Fridén bjöd på nostalgiska återblickar på populära låtar från förr. Det ryckte säkert i mångas dansben att få gå upp och ta sig en sväng.
På aprilmötet kan man anmäla sig till Mellbystrand v 33 och den 16 maj planerar vi en hemlig resa.
Mötet röstade med överväldigande majoritet för att skänka en större summa pengar till Ukraina
Ordförande Sölve Alm avslutade mötet och tackade för den goda uppslutningen och hälsade välkommen tillbaka den 11 april, då Sabina spelar säckpipa och dragspel för oss.

På aprilmötet fick medlemmarna i PRO Taberg stifta bekantskap med en riksspeleman. Sabina Henriksson visade att hon kunde hantera ett flertal instrument som nyckelharpa, fiol, flöjt, gitarr, durspel och säckpipa med briljans. Dessutom berättade hon om instrumentens ursprung och historia och bjöd även på vacker sång.
Föreningen inbjuder till tipspromenad i hembygdsparken den 21 april kl 1400. Förhoppningsvis kan boulen starta den 26 april kl 9.30 på TSK om vädrets makter står oss bi. Det finns ett fåtal platser kvar till den hemliga resan den 16 maj. Kurserna i hjärt-lungräddning den 23 och 29 maj är fulltecknade. Till kolonivistelsen i Mellbystrand v 33finns det fortfarande några platser kvar.
Efter det att vi intagit en god räkmacka och lotterivinsterna delats ut avslutade ordförande Sölve Alm mötet och välkomnade tillbaka den 9 maj då Femtingeteatern spelar ”Drömmen om folkparken”.

Femtingeteatern foto bol

Den 9 maj samlades PRO Tabergs medlemmar till säsongens sista möte. Många hade nog lockats dit, för att få se föreställningen ”Drömmen om folkparken”. Det var Femtingeteatern som framförde den. Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson guidade oss briljant igenom folkparkens historia under 50- och -60 talen. Vi fick återbekanta oss med ett urval melodier som varit populära i folkparkerna under denna tid. Det var nog många som drog en längtans suck till flydda tider.
Kurser i hjärt/lungräddning blir den 23 och 30 maj på TSK.
Den 21 juni kan man njuta av sill och potatis i hembygdsparken kl 14.00. Fika får man ta med själv och kalaset kostar 50 kronor.
Studiecirklar i mobiltelefonteknik, dans och svampprovning planeras till hösten. En resa till Hönsalottas luffarmuseum blir det den 19 september om intresse finns.
En ny medlem hälsades välkommen till föreningen. Efter kaffet och lotteridragningen avslutade Bodil Johansson mötet och hälsade alla välkomna tillbaka 12 september.

Ordförande Sölve Alm hälsade PRO Tabergs medlemmar välkomna tillbaka efter sommaruppehållet i en så gott som fullsatt lokal den 12 september.
Eric Engelbrektsson från Junehem informerade om bostadsbolagets verksamhet och byggnation i Tabergsådalen. Kören ledde allsången innan fikat och tre nya medlemmar hälsades välkomna till föreningen.
Studiorganisatör Anne-May Hedquist informerade om kursen i mobiltelefon- kunskap, som startar torsdagen den 15 sept kl 14.00 på TSK. Hon hade tagit hjälp av Caroline Spalin från ABF.
Bingot börjar den 13 sept på TSK kl 13.30 och väven sätter igång den 15 sept.
Hönsalottas luffarmuseum får ett besök av oss den 19 sept. Danssugna kan få sitt lystmäte på tisdag den 20 sept kl 14.00 på TSK. Den 22 och 23 sept ger vi oss ut i skogen för att leta svamp under Irene Svenssons ledning. Vi utgår från Tabergs station kl 9.50. Till Ullared styr vi kosan den 17 okt och avresan sker från Tabergs station kl 8.00. Den 28 okt kl 18.00 träffas vi på TSK för testa och lära oss mer om viner.
Efter lotteriet avslutade ordförande mötet och hälsade välkommen tillbaka den 10 okt då vi firar 60 års jubileum.

Den 10 oktober samlades 124 medlemmar för att fira PRO Tabergs 60års jubileum. I samband med detta hyllades två trotjänare, Karin Åstrand och Jan Ericson, med blommor. Mötets gästartist Patrik Zander bjöd på välkända låtar från 50- och 60talen. En riktig nostalgitripp, som alla kunde nynna med i och för detta fick han många välförtjänta applåder.
Fyra nya medlemmar hälsades välkomna i föreningen. Studieorganisatör Anne-May Hedquist meddelade att kursen i mobiltelefonkunskap fortsätter ett tag till. Boulen har avslutning på TSK den 14 okt. Gymnastiken börjar den 18 okt. Den 24 okt kan de som anmält sitt intresse göra ett studiebesök på Skönhetsstudion i Taberg. Vinprovningen den 28 okt är fulltecknad. Den 18 nov planeras en resa till julmarknaden i Huseby. Julbord blir det den 3 dec på MIF. Efter fikat, där det vankades ostkaka, vidtog lotteridragningen. Därefter tackade ordförande Sölve Alm för den stora uppslutningen och hälsade välkommen tillbaka den 14 nov, då det blir hattparad och Eva och Ingvar gästar oss.

vinnare hattparad-22

ordf. gratulerar vinnare hattparad -22 Birgitta och Inge Ekvall foto bol

Den 12 november hälsade ordförande Sölve Alm PRO Tabergs medlemmar, utsmyckade i tokiga, originella och vackra hattskapelser ,välkomna till månadens möte. I svår konkurrens korades hattparadens vinnare, Birgitta och Inge Ekvall, för sina finurliga hattar. De gratulerades med varsin blombukett. Mötets höjdpunkt var annars ”Eva och Ingvar” som förnöjde hela församlingen med sin proffsiga och publikfriande spelstil som innefattade både dragspel, ukelele, flöjt, sång och roliga historier. De fick rungande applåder efter väl förrättat värv.
Ordförande presenterade verksamhetsplanen och budgeten för 2023. Mobiltelefonkursen har avslutning den 17 november på TSK. Kören sjunger för de boende på Smedjegården den 24 nov. Den 3 dec avnjuter vi vårt egna julbord på MIF. Ett besök på nyårsrevyn planeras till den 6 jan-23 och den 16 jan-23 kan intresserade njuta av spaet i Hook.
Efter lotteridragningen avslutade ordförande mötet och hälsade välkommen tillbaka den 12 december, då det vankas julgröt och skinksmörgås.

foto bol

Den 12 december välkomnade PRO Tabergs ordförande Bodil Johansson medlemmarna till luciafirande och julgröt. Kören ledde allsången och församlingen kunde följa texten på storbild för att kunna sjunga med i de välkända julsångerna. Kyrkoherde Tore Karlsson höll jultalet, som handlade om julens kärleksbudskap och visade på bibelns förebilder som Jesusbarnet och Lucia. Efter julgröten och lotteriet var det dags för mötets stora överraskning, då Jönköpings Lucia under sång tågade in med sina sex tärnor. De bjöd sedan på ett stort antal julsånger, som församlingen fick njuta av.
Två nya medlemmar välkomnades. Till nyårsrevyn den 6 januari finns platser kvar och intresserade kan även besöka spaet i Hok den 16 januari. I februari planeras en Ullaredsresa. Efter att ha önskat medlemmarna en God Jul och Gott Nytt År välkomnade ordförande till nästa månadsmöte den 9 januari -23.