Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Leva Livet

Oktober

Bästa medlemmar i PRO Leva Livet!

Först ett stort tack till alla, som svarade och deltog i vårt digitala års-och höstmöte! Tills idag har det kommit in 246 svar och det är vi tacksamma för.
Eftersom alla svarade ”ja” på alla frågor så vet Ni att förslagen från styrelsen gått igenom. Några har frågat varför inte hela styrelsen fanns med på förslagen till val och det beror på att alla i styrelsen inte väljs samtidigt.
Någon har också önskat att vi ska ha våra medlemsmöten senare på dagen, eftersom en del av Er fortfarande arbetar. När vi startade vår förening diskuterade vi tiderna och kom fram till att kl. 14.00 var en bra tid, inte minst med tanke på att det mörknar så tidigt den årstid vi nu befinner oss i och vi äldre inte är så glada över att vara ute då.
Programkommittén har fått ta del av de önskemål Ni haft om den kulturella delen av våra sammankomster.
Någon har saknat en del handlingar, men det beror nog på att flera av Er fick handlingar i ett tidigare utskick, som vi hoppades på att Ni hade kvar.
F.ö. är vi tacksamma för allt beröm vi fått från många av Er, det värmer och sporrar oss att bli ännu bättre.
Tyvärr kan vi inte fortsätta ha våra medlemsträffar på EFS-lokalen längre och det beklagar vi eftersom vi blivit så väl bemötta där. Vi behöver en större lokal och vi har nått en överenskommelse med Travet och chefen Jan Quicklund om att få vara i Toto-hallen, som är helt nyrenoverad med alla de tillbehör vi behöver. Det är en alldeles utomordentlig lokal enligt våra krav. Det är 8:ans buss som går dit och för att alla skall kunna åka buss fram och tillbaka måste vi kanske rucka på mötestiderna och börja kl. 13.30 för att hinna med våra möten. Tyvärr rimmar det dåligt med önskan om att vi skulle börja senare på dagen, men nu har vi letat länge och haft många kontakter utan att lyckas med lokal mera i centrum. Vi har ännu inte fattat beslut om ev. ändring av mötestider utan får återkomma senare.
När det gäller covid-19 är det fortfarande inte möjligt för oss att bjuda in till möten däremot har PRO Riks föreslagit att alla föreningar skall ha en friluftsdag den 21 oktober och då tänker vi vara med och ha ett arrangemang i Badhusparken. Inbjudan till den dagen biläggs det här brevet.
Flera av våra studiecirklar har fortsatt att träffas och vi efterlyser fler som vill starta cirklar. Det är möjligt i de flesta ämnen där det finns intresserade. Det behövs inte fler än tre medlemmar. Vi har t.ex. flera s.k. pratgrupper där man träffas och pratar om något aktuellt ämne, recept på god mat eller bakverk, läser en bok tillsammans eller tar en promenad. Möjligheterna är stora och fria. Ring vår studieorganisatör Anne-Marie Salomonsson, tel. 070-562 52 46, så får Ni råd och hjälp. Det är viktigt att vi alla får möjlighet att delta i någon aktivitet eller verksamhet för att bryta den isolering, som vi lätt kan hamna i och där har vi alla ett ansvar.
Vi hoppas också att det inte skall dröja länge innan vi kan fortsätta med våra ordinarie trivselträffar. Från styrelsens sida längtar vi efter att få träffa Er öga mot öga. Även här har alla ett ansvar, desto fler som sköter sig efter de regler som finns just nu, desto fortare kommer Sverige i gång igen.
Östersund den 2 oktober 2020.
Vänliga hälsningar!
Styrelsen för PRO Leva Livet genom Marianne Stålberg

Hej alla våra medlemmar!
Vi saknar Er alla och längtar efter den dagen vi kan fortsätta med våra trivselträffar. Just nu är det inte läge, men så klart kommer det en dag, när vi kan lämna covid-19 bakom oss. Till dess; tvätta händerna, håll avstånd och nästan det viktigaste; håll ut!
Idag har vi fått veta att a l l a kommer att ha samma regler, som vi äldre har levt efter sedan mars. Alla kan träffa släktingar, vänner m.m. under samma premisser.
Idag kan vi också läsa i en av kvällstidningarna att drygt 1300 svenska liv ha räddats på grund av de särskilt hårda restriktionerna, som vi äldre har levt med. Det kan samhället tacka oss 70-plussare för, som skött oss och följt myndigheternas skötselråd. Nu är det upp till bevis för övriga åldersklasser att göra sammaledes!
I går, onsdagen den 21 oktober, anordnade vi en friluftsdag i Badhusparken, som tydligen blev lyckad trots vädret. Vi hoppas kunna fortsätta med liknande verksamheter. Vi vill gärna få tips från Er om andra aktiviteter, då vi kan träffas under säkra former.
Det är roligt att Jamtli anordnar särskilda program och tider för oss äldre. Vi bifogar ett brev om detta. Bil.1
Vi har fått brev från Östersunds kommun där de ber om hjälp från pensionärsföreningar med att lämna synpunkter på kommunens utemiljö. Det tycker vi är ett utmärkt initiativ och vi bifogar även det brevet till Er. Ännu ett tillfälle för oss att vara ute och dessutom hjälpa till med en viktig fråga för oss alla som bor i Östersund med omnejd. Läs gärna det medföljande brevet och ta chansen att vara med och påverka. Bil. 2
Flera av Er tog kontakt med oss när kommunens service med hemleverans från mataffärer och apotek skulle upphöra. Det tyckte vi var djupt orättvist eftersom
covid-19 fortfarande härjar. Styrelsen beslöt att genast kontakta kommunen och peka på att den servicen är fortsatt mycket viktig, att behovet fortfarande är stort. Vår sekreterare, Harriet Jorderud, skrev till kommunen och betonade våra medlemmars oro. Glädjande nog så fick vi positivt besked bara någon dag efter vårt brev. Så nu fortsätter hjälpen med att handla både livsmedel och apoteksvaror. Det här är ett bra bevis på att med stöd av mångas önskningar kan vi vara med och påverka.
Nu är vintern i antågande och det blir ljusare och vackrare utomhus, men då kommer bekymret med halkan. Nu får vi se till att börja med broddar, så vi inte drattar på ändan, förlåt uttrycket.
Var rädda om Er och som jag brukar skriva, ju fler som sköter sig, ju snabbare återkommer ordningen i vårt samhälle! Prata med Era nära och kära och be dem göra sammaledes.
De varmaste och bästa hälsningar från oss alla i styrelsen i PRO Leva Livet.
Östersund den 22 oktober 2020
Marianne Stålberg
Ordförande