Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Furet

Möten och Träffar

Medlemsträff 23 augusti

29 medlemmar kom till träffen i Bygatans Bystuga. Det märktes direkt på ljudnivån att det var länge sedan man träffats. Det fanns mycket att samtala om. Trevligt!

Gun Yström var inbjuden för att berätta om PRO:s arbete i Kommunala Pensionärsrådet (KPR). Viktigt att pensionärsfrågor bevakas.

Mats Jönsson hade sammanställt ett Sommarmelodikryss som deltagarna fick klura på innan kaffet serverades. Lottad vinnare, bland alla rätta svar, blev Margareta Svensson. Efter information om höstens aktiviteter och lotteridragning avslutades träffen.

Sommarutflykt/Stadsvandring 14/6

Årets sommarutflykt gick till Skedalahed. Vår medlem Christer Fält tog emot och ledde oss på en promenad i området som varit exercisfält men numera är idrottsplats. Under promenaden berättade Christer om verksamheterna från mitten av 1800 talet till verksamheten avvecklades på 1990 talet. Intressant -med information och överraskningsmoment under vägen. Efter promenaden i den härliga försommarvärmen smakade det bra med en fika i gräset. Vandringen avslutades med ett förhandsbesök i Militärmuseet som officiellt öppnar 1/7. Sammanfattningsvis en mycket bra eftermiddag under bra ledning. Tack Christer!

Pubkväll 17 maj

Det var inte så många som mötte upp på pubkvällen på Pizzeria Campino. Vi som var där åt gott och hade en trivsam kväll.

Stadspromenad 4 maj

Många undrar vad de små målade tassarna på gatorna i innerstaden betyder. I härligt vårväder promenerade medlemmar i "Kottens spår" och upptäckte konstverk.

Medlemsträff 26 april

Träffen inleddes med underhållning av Janne mé granne. Instrumental musik på elgitarr. De tre "grabbarna" marknadsförde sig som miljövänliga- spelade endast gamla återvunna låtar och hade köpt utsläppsrätter för att spela fel. Mycket uppskattat.

Efter kaffestunden informerade Gunilla Jönsson om kommande aktiviteter inom föreningen. Träffen avslutades med dragning i lotteriet.

Pizzakväll med Melodikryss 29 mars

26 medlemmar redo att lösa melodikrysset kom till Bygatans Bystuga. I väntan på leverans av pizzan hann Mats Jönsson köra igenom krysset. Frågorna var lagom kluriga och melodierna trallvänligt välkända. Till kaffet gicks frågorna igenom och vinnare Stina Larsson lottades bland flertalet som hade alla rätt. En trevlig kväll i god samvaro.

Årsmöte 22 februari 2023

Till årsmötet i Bygatans Kvartersstuga kom 42 medlemmar. Två härliga musiker"Two Tracks" med förflutet i 70 talets popvärld spelade även musik från 50 och 60 talen. Fartfyllt och mycket bra!

Årsmötet leddes av Gun Yström från PRO Distriktet Halland. Ny styrelse med fem ordinarie och en ersättare valdes. En av den nya syrelsens första uppgifter blir att sätta ett program för 2023. Synpunkter och ideér från deltagarna efterlystes.

Traditionellt serverades kaffe och semla samt delades priser i lotteriet ut.

Pubkväll 25 januari 2023

16 medlemmar med regnblöta ytterkläder träffades på Pizzeria Campino för att umgås och äta och dricka något gott. I väntan på beställd mat - helt plötsligt blev hela lokalen mörk. Ficklampor letades upp i mobilerna med viss oro för att vi inte skulle få någon mat. Ljuset kom tillbaka efter 5-10 min och vi fick maten. En lyckad träff!

Julträff 7 december 2022

Träffen inleddes med glögg och mingel. Innan vi kunde gå loss på skink/ostsmörgåsar och Ris a la Malta underhöll Calle "från Läjet" Karlsson. Julmusik med återblickar till hans julupplevelser på ett roande, lättsamt vis. Under tiden började snön falla och det blev riktigt stämningsfullt i den något kylslagna lokalen. Efter varmt kaffe blev det dragning i jullotteriet. Lyckliga vinnare väntade nog inte till julafton med att öppna paketen.

Kalkonmiddag 16 november 2022

48 medlemmar lät sig väl smaka av kalkonen med tillbehör som serverades på Restaurang Karl på Nissastrand. Musikerna Anders och Sylve underhöll med ett varierande musikprogram.

Höstmöte 26 oktober 2022

Mötets tema var TRYGGHET. Linneá Sandberg och sjuksköterska Britt-Marie från Kommunens Hemvårdsförvaltning berättade om den hjälp de kan få som pga sjukdom/ålderdom inte klarar sig själva.

Gun Yström, PRO:s representnat i KPR Kommunala Pensionärsrådet, informerade om det påverkansarbete pensionärsorganisationerna bedriver i Halmstads kommun. Vi fick bra information om bla anhörigstöd, äldreboenden, hur statliga bidrag kommit pensionärerna till del m.m.

Efter fikapaus hölls ett kort möte med beslut om medlemsavgift och om föreningens framtid.

Veteranvetartävling 12 oktober 2022

Deltävling i PRO Vetarna 2022/2023 gick av stapeln den 12 oktober. 11 lag från Halland deltog. PRO Furet tävlade mot Halmstad Öster, Enslöv 2 och Söndrum. Margareta Ymén, Christer Fält och Mats Jönsson kämpade med 30 kluriga frågor. Söndrum och Halmstad Öster går vidare till semifinal i januari då de får möta segrarna från övriga två grupper.

Nationell Friluftsdag 22 september 2022

PRO anordnade denna dag friluftsaktiviteter i föreningarna i Sverige. PRO Furet valde att gå tipspromenad från Boulehallen på Gentoftevägen över fältet ner till grillplatsen vid Prins Bertils stig. Där väntade dagens grillmästare Seth med glödheta korvar. Smakade bra i det härliga höstvädret vid den fina grillplatsen. Tipspromenadens vinnare blev Mats Persson. Grattis!


Medlemsträff 24 augusti 2022

Trots att det fortfarande var riktigt sommarvarmt mötte 40 medlemmar upp på höstsäsongens första träff.

Mats Börjesson, kantor från Falkenberg inledde med ett varierats program. Det blev uppskattad musik av Elton John, Gessle, Marie Fredriksson m m.

Efter kaffestunden presenterade ordförande Gunilla Jönsson höstens program. Mötet avslutades med lotteri.

 

Träff på Söder 18/5 2022

Tyvärr blev det planerade studiebesöket på KKV (Konstnärernas Kollektiva Verkstad) och Galleri Najaden inställda pga sjukdom. 9 personer togs sig dock till Söderpiren. Det blev promenad på stranden och fikastund i caféet i härligt solsken.

Medlemsträff 27 april 2022

För tredje gången engagerades Mats Jönsson som "kryssmakare". I väntan på pizzaleveransen blev det en stunds mingel. Mätta och belåtna tog de 19 deltagarna sig an krysset. Melodierna var välkända och lätta att sjunga med i . Endast Mai Mogren hade alla rätt och förärades en vinflaska. Efter kaffe och morotskaka lämnade deltagarna Bygatans Kvartersstuga i den ljusa vårkvällen..

Årsmöte den 30 mars 2022

58 medlemmar medverkade på årsmötet. Lokalen var påskpyntad och vinsterna i lotteriet hade påsktema. Elvis4Ever inledde mötet med ett annorlunda program. Vältalige Tommy Lindgren gjorde en muntlig nostalgisk promenad från Folkets Park till Stora Torg kompletterad med passade musik. Många nickade igenkännande när det trevliga programmet framfördes. Några par intog dansgolvet till den dansvänliga musiken. Därefter serverades kaffe och wienerbröd. Årsmötet inleddes med parentation över medlemmar som lämnat föreningen under året. Leif Gustavsson, ordförande i PRO distrikt Halland ledde mötet. Till ny styrelse valdes: Gunilla Jönsson (ordförande), Seth Andersson (kassör), Angela Wobbe (studieorganisatör), Margit Lindgren. Lillemor Ahlkvist valdes 2021.Mötet avslutades med dragning i lotteiet.


 

Julträff 8 december 2021

36 medlemmar trotsade kyligt väder och oskottade vägbanor och mötte upp på julträff i Bygatans Kvartersstuga. Värmande glögg och fint julprogram framfört av duon Gun och Susanne skapade julstämning. Skink/ostsmörgås, ris a la Malta och därefter kaffe intogs under trevlig samvaro. Vinsterna i lotteriet var inslagna som julklappar så innehållet avslöjades varken för vinnare eller de som hade otur att dra nitlotter. Formen på vissa paket avslöjade vinflaskor och de valdes naturligtvis först. När det var dags att bryta upp önskade vi varandra GOD JUL och tog oss hem i den vintervita kvällen.

Pubkväll 24november 2021

Nu kunde vi åter igen efter pandemin träffas på Restaurang Pärlan. Under några timmar umgicks ett 20 tal medlemmar . Trevliga samtal och god mat.

Årsmöte 2020

Årsmöte 2020