Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Furet

Bilder 2023

Bilder och berättelser från våra aktiviteter

 

Kalkonmiddag 15 november

49 deltagare inledde kvällen med trevliga samtal och goda skratt till bakgrundsmusik av Anders & Sylve. Doften av god mat spred sig i lokalen på Bygatan och nu var det dags att förse sig med välsmakande kalkonmiddag. Näralla var måtta och belåtna drog musiken igång igen - nu i ett högre tempo- och då gick det inte att sitta stilla. Spontant var det många par som tog sig en svängom. För alla var det trevligt att lyssna på härlig musik, dricka kaffe och se dansglädjen. En riktigt trevlig onsdagskväll som livade upp i novembermörkret.

Örjan tänder värmeljusen

Musikerna förbereder sig

Mingel före maten

Anders & Sylve spelar

Maten är serverad

Musiker och servicepersonal behöver också äta

Dansgolvet lockar

Nya medlemmar Astrid (91 år) och Siv (91 år) trivdes hos oss

Höstmöte 25 oktober

Mötet inleddes med glad sång och musik av OA Larsson. Det blev härlig allsångskänsla. Till nästa år kanske vi ska satsa på några allsångsträfffar. Efter fika med kaffe och ostfralla hölls ett möte med Gunilla Jönsson som ordförande. Information om oförändrad medlemsavgift 40:- kr/år, valberedningen önskade fler ledamöter, anmälningar till Kalkonmiddag och Julträff och information om våra övriga aktiviteter. Lyckliga vinnare i lotteriet och även icke vinnare vände hem i höstrusket med varm känsla av gemenskap.

Samtal i väntan på gästerna

Gäster på ingång

37 gäster kom på vårt möte

OA Larsson fick igång allsång

 

Medlemsträff 23 augusti

29 medlemmar kom till träffen i Bygatans Bystuga. Det märktes direkt på ljudnivån att det var länge sedan man träffats. Det fanns mycket att samtala om. Trevligt!

Gun Yström var inbjuden för att berätta om PRO:s arbete i Kommunala Pensionärsrådet (KPR). Viktigt att pensionärsfrågor bevakas.

Mats Jönsson hade sammanställt ett Sommarmelodikryss som deltagarna fick klura på innan kaffet serverades. Lottad vinnare, bland alla rätta svar, blev Margareta Svensson. Efter information om höstens aktiviteter och lotteridragning avslutades träffen.

 

Sommarutflykt/Stadsvandring 14/6

Årets sommarutflykt gick till Skedalahed. Vår medlem Christer Fält tog emot och ledde oss på en promenad i området som varit exercisfält men numera är idrottsplats. Under promenaden berättade Christer om verksamheterna från mitten av 1800 talet till verksamheten avvecklades på 1990 talet. Intressant -med information och överraskningsmoment under vägen. Efter promenaden i den härliga försommarvärmen smakade det bra med en fika i gräset. Vandringen avslutades med ett förhandsbesök i Militärmuseet som officiellt öppnar 1/7. Sammanfattningsvis en mycket bra eftermiddag under bra ledning. Tack Christer!

Pubkväll 17 maj

Det var inte så många som mötte upp på pubkvällen på Pizzeria Campino. Vi som var där åt gott och hade en trivsam kväll.

Stadspromenad 4 maj

Många undrar vad de små målade tassarna på gatorna i innerstaden betyder. I härligt vårväder promenerade medlemmar i "Kottens spår" och upptäckte konstverk.

Medlemsträff 26 april

Träffen inleddes med underhållning av Janne mé granne. Instrumental musik på elgitarr. De tre "grabbarna" marknadsförde sig som miljövänliga- spelade endast gamla återvunna låtar och hade köpt utsläppsrätter för att spela fel. Mycket uppskattat.

Efter kaffestunden informerade Gunilla Jönsson om kommande aktiviteter inom föreningen. Träffen avslutades med dragning i lotteriet.

Pizzakväll med Melodikryss 29 mars

26 medlemmar redo att lösa melodikrysset kom till Bygatans Bystuga. I väntan på leverans av pizzan hann Mats Jönsson köra igenom krysset. Frågorna var lagom kluriga och melodierna trallvänligt välkända. Till kaffet gicks frågorna igenom och vinnare Stina Larsson lottades bland flertalet som hade alla rätt. En trevlig kväll i god samvaro.

Årsmöte 22 februari 2023

Till årsmötet i Bygatans Kvartersstuga kom 42 medlemmar. Två härliga musiker"Two Tracks" med förflutet i 70 talets popvärld spelade även musik från 50 och 60 talen. Fartfyllt och mycket bra!

Årsmötet leddes av Gun Yström från PRO Distriktet Halland. Ny styrelse med fem ordinarie och en ersättare valdes. En av den nya syrelsens första uppgifter blir att sätta ett program för 2023. Synpunkter och ideér från deltagarna efterlystes.

Traditionellt serverades kaffe och semla samt delades priser i lotteriet ut.

Pubkväll 25 januari 2023

16 medlemmar med regnblöta ytterkläder träffades på Pizzeria Campino för att umgås och äta och dricka något gott. I väntan på beställd mat - helt plötsligt blev hela lokalen mörk. Ficklampor letades upp i mobilerna med viss oro för att vi inte skulle få någon mat. Ljuset kom tillbaka efter 5-10 min och vi fick maten. En lyckad träff!