Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Höstmöte 18 november 2016

Budget för år 2017 antogs vid höstmötet och riksspelmannen Kent Leonardsson underhöll på näverlur, spilåpipa, fiol och gitarr.

Kent Leonardsson.

Kent Leonardsson.

Drygt 80 medlemmar deltog vid Korsnäs-Vika PROs höstmöte den 18 november 2016. Mötet inleddes med att kassören berättade om de olika posterna i den föreslagna budgeten för år 2017. Budgeten antogs enhälligt vid mötet.

Ordföranden informerade om att alla som fyllt 65 år nu har möjlighet att gratis vaccinera sig mot influensa vid vårdcentraler.

Vid enkäten som besvarades av medlemmar vid föregående medlemsmöte inkom önskemål om att ordna kurser i bridge, släktforskning och tvåändsstickning. Om tillräckligt många anmäler sig kommer föreningen att försöka anordna sådana kurser.

Efter budgetmötet och informationen tog dagens underhållare Kent Leonardsson över mikrofonen. Kent är riksspelman och inledde med att blåsa i näverlur och därefter spela på spilåpipa. Kent gjorde kopplingen att dåtidens näverlurar motsvaras av nutidens mobiltelefoner. Grunden för folkmusiken kan anses vara vad som skapades genom fäbodmusiken. Han spelade också fiol och sjöng till gitarr. Däremellan läste han dikter av Verner Aspenström och Victor Klarström med flera.

P-O Olsson informerade om att under sista veckan i april 2017 kommer en Ålandsresa att arrageras i föreningens regi. Den kommer att kosta 465 kr per person. P-O berättade också att PRO Riks den 26 oktober inbjudit blivande 65-åringar till After Work på en pub i Falun. Detta i avsikt att värva medlemmar till PRO-föreningarna. Som medlemsansvarig kunde han berätta att föreningen fått flera nya medlemmar efter denna träff. Ordföranden ställde en fråga vid mötet om intresse finns för att ordna pubaftnar framöver. Intresse verkar finnas så det är något som styrelsen får ta upp till diskussion.

På sedvanligt vis avslutades mötet med dragning på lotterier och ordföranden tackade alla som skänkt vinster.