Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Korsnäs-Vika PRO

Årsmöte 26 februari 2016

Avtackning av styrelsemedlemmar.

Avtackning av styrelsemedlemmar.

Föreningen höll årsmöte 26 februari och några medlemmar avtackades för sina insater i styrelse och valberedning.

Korsnäs-Vika PRO höll årsmöte på Hosjögården den 26 februari. Ca 80 medlemmar hade mött upp och bjöds på kaffe med smörgås och underhållning av Gunnar Blommé.

Årsmötet inleddes med parentation och Per-Olov Olsson läste upp namnen på de sjutton medlemmar som avlidit under år 2015. Britt Thureson läste Pär Lagerkvists dikt ”Det är vackrast när det skymmer” och en tyst minut hölls.

Anders Werner valdes till ordförande och Per-Olov Olsson till sekreterare för årsmötet.

Verksamhetsberättelsen, kassarapporten och revisionsberättelsen lästes upp och godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Birgitta Viklund, Jan Berglund och Margareta Bleckur avgick ur styrelsen och Erik Svensson, Mats Areteg och Siv Eriksson invaldes. Till ny revisor efter Carl-Olof Eriksson, som avsagt sig uppdraget, valdes Barbro Berglund-Björn. Siv Eriksson, Katarina Johansson och Margareta Häger avgick ur valberedningen och ersattes av Jan Berglund och Gunnar Jönsson.

De som avgått från sina uppdrag avtackades med blommor av ordföranden. Jan Berglund erhöll också ett förtjänsttecken från PRO för sina insatser inom föreningen.

Information lämnades om de aktiviteter som planeras under året, bl a en Ålandskryssning i april och en hemlig resa i augusti samt en byvandring i Vika i maj. Studiebesök vid Hjälpmedelsshopen i Borlänge, Ernst Rolfgården, Thunströms köpmansgård och Bergslagssalongerna planeras. Friskvårdsaktiviteter såsom stavgång med kultur, skogspromenader och boule pågår kontinuerligt under året. En läsecirkel, en cirkel i frågesport samt en kurs i knivslöjd kommer också att starta.

Efter att ha lyssnat på sång och gitarrspel av Gunnar Blommé avslutades mötet med dragning på lotterier.

Ordföranden inbjöd till nästa medlemsmöte som äger rum den 18 mars. Då underhåller Tom Bergerengen.