Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Örnsköldsvik

September 2023

Information om nytt vaccin

Denna onsdag fick medlemmarna i PRO Örnsköldsvik både nyttig informaion och dra på mungiporna.
Ordförande Lage Dahlqvist hälsade alla välkommen och lämnade ordet till Susanne Johansson, sjuksköterska från regionen som informerade om vikten av att ta det vaccin som erbjuds gratis till oss pensionärer. Hon lämnade bra information om det nya covidvaccin som kommer i höst och uppmanade också at ta influensavaccin för att skydda oss själva och andra.
Vaccinationsenheten finns numera i lokaler mitt emot Hägglundsområdet efter Björnavägen. Regionen kommer också att besöka Träffpunkterna rumt om i kommunen för att kunna nå fler som behöver vaccineras.
Frågor kom från medlemmarna, som hon fick svara på om bland annat bältros oh RS-virus. Susanne uppmanade alla att kolla på 1177 för att få aktuell information.
Efter denna information lämnades ordet till LP-stiftelsen som bedriver en mycket bra verksamhet inte minst i Örnsköldsvik. Elina Sjulsson chef/pastor och Lena Lindström som jobbar med flera andra som volontär. De berättade om historiken till att stiftelsen bildades och hur verksamheten bedrivs idag.
LP stiftelsen bedriver missbruksvård på kristen grund och har många besökare varje vecka, inte bara daglig verksamhet även julfester, påsklunch och andra traditionsbundna aktiviteter.
LP stiftelsen öppnade i Örnsköldsvik 2022, och har många besökare. Deras verksamhet finansieras av penninggåvor från både privata och företag. Kollekt från församlingen, PMU i Gullänget och bidrag från kommunen.
Efter den viktiga och intressanta informationen bjöds vi på fika en god smörgås som serverades med gott kaffe.
Därefter kom Svea Bylund inrusandes och berättade på Anundsjömål hur komplext det kan vara när man blir ensam och vill bo någonstans där det finns någon att samtala och umgås med, vi fick lite tips och trix, en del kanske inte så bra, men roliga hur man kan komma förbi den kommunala byråkratin. Hon fick oss att dra på mungiporna och avslutade med sången "Fångad av ett blåsvär" (fångad av en stormvind) och hon fick stora applåder efter det.
Ivar Svensson från aktivitetsgruppen berättade om tidigare genomförda aktiviteter och om den pubkväll som ordnad på Tre Bröder den 18 oktober.
Tips om kommande aktiviteter mottages gärna.
Lage berättade om kommande resor med Abramssons buss, information finns på hemsidan.
Vice ordförande Anita Olsson tackade samtliga deltagare och medlemmarna för visat intresse, tackade också kökspersonalen för den goda smörgåsen.
Eva Sonidsson