Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Bjästa


PRO BJÄSTA
PROTOKOLL FRÅN MEDLEMSMÖTET 2022-03-23 I VIK EDENBORG KL.13.00.

§ 1 Mötet öppnas.
Vår ordförande Christer Nyberg hälsade ett 75-tal medlemmar varmt välkomna till Vik, där vårsolen lyste så vackert.
Christer meddelade att fotvårdsspecialisten Sabina från Bjällstblivit sjuk, men vi hoppas hon blir frisk till majmötet.

§ 2 Nya medlemmar är Sam Forslund, Anna Hägglund och Inger Ingelsson

§ 3 Underhållning med Sven-Rogers. Duon består av sångaren Kjell Scherman och gitarrist Ulf Edman. Det var första gången de uppträdde för Pro Bjästa. Kjell, en glad sångare som sjöng de flesta låtarna men det blev också några gitarrsolon. Efter fikat fortsatte duon underhålla och några passade också på att ta sig en svängom, på dansgolvet.

§ 4 Aktuellt:
Christer informerade om Pro-Vetartävlingen på Gnistan är den 25 april klockan 11. Det vinnande laget i fjol ställer också upp i år. Lisbet och Lennart Karlsson, Ronny Sjögren och lagledare Sven-Ove Lidström som fick ställa sig upp och hyllades med applåder.
Äldregalan går av stapeln den 11/5 på Hägglunds arena med insläpp kl.18.00. Showstart kl.19.00.
Ulla berättade om musikaftonen den 27 april i Vik kl. 18.30 med Supertrion: Sara, Patrik och Ronny. Pris per biljett är 200 kronor inklusive fika. Endast 120 biljetter finns, så vänta inte med att köpa. Vänd dig till Ulla eller Gunilla, deras telefonnummer står på affischen. Kontant betalning eller swish. Endast förköp.
Ulla frågade medlemmarna om de var nöjda med annonseringen till våra möten och svaret blev ja. Annonsering sker fortsättningsvis som tidigare med sms, affisch på ICA och på vår hemsida. Om ni behöver hjälp att komma in på hemsidan, ta kontakt med mig säger Ulla.
Programhäftet som vi tidigare har gett ut utgår och ni får i stället ett e-post meddelande med den viktigaste informationen på. Några programblad kommer också att tryckas upp för utdelning på Musikaftonen och majmötet. Surströmmingsfesten den 31 augusti, då är vi förhoppningsvis tillbaka i Entrébyggnaden i Bjästa.
Karin och Lisbeth informerade. Karin började med att lämna ut vinsterna till deltagarna som lämnat in sina aktivitetskort. De fick var sin PRO-lott. Karin frågade medlemmarna om de ville fortsätta med aktivitetskorten? Svaret blev nej eftersom så få var intresserade. Bjästaborna är duktiga på att motionera ändå eller hur?
Lisbet presenterade sig. Hon informerade om att det blir en cirkelstart av den digitala klyftan ( 3 träffar) med start den 31/3 kl. 10 -12.15.Minnesträning och LÄS och RES kommer senare.
Hemlig resa är på gång. Datum är inte bestämt kanske v.20. Pris cirka 1080 kronor. En pärm finns för olika resor. Lisbet tar med den varje gång vi träffas.
Ronny Sjögren, samhällsföreningens ordförande berättade lite om deras arbete. Information om grannsamverkan sker i morgon den 24/3 på gamla kommunalhuset i Bjästa. Polisen informerar. Bygglov om en anslagstavla utanför One Life har beviljats av kommunen. Ett motionsspår på Fageråsen är på gång där pensionärer kan gå, med rollator och där bänkar ska finnas att vila på. Start kanske i vår? Vid Entrébyggnaden föreslås ett utegym, isrink utomhus, hundgård boulebana. Christer tackade Ronny för informationen.

§ 5 Fikapaus: Under pausen serverades smörgås, kaka och kaffe som nya kökskommittén, så fint hade ordnat.

§ 6 Nästa möte 25/5 –Sillunch. Då underhåller Anders Sundberg på dragspel. Fotvårdsspecialist Sabina informerar. Molly Gunnarsson från Skandiamäklarna kommer och informerar.
Gunilla avtackade Sven-Rogers med var sin blombukett och applåder.

§ 7 Avslutning: Christer avslutade mötet med ett stort tack till kökspersonalen och
applåder från oss alla. Tack också till alla som kommit hit. Tack Sven-Rogers.

Sekreterare Britt Nordin Ordförande Christer Nyberg