Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Bjästa

Maj 2022

Här kan du berätta om din fören

PRO BJÄSTA PROTOKOLL FRÅN MEDLEMSMÖTET 2022-05-25 I VIK EDENBORG KL.13.00 SILLUNCH

§ 1. Mötet öppnas. Ordförande Christer Nyberg hälsade ett 75-tal medlemmar varmt välkommen till Vik Edenborg. Mycket välkommen hälsade han också till Sabina Hermansson medicinsk fotvårdsterapeut och virtuosen Anders Sundberg med dragspel.
Christer passade också på att informera om ” Ut i naturen dagarna ” Köpmanholmen och Bjästa som arrangerar sin dag den 7/7 och Övre Nätra och Sidensjö den 11/8. Mer information kommer.
Resor Gunilla informerade om en Gotlandsresa på 5 dagar som är under planering. Den planeras till slutet av augusti eller i början av september, om du är intresserad av resan ta kontakt med resekommittén, för vidare information.( Ulla eller Lisbet)

§ 2. Nya medlemmar
Vi har fått 12 nya medlemmar: Agneta och Anders Sandin. Rolf och Ann-Christin Viberg, Tina och Sven-Erik Olofsson. Yvonne Svensson, Mona och Anders Bylin, Gunilla Ullsten, Carina Pulpur och Thomas Östman.

§ 3. Föregående mötesprotokoll
Protokollet redovisades och lades till handlingarna

§ 4. Sabina – fotvårdsterapeut.
Hon har åtta års yrkeserfarenhet och har nu flyttat sin Fotvårdsklinik till Bjällsta. Hon behandlar personer med diabetes, reumatism, psoriasis, förhårdnader under fötterna, massage med mera. Handikappvänlig entré. Vi var välkommen dit.

§ 5. Anders Sundberg underhåller.
Så börjar dragspelsmusiken att ljuda med låtar som Herrgårdspolka, Bågskytten, Mack the knife, Green green grass of home, Plättlaggen med flera.

§ 6. Sillunch och Insamling till Ukraina.
Carina Nyberg läste upp ett brev skrivet av Olga Back (känd från Teaterspegeln) då hon själv inte kunde närvara. Hon bedriver ett insamlingsarbete för ukrainare i Örnsköldsvik därför ska dagens insamling gå till Olga och hennes fortsatta engagemang och hjälp till flyktingarna. Insamlingen gav totalt 4 675 kronor. Vår förening skänkte 2000 kr. Tusen tack till alla som skänkt gåvor.
Så var det dags för den härliga sill-lunchen som smakade ljuvligt och sedan serverades det, kaffe med gokaka. Så gott!

§ 7. Anders Sundberg fortsätter spela Mätta och belåtna fick vi åter höra ljuv musik från Anders. Han spelade också några önskelåtar bland annat Månsken över Ångermanälven som ett par från Bergom hade önskat.

§ 8. Lotteri
Så var det dags för lotteridragning. 300 lotter hade sålts. Många vinster delades ut till glada vinnare.

§ 9. Avslutning

Mötet avslutades med att Gunilla tackade Anders med blommor och en stor kram, samt applåder från oss alla.

Christer tackade den duktiga kökspersonalen och vi gav dem varma applåder. Christer önskade oss alla en skön sommar och på återseende den 31 augusti då vi har surströmmingsfest och Klas Norberg som gästar oss.

Sekreterare Britt Nordin Ordförande Christer Nyberg

ing eller verksamhet.

Här kan ni berätta mer om föreningens verksamhet.