Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Bjästa
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:


PROTOKOLL FRÅN MEDLEMSMÖTE 2023-05-31 I ENTRÉ-

BYGGNADEN KL. 13.00

1 Mötet öppnades
Vår ordförande Ulla Wallmark hälsade ett 75- tal medlemmar hjärtligt välkommen till mötet och den efterlängtade sill-lunchen. Ett särskilt välkommen till dagens underhållare Sara Karlsson

2 Nya medlemmar hälsades välkommen av Ulla.
Hannelore Jansson, Göran Östman, Ann-Christin och Mats Larsson
Marie Nilsson, Karin Wågström, Inga Sundberg, Nina Moberg,
Kerstin Jörgensson, Gudrun Karlsson. Vi har fått 21 nya medlemmar det här första halvåret. Fantastiskt!

3 Ulla berättade vad som hänt sedan förra mötet den 29 mars.
PRO-vetarna på Gnistan vanns av Björna-Gideå. På en hedrande fjärde plats kom Bjästa. Musikafton den 25 april med Pink Hink var en kanonkväll som 165 personer kom och lyssnade på.
Dagskryssning till Vasa 5/5 med 67 personer, strålande väder, god mat och dans. Äldregalan den 12/5 på Hägglunds arena. En fantastisk kväll med bl.a Helen Sjöholm och Jacke Sjödin.
Örnsköldsviks kommun bjöd in till Öppet Hus den 23/5 på Bjästagårdens träffpunkt. Temat var: Vad är viktigt för oss i framtidens hälso- och sjukvård? Ett team på 5 personer representerades av både kommun och Region och det är viktigt att samarbetet fungerar bra dem emellan. Från kommunen kom: Carola Lindmark som är medicinsk ansvarig för rehabiliteringen i kommunen Ylva Ekman är sjuksköterska och verksamhetschef för hälso-och sjukvården i vår kommun. Susanne Backström är medicinsk ansvarig sjuksköterska =Mas Hälsocentralerna i Regionen representerades av Katarina Ehlin som är medicinsk ansvarig för Hälsocentralen i Bjästa. Kerstin Vikman är primärvårdschef över kommunens hälsocentraler. Teamet hade tidigare haft information på Ankaret och nu var det vår tur i Bjästa. Till hösten fortsätter de med de övriga områdena.
Vad är viktigt för oss i Bjästa
Att Hälsocentralen blir kvar.( Efter jul finns 5 behöriga läkare här.)
Goda språkkunskaper bland vårdpersonal.
Känna trygghet i boendet.
Kontinuitet
Önskan om ett trygghetsboende.
När hela kommunen är inventerad kommer en sammanfattning från teamet.

4 Så var det dags för skönsjungande Sara att ta över.
Hon började med Mats Pålssons: Barfota utan strumpor och skor, Jag ska måla hela världen lilla mamma, Det gåtfulla folket med flera.

5 Ronny Sjögren samhällsföreningens ordförande tog till orda och informerade om Höstmarknaden den 26/8. Ett lotteri kommer att anordnas med fina vinster och varje lott kostar 50 kronor. Pengarna bidrar till att det blir gratis för barnen att delta i ex.vis ansiktsmålning, ponnyridning, hoppa hoppborg m.m.

6 Så var det dags för sillunch
Sill, potatis ägghalvor, gräddfil serverades med tunnbrödsmörgås. Det smakade ljuvligt. Till kaffet serverades rulltårta med grädde.

7 Sara fortsätter att sjunga
Jag en fattig bonddräng, Sven-Ingvars – Sommar, Sommar och sol, Så skimrande var aldrig havet, Rönnerdahl med flera. Ulla tackade Sara med blommor, chokladask och en korvburk och applåder!!!

8 PRO-mästarna i Nätradalen
Den 16/8 kl.10.00 bjuder Sidensjö in till en uteträff med medlemmar från Köpmanholmen, Bjästa och Övre Nätra. Det blir diverse tävlingar som Boule, Kubb, tipsslinga m.m. Den vinnande föreningen får ett vandringspris att ta med sig hem. Den förening som vinner priset tre år i rad får behålla det. Vi blir bjudna på hamburgare och dryck men kaffe och stol får vi ta med själva. Plats IP nedanför skolan. Ni som behöver skjuts till Sidensjö får höra av sig till Ulla.

9 Nästa möte
Blir surströmmingsfesten den 30/8 kl.13.00 och underhållning med Allan och Larsarna. Anmälan måste göras då också.

10 Avslutning
Ulla avslutade med ett stort tack till Bjästa Blomsterhandel som är
en fantastisk sponsor till oss och även Ica Supermarket. Tack Karin för det fina lotteriet du ordnat. Ta gärna med er vinster till kommande lotteri den 30/8. Tack även till alla som kommit till mötet samt kökspersonalen för sina insatser och avslutade med orden: GLAD SOMMAR!

…………………………………….. ……………………………………….

Sekreterare Britt Nordin Ordförande Ulla Wallmark

 

 

Text: Britt N.