Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Bjästa
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:


PRO BJÄSTA

PROTOKOLL FRÅN MEDLEMSMÖTET 2023-03-29

ENTRÉBYGGNADEN KL.13.00

  • 1 Mötet öppnas

Vår nya ordförande Ulla Wallmark hälsade hej och välkomna till mötet.

  • 2 Presentation av nya styrelsen

Framme på scenen stod alla ” arbetande ” medlemmar i PRO och blev presenterade av Ulla. Alla finns också representerade på den e-post som Pro-styrelsen tidigare skickat ut men Birgitta Olsson saknades som cykel ledare och Marie Eriksson ledare för boule.

  • 3 Nya medlemmar välkomnades. (5st)

Elaine Persson, Anne-Marie och Per Lundholm, Birgitta och Bertil Byström.

  • 4 Föregående mötes protokoll

Ulla frågade medlemmarna om de ville att föregående mötes protokoll skulle läsas upp? Några sa ja men de flesta sa nej. Beslutet blev att inte läsa upp protokollet. Det finns alltid utlagt på vår hemsida, efter några dagar. Det finns också att läsa vid kommande medlemsmöte.

  • 5 Underhållare Per-Åke Stockberg Han inledde med sin signaturmelodi ” In the Mood” på saxofon. Därefter kom Cornelius visa ” Brevet från kolonin”, Abbas- Andante, Andante, I´m Gonna Love You Just a little More Baby med flera.
  • 6 Resor

Lisbet berättade om följande resor.
Den 5/5 resa till Wasa med Aurora Botnia som går på el. Avgång kl. 07.55 från Bjästa. Pris 1 180 kronor. Mat inklusive dryck ingår. Åter Bjästa vid 20.30 tiden.

Hemlig resa kommer till hösten.

Resa till Backsjö den 10/6 för att se tulpanodlingen ovanför Sollefteå. Kostnad ca 820 kr. Hemresa via Myckelgensjö.

Kontakta Lisbet Karlsson om ni är intresserad av någon resa. Mobil, 073/804 35 30 Om ni vill ha någon bekant med er på en resa som inte är PRO- medlem går det bra.

  • 7 PRO –skraplotter

Gunilla fick samtal från pågående Distriktsmöte i Härnösand där de meddelade att Bjästa sålt mest skraplotter i Ångermanland och belönades med 2 buntar lotter = 80 st. Applåder! Ulla bad oss köpa lotter i föreningen då varje lott ger oss 9 kronor i kassan. Prenumererar du på lotter går vinsten direkt till PRO Riks. Vid musikkvällarna säljs 5 biljetter för 100 kr.(Beror på att alla inte är Pro-medlemmar.)

  • 8 Kommunala senior rådet - KSR

Carina Nyberg är representant från Bjästa PRO och rådet träffas 4 ggr per år. PRO har fem representanter i rådet och ordförande där är Lars Näslund. Carina håller oss uppdaterade om vad som händer i rådet.

  • 9 Kaffepaus.

Köket bjöd på goda smörgåsar och kaka till kaffet.

  • 10 Musikafton den 25 april kl.18.30.

Gunilla informerade om att alla som är intresserade av musikaftonen kunde anmäla sig redan idag, då listor finns utlagda på borden. Det går även bra att ringa till Gunilla, mobil: 070/207 48 38 eller Britt 070/92 64 173

  • 11 Äldregalan.

Robin Hörnkvist hälsades välkommen upp på scen för att tala om Äldregalan som går av stapeln den 12 maj på Hägglunds arena. Artister Helen Sjöholm, Jacke Sjödin och Robin Hörnkvist och husbandet Per-Åke Stockberg. Alla som ville köpa biljetter kunde göra det direkt av Robin. Innan Robin lämnade scenen sjöng och spelade han ett par låtar med Per-Åke.

  • 12 Underhållning

Per-Åke fortsatte att sjunga och spela bland annat, Viggen, Sara Solsken, Amazing grace och Elefant song. Vilken fantastisk musik- underhållning vi har fått uppleva den här eftermiddan. Ulla och Gunilla avtackade Per-Åke och Robin med blommor, choklad och Bullens korv. Applåder!!

  • 12 PRO-vetarna

Ulla informerade om PRO-vetarna som går av stapeln på Gnistan den 17 april kl 11.00. Sven-Ove är lagledare och laget består av Carina Nyberg, Ronny Sjögren och Anders Nordin. Kom till Gnistan och heja fram vårt team. Fika finns att köpa där.

  • 13 Efterlysning i repris.

Bengt Ögrens jacka är fortfarande borta trots efterlysning. Han vill gärna ha den tillbaka så sprid den här informationen till vänner och bekanta som varit på årsmötet den 22/2-23.

  • 14 Avslutning

Ulla avslutade mötet med att tacka alla som kommit och även ett stort tack till kökspersonalen, för gott fika. På återseende den 25 april då det är musikafton med PINK HINK kl.18.30.

Sekreterare Britt Nordin Ordförande Ulla Wallmark.


Text: Britt Nordin