Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Bjästa
Kategorier:
Gemenskap och aktiviteter
Publicerad:

PRO BJÄSTA

PROTOKOLL FRÅN MEDLEMSMÖTE 2023-08-30
13.00 i ENTRÈBYGGNADEN (SURSTRÖMMINGSFEST)

Mötet öppnades med att vår ordförande Ulla Wallmark hälsade oss alla hjärtligt välkomna efter sommarlovet! Hon hälsade också våra underhållare ” Allan och Larzarna” välkommen, en trio som hon lärde känna på en Gotlandsresa.

* Nya medlemmar hälsades välkommen
Jan och Ulla-Britt Hamberg, Siv och Olle Sandberg
Viola och Christer Nordström, Ing-Marie Zeijsing, Anders Kling,
Lisbeth Lundgren och Marita Björk.

* Verksamhetsbidrag på 72 000 kronor
Ulla berättade att föreningen ansökt om pengar från socialstyrelsen för
att göra en hemlig resa, att användas till PRO-Mästarna i
Nätradalen Sidensjö den 16/8 samt på den här surströmmingsfesten. Pengarna räcker kanske också till något möte framöver. Hemliga resan subventioneras med 50 % från 1 280 till 640 kronor. Surströmmingsfestens entréavgift subventioneras med 100 kronor. Pengarna ska vara slut innan årsskiftet. Tack Ulla och Lisbeth Karlsson för att ni ansökte om bidraget.

* Kort rapport om PRO-mästarna Nätradalen -4 föreningar.
Ett 25-tal medlemmar från Bjästa var närvarande. Dagen började kl. 10.00 med en tipsslinga, därefter Boule- och Kubbtävlingar mellan de 4 föreningarna. Alla bjöds på hamburgare och Festis. Dagen avslutades nere på fotbollsplanen med några små tävlingar. När poängen räknades ihop vann Övre Nätra och Bjästa kom på andra plats. Konferencier för dagen var Lennart Sundvall. Nästa år är det Bjästa som bjuder in till PRO-Mästarna Nätradalen-4 föreningar.

* Höstmarknaden PRO
Vi sålde PRO-skraplotter även i år och försäljningen gick bra.
Ett stort tack till er alla som köpte lotter, det blev ett bra tillskott i kassan.

* Allan och Larzarna gjorde entrè. Det är en trio där Allan Åberg är berättare, sångare och spelade gitarr. Lars Fahlander spelade basfiol och sjöng. Lars Lundgren spelade gitarr och sjöng gjorde även han. Allan sjöng låtar och visor som han själv gjort arrangemang till och gjort tolkningar av exempelvis Ted Gärdestad, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Lasse Dahlkvist och Ronny Eriksson med flera.

* Så var det dags för den efterlängtade surströmmingen med potatis, lök, gräddfil och tunnbrödsmackor. För dem som inte åt surströmming, serverades köttbullar. Mjälloms tunnbröd hade sponsrat brödet, tusen tack. När vi alla var mätta och belåtna serverades kaffe och en god vinbärskaka.

Allan och Larzarna fortsatte att underhålla.
Ulla tackade trion för en helmysig underhållning. Gunilla och Ulla avtackade dem med blommor och Bullens korv och en chokladask. Applåder!

Avtackning:
Ulla avtackade Elisabet och Nils-Åke Norén med blommor och choklad. Elisabet har varit styrelsemedlem och samordnare för kökskommittén i snart 5 år. Nils-Åke har varit med i både köks- och bordsgrupp. Han har alltid ställt upp där det har behövts. Tack till er båda.

Körledare sökes?
Ulla hade fått frågan av Sture Andersson om vi inte kunde starta en PRO-kör? Om någon vet om en ledig körledare hör av er till Ulla eller Sture Andersson.

* Tack
Ulla tackade Bjästa Handelsträdgård som sponsrat blommor till
underhållarna och Ica Supermarket som sponsrat korv och choklad.
Tack till kökspersonalen för ert jobb. Tack till alla som kommit till mötet.

* Nästa möte blir den 27 september kl.13.00 i Entrébyggnaden. Då blir det underhållning med Trio of Joy.

Glöm inte hemliga resan fredagen den 8 september. Bussen avgår 09.00 från busstation.

…………………………………….. …………………………………………

Sekreterare Britt Nordin Ordförande Ulla Wallmark

 

Text: Britt Nordin