A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkomna till PRO Kronoberg

Skriv ut ditt motionsprotokoll inför motionskampen 2020 här!

 

Regionens Pensionärsråd (RPR) för Protokoll klicka här! 

PRO Kronobergs styrelse har med anledning av Covid-19 (Coronaviruset) beslutat att ställa in alla kurser, konferenser och tävlingar fram till och med DM i Boule som hålls den 20 augusti. Årsmötet den 16 april ställs in och skjuts framåt, vi återkommer med nytt datum. Datum för distriktsfinalen i vetartävlingen är för nuvarande satt till den 10 september i Allhallen Hovmantorp.

Sverige, Europa och världen har drabbats av Coronavirus. Detta påverkar oss alla. Vår sjukvård arbetar för högtryck. Vår ekonomi påverkas negativt. Vårt sociala umgänge begränsas

Folkhälsomyndigheten har gått ut med rekommendationer till personer som är 70 år och äldre. Dessa rekommendationer innebär att vi äldre ska begränsa våra sociala närkontakter. Vi ska hålla oss hemma så mycket som möjligt. Vänner och släktingar ska försöka undvika träffa äldre släktingar.  Besök på äldreboenden och inom sjukvården undviks. Vi ska hålla oss hemma om vi känner oss det minsta krassliga. Allt detta i syfte att begränsa smittspridningen så mycket som möjligt.

Detta påverkar PRO:s arbete. I PRO Kronoberg har vi ställt in alla våra möten. Vårt årsmöte flyttas till ett senare tillfälle Styrelsen kommer inte att ha några sammanträden den närmaste tiden. Vi har haft telefonmöten tills vidare.

Våra föreningar uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Många föreningar har redan ställt in mötesverksamheten. Vissa har vissa sammankomster utomhus som t.ex. stavgång och boule. Föreningarna avgör detta själv.

Verksamheten inom PRO bygger på social samvaro. För många medlemmar är träffarna inom PRO-föreningen veckans höjdpunkter. I det rådande läget finns det en risk för att ensamheten och isoleringen ökar bland våra medlemmar.

Vi uppmanar därför de förtroendevalda i våra föreningar att ta kontakt med sina medlemmar. Slå en signal eller skicka ett mejl till dem som har dator och fråga hur den enskilde medlemmen mår och om hjälp behövs. PRO ställer upp inte bara för att förhindra smittspridningen. PRO ställer upp för våra medlemmar.

Under tiden tar vi väl hand om varandra och bryr oss om varandra.

På grund av viruset arbetar vi hemifrån. Ärenden hänvisas ringa som vanligt 0470-233 47. Vi besvarar Era frågor under telefontiden 10.00 - 12.00 

E-posta info@Kronoberg.pro.se Birgitta finns tillgänglig.

Vi följer folkhälsomyndighetens råd om dessa kan ni läsa här.

Här kan ni läsa ordförande Christina Tallbergs brev till medlemmarna.

MVH Birgitta Landqvist kanslist                                                   

 

 

Aktuellt från Kronoberg

 • Aktivitetsrapport för 2019

  2019-10-30 Aktivitetsrapporten för 2019 ligger på PRO Riks medlemsregister Hjördis och ska skrivas in digitalt senast den 14 februari 2020.

  Läs mer
 • Höstmöte Hovmantorp

  2019-10-23 Distriktets höstmöte ägde rum i Hovmantorps Folkets Hus den 23 oktober. Under förmiddagen gästades mötet av kommunordförande Lars Altgård som berättade om kommande trygghetsboende för seniorer i kommunen.

  Läs mer
 • Vinnare Motionskampen 2019

  2019-10-17 Vinnare av Motionskampen föreningar och deltagare, vinsterna skickas till föreningarna som i sin tur betar ut pengarna till vinnande deltagare

  Läs mer
 • Final Serieboulé 2019

  2019-09-26 PRO Lessebo vinner serietävling i boule 2019 Den 26 september 2019 avslutades PRO Kronobergs bouleserie med final mellan de fyra gruppsegrarna Hovmantorp, Lessebo, Markaryd och Vislanda. Älmhult stod som arrangör och finalen avgjordes i inomhushallen, Älmhult.

  Läs mer
 • Bättre tänka efter före

  2019-09-17 Bättre tänka efter före - så håller du Dig längre på benen är ett kostnadsfritt seminarium den 1 oktober för pensionärer i Konserhuset. Ett samarbete mellan pensionärsorganisationerna PRO och SKPF.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.