Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kultur Värmland

Utförda program

Här kan du läsa lite om vad som förevarit under våra programpunkter.

Den 28 februari var det Årsmöte på Seniorernas Hus. Förutom de vanliga punkterna om godkännade av året 2022 och val av styrelse inför 2023 -24. Talade gjorde Peter Franke, välkänd "karlstabo" som numera är ordförande i kulturföreningen Värmländsk kultur. Han talade om föreningens verksamhet och delvis dess historia. Föreningen ger ut en tidning med samma namn som föreningen med 5-6 nummer årligen. Uppskattat av 41 mötesdeltagarna.

Den 14 mars var författaren Marit Kapla på besök i Seniorenas Hus. Hon pratade om tillkomsten och arbetet med sin senaste bok "Kärlek på Svenska" på ett mycket trevligt och personligt sätt. Även sin första bok om "Osebol" berörde hon. Hon nämde också att hennes bok Osebo sålts till flera länder bland annat till Spanien.
På frågestunden fick hon flera frågor om och kring sitt författarskap, även en fråga av mer personlig karaktär besvarade hon med ett leende. Vi var 110 person som var där och hade ett par timmar av trevlig samvaro . Det ska bli intressant att följa hennes författarskap i framtiden. Hon tackades med varma applåder. PRO Kultur arrangerade i samarbete med Seniorernas Hus.

Den 24 maj gav vi oss, med solen och Jönssons buss som sällskap, iväg mot en oväntat överaskande och fyllig dalslandsupplevelse. Bilder och lite mer text finner du snart under fliken Bilder

Den 17:de, en solig morgon i augusti, var vi 39 deltagare som reste med Jönsson Buss Sunne mot Stockholm, berättar Ingvar Johansson. Första stoppet var vid Högsjöns rastplats där vi åt medhavda matsäckar. Solen sken och stämningen var god och förväntansfull. Resan fortsatte mot Stockholm och till lunchstället Lilla Hasselbacken på Djurgården. I den gamla och trevliga lokalen avåts en Wallenbergare och med glass till efterrätt.

Sedan en kort resa till Prins Eugens Waldemarsudde. Där fick vi guidad visning i två grupper. Efter visningen var det egen att tid ströva omkring på museet och i omgivningen.

Äggskulptur

Därefter tog bussen oss till Hotell Scandic i Alvik där vi inkvarterades. Kvällen avnjöts av många i hotellrestaurangen. Efter morgonens frukost var det dags för resa till Konstmuseet Artipelag på Värmdö och utställningen bland annat ”På armlängds avstånd”.

Promenad i stockholmsskog


Omgivningen bjöd in till promenader på olika sätt, det medförde på grund av bristande skyltning att en del fick motionera extra.

Efter visiten på Artipelag var det dags att åka hemåt mot Karlstad. Det blev en del resor i Stockholm fram och till baka till de olika ställena. Busschauffören Monika både guidade och körde bussen på ett fantastiskt bra sätt i den hårda trafiken, smala gator och svängar. Efter stopp i Arboga med fika kom vi tillbaka till Karlstad vi 19-tiden.

Deltagarna uttryckte sitt gillande av resan och tempot både verbalt och per mail.

Tilllbaka

...eller i mobilen: Tillbaka Start Program   Om oss   Bilder   Kontakta oss