Vi har en mycket livlig verksamhet med ett drygt 40-tal medlemmar (f n något fler män än kvinnor) som spelar boule.

Från april t o m oktober träningsspelar vi två dagar i veckan, måndagar kl 13.00 och onsdagar kl 13.00, vid Sävja IP där vi har fina banor.
När vädret inte tillåter spel utomhus, har vi träningstid på tisdagar kl. 09.00 i
Boulehallen vid Fyrislundsgatan 68 .
Därutöver så deltar vi pensionärstävlingar runt om i länet.

Kom och pröva – klot finns att låna. Har Du frågor och funderingar – tveka inte att kontakta Ulf Jansson 070-545 96 10, (ulfja44@gmail.com) eller Leni Larsson 073-322 54 22.

Så här beskrivs boule av Svenska Bouleförbundet:
Boule - en idrott där alla lyckas
Vill Du pröva en idrott som ger ständiga adrenalinkickar på banan?
Letar Du efter något som varken ruinerar dig eller kräver en massa utrustning för att utövas? En idrott som dessutom är både utmanande och rolig?
Spela boule! Boule passar lika bra för kvinnor som för män, ungdomar
likaväl som för seniorer. Det är en idrott där hela familjen kan delta. Boule spelas året om och antalet aktiva ökar snabbt, liksom antalet boulehallar.

Vi hoppas att Du också tycker det låter intressant att börja spela boule. Kom och pröva – klot finns att låna. Har Du frågor och funderingar – tveka inte att kontakta någon av oss. Vi ser fram emot att se dig vid boulebanan.

Våren januari - mars Fredagsboule.

Onsd 22 mars Bouleupptakt. Vi var 31 personer som inledde med att spela två omgångar boule. Efter fikat så gick Uffe Jansson igenom resultat från Fredagsboulen, kommande Panterboule och övriga tävlingar under säsongen mm

april - okt Träning vid Sävja IP måndagar och onsdagar 13.00 - 16.00

25 apr - 16 maj Panterboule. Panterboule. Våromgång. Totalt 66 lag deltog fördelade på 8 grupper. Vi har deltagit med 8 lag. Även i år har vi skördat stora framgångar i Panterboulen. 3 av våra lag har vunnit sina grupper och spelar i grupp 1 i höst. Lag 2(Sture Jansson, Maggi Lindén och Gösta Persson) vann grupp 1. Lag 7(Jack Engblom, Hasse Backman och Kennet Runermark) vann grupp 7 och slutligen vårt lag 8(Olof Rothman, Fredrik Pontén och Sten-Åke Henricson) vann grupp 8.
Vårt lag 5(Ulf Jansson, Inger Hallqvist och Christer Karlsson) kom 2:a i grupp 4.
I grupp 2 så kom vårt lag 3(Ola Bergqvist, Christina Spets och Dick Elfström) på 3:e plats. Två av våra lag kom 4:a i sina grupper, lag 4(Staffan Forsberg, Maj Strömberg och Leni Larsson samt lag 6 (Peter och Monica Carlsson och Staffan Sandberg). Lag 1(Ove Johansson, Ingemar och Ingalill Lindberg, samt Göran Ågren) slutade på 8 plats i grupp 6

Månd 22 maj Kval till Distriktmästerskap i boule för föreningar inom PRO Uppsala och Knivsta genomfördes i Boulehallen i Uppsala med totalt 19 lag från olika PRO-föreningar. De 4 bästa lagen gick vidare till DM-finalen den 8 juni. Vårt lag 3(Tobbe Söderlund, Ros-Marie Lundgren och Hasse Backman) slutade på 3:e plats och därmed vidare till final.

Lörd 3 juni Roslagsboule i Rimbo utanför Riflexhallen. Vi hade 2 lag med i tävlingen. Totalt 32 lag. Vårt lag med Jack Engblom, Hasse Backman och Kennet Runermark kom på en finfin 3:e plats

Torsd 8 juni  DM i boule för PRO avgjordes på boulebanorna i Knivsta med 12 lag från hela Uppland som kvalificerats genom att vinna kvaltävlingar runtom i länet. Tierps lag 3 vann klart och vårt lag 3(Tobbe Söderlund, Ros-Marie Lundgren och Hasse Backman) slutade på 6:e plats.

Månd 19 juni Klubbmästerskapet avgjordes i lagom skönt försommarväder. Det var 27 personer(10 damer och 17 herrar) som ställde upp, mixade lag så långt det var möjligt. Vi spelade huvudsakligen dubblar, men pga ojämna antal blev det också några tripplar. Årets segrare blev Christina Spets och Sture Jansson som vann alla sina matcher. Pga rådande eldningsförbud så fick vi ställa in sedvanlig korvgrillning och vi bjöd istället på gott kaffebröd i pausen. I kaffepausen bjöds vi också på härlig dragspelsmusik av Anita Maksic.

Torsd 27 juli Enakulan. Vi hade 2 lag med i tävlingen. Totalt 98 lag. Vårt lag 2 med Peter Carlsson, Inger Hallqvist och Christer Karlsson slutade på 36:e plats och lag 1 med Ola Bergkvist, Christina Spets och Leni Larsson kom på 58 plats.

10 - 31 aug Panterboule. Höstomgång. Vi har haft 3 lag med i grupp 1, men inte heller i år lyckades vi vinna gruppen utan det blev PRO Blidö som vann. En fin 2:a plats
dock till vårt lag 7(Jack Engblom, Hasse Backman och Kennet Runermark). Vårt
lag 6 blev 6:a och lag 2 blev 7:a. I grupp 2 kom vårt lag 5 på 3:e plats. I grupp 3
kom lag 3 på 2:a plats. I grupp 4 kom lag 4 på plats 5 och lag 6 på plats 7. I grupp
7 slutade lag 1 på 5:e plats. Prisutdelning på Boulens dag till alla gruppvinnare,
samt 2:an och 3:an i grupp 1.

Lörd 26 aug Rimboule. Vi hade 1 lag med i tävlingen. Totalt 44 lag. Vårt lag med Hasse
Backman, Torbjörn Söderlund och Kennet Runermark kom på 17:e plats. Tisd 5 sept Boulens dag. Vi deltog med 8 lag med i tävlingen. Totalt 137 lag. Tävlingen genomfördes i strålande sensommarväder. Bäst lyckades våra lag 2(Sture Jansson, Maggi Lindén och Gösta Persson) och 3(Ulf Jansson, Inger Hallqvist och Christer Karlsson) som kom på 14 resp 13 plats och blev bland de 15 pristagarna. Övriga placeringar blev 28, 32, 41, 83, 94, och 126.

Onsd 13 sept Vänskapsmatch mot PRO/SPF Knivsta. I år var det 10 årsjubileum för våra vänskapsmatcher mot Knivsta. Pga risk för regn spelades tävlingen i Boulehallen. Knivsta behärskade inomhusspelet bäst och vann för 3:e året i rad. Vi leder dock maratontabellen med 6 segrar mot 4 för Knivsta.