Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Golf

Välkommen till PRO Golf

En förening för golfintresserade med förhoppningen att medlemmarna ska finna en gemenskap genom sitt golfspel, på ett nytt och djupare sätt än tidigare.

Föreningen välkomnar både nybörjare och erfarna golfspelare.

Bli medlem här

För spel sommaren 2024 gäller följande:

16 aug, fredag Wattholma. Ingen speciell avgift tillkommer förutom greenfee till klubben. Mer information utsänds en tid före speldagen.

3 sept tisdag PRO:s riksmästerskap (RM) i Örebro, individuella tävlingen. Anmälan är öppen och görs i GIT. Observera att denna tävling är öppen för alla medlemmar i PRO.

4 sept, onsdag PRO:s riksmästerskap (RM) i Örebro, lagtävlingen

 

För höstens spel på Indoor Golf planerar vi följande speldagar.

 1. Må 14 okt
 2. Må 21 okt
 3. Må 28 okt
 4. Må 4 nov
 5. Må 11 nov ev parspel Greensome, Foursome eller Scramble
 6. Må 18 nov
 7. Må 25 nov
 8. Må 2 dec
 9. Må 9 dec
 10. Må 16 dec avslutning

Mer information kommer att sändas ut en tid före tävlingens start

 

 

PRO DM och PRO Golf FM på Golf Uppsala Edenhof den 14 juni 2024

Vilken succé det blev i år! Nytt rekord i antalet startande deltagare, 43 st. Mot tidigare 15-25 st varje år. För första gången har vi fått tillgång till samtliga PRO-ares mailadresser och kunnat skicka ut inbjudan direkt till dom utan att gå via föreningarna. Det gav resultat!

Vi hade också lyckat skrapa ihop ett prisbord, totalt värt strax under 10000:-!!

Så det fanns anledning att spela bra, vilket några gjorde bättre än andra. Ungefär som vanligt alltså.

Och vi hade tur med vädret, Jovisst, det kom ett par skurar, men större delen av tävlingen spelades i omväxlande sol och molnigt. Lite småkyligt, så det blev tröja av och tröja på under rundan.

Som Anders ”Lövet” Lindelöf sade före prisutdelningen så får deltagarna en eloge för i 95% mycket snyggt ifyllda scorekort. Det underlättar enormt för de som efter tävlingen skall registrera scoren på datorn. Tack!

Han berättade också om några dåliga samveten, dvs de som glömt betala sin start/anmälningsavgift. Så snälla, rannsaka era samveten och betala in på stört. Anders tycker det är tråkigt att behöva skicka ut arga påminnelser.

Jaha, då var vi framme vid prisutdelningen. Åke Swahn inledde med att berätta att tävlingen ligger till grund för laguttagningen inför PRO RM i Örebro den 3-4 september. Han har reserverat ett antal rum för deltagarna på hotell Hjalmar. Kostnaden för lagmedlemmarna står PRO för. Fler detaljer kommer under juli/augusti, framförallt till de som blir uttagna att representera Uppsala län.

Till skillnad från Åke, så börjar jag reportaget med Damklassen, så gentleman jag är….

Vinnare på ett över par, blev Kristina Gärdebo/Johansson på 73 netto. Stort Grattis! Tvåa på lite bättre hcp än trean, Gunilla Ramsell 74 och därefter kom Lena Eriksson/Nothér på samma antal slag. Fjärde och sista pris gick till Isa Lindblad 76.

I herrklassen segrade Hans Backman i hård kamp med Manjit Babra. Bägge landade på 70 slag, dvs 2 under par. De enda i hela tävlingen som gick under banans par! Stort Grattis! Trea blev Anders Lindblad på 72. Vidare neråt i prislistan Michael Kardell 73, Stefan Lindman och Ulf Ålander 74. Sören Åkerman, Mikael Persson och Ove Eriksson samtliga 75, var de som belade de sista prisplatserna.

Och hur gick det då i PRO Golfs föreningsmästerskap, där det dagen till ära satts upp ett fint vandringspris i form av en glasstaty med tillhörande belysning från Ulva Glas. Eftersom alla fyra pristagare var desamma som de i herrklassen så var det alltså Hans Backman som fick den första inteckningen i vandringspriset, med Manjit Babra, Anders Lindblad och Michael Kardell som övriga pristagare, som alla belönades med presentkort från Uppsala Handelskammare.

Gissar att några av de som inte spelade så bra idag, kände det som att det var fredag den 13e och inte den 14e.

Tävlingsledningen vill framföra ett stort tack till alla deltagare, Edenhof för att vi fick komma och spela på deras fina bana, Eckerö Linjen och PRO Distriktet för alla priser och återigen ett stort grattis till alla pristagare!

Åke Swahn, Anders Lindelöf, Stig Andersson och vid pennan Anders Lindblad

 

 

Att läsa från år 2023

 

PRO Riksmästerskap i golf på GolfUppsala Söderby

5-6 september 2023

Vilka dagar! Vilka spelare! Vilken bana! Vilket prisbord! Vilken organsiation!

Sammanfattar vi det som vi fick höra under och efter tävlingarna så är det ungefär ovanstående. Tror aldrig vi fått så mycket beröm och positivt omdöme någon gång tidigare. Fantastisk roligt som arrangör att få höra detta.

Vi började i tisdags med den individuella tävlingen med 101 startande spelare. Incheckning med betalning (för de som inte varit smarta att göra det i förväg) gick väldigt smidigt. Alla fick en specialdesignad banguide för PRO, samt scorekort som sedan var biljetten till den goodiebag man kunde hämta strax utanför receptionen. Golf Uppsala och PRO Golf hälsade välkommen och efter lite information om banan, speltempo, lokala regler, genomgång från dagens domare etc, var det dags att bege sig ut till starthålen. Guider i gula västar visade vägen, det är inte helt lätt på Söderbys långsträckta bana. Men alla kom fram till rätt hål i rätt tid och 0900 kunde spelet börja.

Lite blött och bilrestriktioner på vissa hål, men i stort så var det inga större problem. Lägesförbättring med en klubblängd på den finklippta delen av banan underlättade. Banan var nyklippt och gräset ville ju gärna fastna på bollen och i och med lägesförbättringen så får man ju lyfta bollen, rengöra den och återplacera den inom en klubblängd.

66 bunkrar och en hel del vattenhinder prövade både skicklighet och tålamod hos många spelare. Alla lyckades inte, men några gjorde det väldigt bra och det visade sig i prislistan. Vi hade 8 priser i damklassen och 14 i herrklassen.

Givetvis är vi artiga och börjar med damerna. Det blev en stabil hemmaseger efter lite dramatik, men till slut så stod Monica Hammarberg från GolfUppsala som segrare på ett under par, dvs 72 slag. Tvåa kom Kerstin Ekberg från Nora GK på 75, trea Lisbet Cedervång från Frösåker GCC på 76. Detta var prispallen med medaljer och handblåsta Ulvaglas till samtliga.

Strax utanför pallen kom Birgitta Westlund, Gävle GK på 79, Katarina Persson Forshaga Deje GK på 80, Agneta Wagneryd Flens GK 81, Ann Liljemark Juhl Waxholms GK 81 och på sista prisplats Gunilla Ramsell Upsala GK med 82 slag.

I herrklassen var det betydligt jämnare och på en något lägre nivå, men ändå bara två spelare under par. Segrare på 71 nettoslag blev Lars Wisell från Fagersta GK. Tvåan heter Hans Backman från Öregunds GK som landade på 72. Och siste man upp på pallen blev Ulf Ekberg från Nora GK på 73. Som ett exempel på hur jämnt det var så blev man 14e på 76 slag, men vi kan väl nämna de 8 bästa precis som i damklassen. 4 kom Gunnar Hallberg Östersund-Frösö GK med 73, 5a Thomas Ebbersten Golf Uppsala 74, 6a Sören Åkerman Enköpings GK 74, 7a Kent Åhman Herrljunga GK 75 och på 8:e plats hittar vi Kenneth Mineur från Älvkarleby GK också på 75 slag.

Hela 24 spelare gick under 80 slag! Fantastiskt bra spelat!

Vi måste ge en stor eloge till alla deltagare som höll ett mycket bra tempo. Första bollen kom in på 4.20 vilket är mycket bra på Söderbys långa bana. De förseningar som dök upp berodde mest på trassel med bilarna som hade körts utanför avgränsningarna eller för nära green. Och när det händer så stannar bilen och man måste backa sig ut samma väg som man kom in. Alla klarade inte det och några gånger fick vi rycka ut och hjälpa till och handgripligen knuffa bilen i retur. Hemligheten med att göra det med minsta möjliga ansträngning, är att hitta knappen under sätet som frikopplar bilen, som då blir betydligt lättare att knuffa.

Efter lunchen, var det dags för prisutdelning. Men före det så måste vi hylla två spelare som gjort några ovanliga prestationer. Först ut är Jonny Eriksson från Bollnäs GK som lyckades med ett HIO på hål 14. Stort grattis. Och i samma dignitet hittar vi en spelare, Hans Hede från Dagsholms GK, som gjorde Eagle första dagen och under andar dagen maxade det med en Albatross på hål 1. Vet inte procentsatserna för att lyckas med dessa två bedrifter, men det är väldigt ovanligt. Facit kan man nog hitta på www.hioklubben.se Länk till annan webbplats. där man kan läsa allt om denna typ av slag. Stort grattis säger vi även till Hans! Bägge fick vardera ett dussin golfbollar som GolfUppsala snabbt höll sig framme och skänkte.

På kvällen var det grillmiddagsbuffé för de som anmält sig. Det blev en kväll med trevlig samvaro spelarna emellan. Det diskuterades flitigt både bra och dåliga slag, tror tyvärr det är dom dåliga man kommer ihåg mest och pratar om. Fast det borde ju vara tvärtom, eller hur. Det är ju alla bra slag man gör som man skall lägga på minnet, de dåliga skall ju glömmas direkt!

Lagtävlingen dag 2

Onsdag morgon och solen har vaknat strax före oss.

Den strålar från en helt molnfri och klarblå himmel, temperaturen ligger bara på 10-11 grader, men det kommer att bli riktigt varmt frampå dagen. Efter att ha fått ytterligare en banan, en flaska vatten och lite peggar var det dags för en kortfattad information, de flesta hade ju spelat singeln.

Marsch ut till hålen för kanonstart 0900. 18 lag kom till start. Det är alltid lika kul att stå på altan i klubbhuset och se karavanen av golfare som är på väg ut. Ett veritabelt lämmeltåg. Under rundan så bjöds det på både godis och vatten av två galanta damer i golfbil. Mycket uppskattat, framför allt chokladgodiset. Nästa ingen vind, bara lite lagom så att myggen höll sig på avstånd, men ju mer man var och trampade i ruffen, desto fler mygg dök upp.

Det visade sig bli en väldigt spännande tävling. Bestämda och fokuserade blickar – nu skall det spelas golf! Det ligger onekligen lite prestige i att vinna lagtävlingen, det märks på spelarna.

Vi börjar med att presentera laget som kom trea, och det var lag Örebro Län, där Kerstin Ekberg hade lägst score med 71. Övriga spelare var Bo Lagerlöf, Göran Fagerström och Jan Ericsson. Laget samlade ihop 230 slag och vann på bättre hcp över PRO Gävleborg som också hade 230.

På andra plats hittar vi Värmland lag 1. De fick 228 slag och där var Lennart Carlsson bäst med 73 slag. Hans lagkamrater heter Harry Jacobsson, Katarina Persson och Mats Larsson.

Och överst på prispallen hittar vi ett hemmalag, PRO Uppsala län 2. Där hittar vi också spelaren med dagens lägsta score, 70 slag, Hans Backman. Hans medspelare var Gunilla Ramsell, Herbert Laubner och Sören Åkerman. Totalt 227 slag för segrarlaget.

Vi sade förut att det var spännande och jämnt. Mellan första och laget på 10e plats skiljde det bara 11 slag. Inte mindre än fyra lag hade 238 slag och där var det hcp som avgjorde lagens placeringar. Men tänk efter. Ett slags skillnad över 18 hål och fyra spelare, det är inte mycket. Kul med spänning!

Stort grattis till alla lagspelare, med ett litet extra plus till de som kom på prispallen.

Vi från PRO Golf Uppsala som fick förtroendet att arrangera detta års Riksmästerskap, tackar för oss och alla glada och positiva spelare vi mött under de här dagarna. Vädergudarna och Söderbys fina bana gynnade oss. Att vi sedan fick mycket beröm för evenemanget som sådant, goodiebagarna och det fina prisbordet gör oss riktigt glada. Vi är stolta att ha lyckats, vem vet vi kanske får förtroendet igen.

PRO Golf Uppsala

Åker Swahn, Reine Sjödin, Anders Lindblad och alla våra funktionärer

Text

Text

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet