Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Björklinge

Välkommen till PRO Björklinge!

Vi är en vital förening med i dagsläget cirka 215 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.

Hemsidan är under uppbyggnad och kommer att kompletteras successivt. Se kommande evenemang under rubriken OM OSS, evenemang.

Söndagsmatiné: Adventsfika den 27 november kl.15.00. Inträde 50 kr. Ett föredrag med bilder om att arbeta som läkare på Kenyas landsbygd. Anders Jacobson har arbetat som allmänläkare i Uppsala under sitt yrkesliv. Han drev under många år Husläkargruppens mottagning i Luthagen. Han har också arbetet för Rotary Doctors i Kenya. Föredraget tar er med på en resa till ett vackert land där sjukvården ofta får drivas med små medel. Alla är hjärtligt välkomna.

8 december Julbordsresa med M/S Rosella. Pris 450 kr. I priset ingår Bussresa, kryssning Kapellskär-Mariehamn t/r, Julbord inkl. vin/öl/läsk/kaffe Anmälan till Anita Wennman 073-1816362 eller Kerstin Jansson 070-3724545 före 4 november. Det finns fortfarande platser kvar (13/10)

13 december DOWNTON ABBEY: En ny era Förmiddagsbio + lunch efteråt. Anmäl dig till Gunn Helin 070-44 34 733 senast den 5 december, klockan 10-14. Paketpris 199 kronor, betalas på plats.

OBS!!!! JULFEST på Furuliden. Nytt datum torsdag 15 december kl. 13. Julbord 270 kr betalas in på bankgiro 396-9300 senast den 6 december. Dricka finns på plats. Medtag julklapp för 50 kr. (frivilligt). Bindande anmälan.

5 mars 2023 Revyresa Iggesundsgänget firar 40 år. Anmälan till Anita eller Kerstin före den 17/1 2023. Anita Wennman 073-1816362 eller Kerstin Jansson 070-3724545

Pensionärslunch Måndagar kl 14 - 15 Hos Familjens Deli i före detta Röde Orms lokaler serveras Pensionärs-lunch fr o m 17/10 till och med november månad ut till att börja med. Detta gäller måndagar kl 14 – 15 till ett pris av 85 kronor inklusive sallad bröd/smör och kaffe på maten

Välkomna!


Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning. Den statligt godkända e-legitimationen Freja.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet