Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Skene
Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

GRATTIS Lars, 100 år

Lars Lundqvist blev uppvaktad med blommor, sång och musik av PRO

Lars uppvaktas på 100-årsdagen av PRO Skene

Kerstin Johansson uppvaktar Lars med en blomma o lotteer från PRO Skene

Lars gick med i PRO Skene den 1 juni 1986. Han var mycket engagerad i Skene IF men i PRO hittade han genast en helt annan nisch att engagera sig i nämligen sången. Idag var det dags för sånggruppen och PRO Skene att uppvakta med var sin blombukett Vädret var alls inte det bästa. Det började regna lite smått men alla fick plats under taket vid stora entrén. Det var inte så trångt som det kanske ser ut.

1975 startade den nya sångcirkeln i PROSkene. Troligtvis var det Elsa Börjesson som tog initiativet. (OBS! Om det är någon som vet något mer om den tidiga sångcirkeln, hör av er till mig, Karin.) När Lars gick med 1986 var det (troligtvis) Roland Andersson som var ansvarig. Men några vet att berätta att Arne Kielén var på kurs i Gysinge för att lära sig lite om teater och resultatet blev en sånggrupp (kör). Både Lars och Arne Kielén hjälpte till en hel del både med att hitta sånger och kanske skriva lite själva. Kring 2005 tog Rune och Sonja Tallqvist vid efter Roland. Därefter blev det Ronny Anderssons tur att ta över 2014.

Alla som jag har pratat med säger detsamma: Lars har en mycket vacker röst. Både han och Arne var med i sånggruppen så länge de orkade, tills de var 93-94 år. Under uppvaktningen idag kunde vi inte höra Lars vackra röst men han sjöng med i flera av sångerna, till exempel i Min dalahäst, Den röda stugan, Gunnar Vägman och framför allt i Drömmen om Elin. Som avslut ville Lars höra sin absoluta favorit, Ljus och Värme. Det blev stämningsfullt och lite känslosamt, både för Lars och sångarna. Lars blev mycket glad för uppvaktningen.

Tack Ronny för att du tog initiativ till detta. Du lovade Lars att sånggruppen skulle återkomma om ett år och det var han med på.

Lars med familj sjunger med

Lars med familj sjunger med sånggruppen

Text: Karin Granberg