Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Örby

Mos strand 2015

2015-05-21. Allsång med Marie Arturén, Thore Olofsson, Jerry Rudenwall, Tomas Arvidsson.

Det blev en lyckad tillställning även detta fjärde år som vi arrangerade en eftermiddag med sång och musik vid Öresjöns strand.
250 personer fanns i publiken denna gång när det blåste en lite för kall vind från sjön.

Publiken på Mos strand 2015

Det var dock inget som inverkade menligt på underhållningen.
Så var det ju också några av bygdens mest erfarna underhållare som ofta anlitas vid allsångsprogram.
Det var ett härligt program som inte endast bestod av allsång. De fina artisterna visade vilka sångare och musiker de är.
Marie är känd i många sammanhang och var under många år sångerska i dansbandets "Drifters". Hon har gjort sig känd som en erkänt fin tolkare av Edit Piafs visor och varit med i musikaler. Senast i uppsättningen av Vita Hästen på Sagateatern i Borås 2014. Hon är också fin jazzsångerska med påbrå från sin pappa som var en mycket duktig trummis i Bosse Lidéns och andra av den tidens populära orkestrar.


Thore Olofsson var ju en gång en av förgrundspersonerna i Thor-Eriks dansband och en av deras kändaste inspelningar var "Sju ensamma kvällar" som låg många veckor på svensktoppen och som var med på dagens repertoar.
Jerry är känd från i många olika musiksammanhang både som kyrkosångare och Elvistolkare och naturligtvis bjöd han på ett par härliga Elvisnummer.
Tomas som är från Falkenberg trakterar både dragspel och gitarr men fick nöja sig med gitarren denna gång då tekninken med förstärkaren till dragspelet strulade lite. Men i "Gitarrboogie" och "Apache" fick han visa vad han dög till och då var det ordentligt ös.
Programmet var uppdelat i två avdelningar med servering av kaffe/dopp och korv/bröd i pausen.
Andra delen inleddes med att Bruno Eriksson läste en egen dikt om vikten och nyttan med att sjunga allsång.
Sammantaget blev det en trevlig eftermiddag som vi tillsammans med ABF, som fanns på plats med ett informationstält, genomförde och, om allt går som tänkt, skall återkomma flera gånger.
Avslutningsvis kan konstateras att Mos strand tillhör en av de vackraste platserna i kommunen och det känns bra att ha tillgång till området för detta arrangemang.