Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Örby

Mos strand 2017

2017-05-18 Krister Classon med band.

Årets finaste dag med solsken och c:a 25 grader varmt och en lätt bris från sjön och naturen runt i sin vackraste vårgrönska. Det var förutsättningarna när sjätte upplagan av underhållning vid Mos strand genomfördes.
Som underhållare denna gång hade Krister Classon med bandet "Fadern, sonen och de spelige andre" engagerats.
Och det visade sig att bandet höll riktigt hög klass. Krister själv på bas med tre ungdomar som alla försörjer sig på musiken. Jens Classon, (Kristers son) trummor och sång, Kristoffer Grezula gitarr, piano, sång. Benjamin Önnhed gitarr, sång.
Programmet var upplagt i två avdelningar där första avdelningen utgjordes av ett quiz med 20 frågor. Publiken delades in i lag med upp till sex deltagare i varje lag.
Mellan frågorna spelade man ett blandat musikprogram med musik från 70-talet och framåt.
Första låten var Egales "New kid in town" och sedan bjöds på musik av ex.vis Elvis Costello och Bruce Springsteen för att nämna några. Även svenskt material som "Strövtåg i hembygden", "Stad i ljus" och Nationalteaterns "Bara om min älskade väntar" gjordes fina tolkningar av.
Och däremellan ställde Krister frågor på allt möjligt och mellansnackade på sitt oefterhärmliga sätt.
Vissa frågor var ganska lätta, som vem som var Gösta Ekmans farfar och vem som i TV fick deltagarna att göra ett hopp som avslutning i sina program.
Att veta vilket år Hitler föddes och vilket årtionde abort blev lagligt i Sverige var betydligt svårare.

Krister Classon


Efter en timme blev det paus med försäljning av korv och bröd samt kaffe med dopp.
Under pausen rättades de inkomna svaren och segrade gjorde ett lag från Horred som erhöll ett diplom som erkänsla för sina kunskaper.

Andra avdelningen bjöds publiken på Kristers musikaliska tidsresa med start i hos farfar och farmor där han i TV-programmet "Drop in" första gången fick höra den tidens nya popmusik.
Det blev så klart en hel del av Beatles musik som framfördes. Men även Eric Clapton, Eagles och mycket annat.
Krister Grezula fick tillfälle att visa vilken bra sångare han var och Benjamin Önnhed fick tillfälle att briljera med härliga gitarrsolon. Allt skönt uppbackat av Jens Classons trumspel och Kristers bas.
När efter 2,5 timmar föreställningen var över kunde de 230 i publiken konsstatera att eftermiddagen bjudit på en verkligt härlig musikupplevelse.
Och av kommentarerna efteråt att döma verkade nog de flesta vara överens om att detta var kanske det hittills mest omtyckta programmet under de sex år PRO Örby tillsammans med ABF Sjuhärad arrangerat underhållning vid Mos strand.

Krister Grezula