Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Örby

Mos strand 2016

2016-05-19. Fia mé knuff

Så var det dags för fem årsjubileum. På måndagen i samma vecka hade vi förlagt styrelsemötet till Mos strand för att kolla av läget på plats. Då var det så kallt det bara kan vara i maj. Och det var ingen direkt värme i sikte.
Så gick tisdagen regnig och kall. Onsdagen inte mycket bättre. Men - SMHI hade prognos som visade att just torsdagen skulle vara ett undantag med riktigt fint väder för att vara regn på fredagen igen.
Och -SMHI hade rätt. Det blev en riktigt fin dag med sol och bara svag vind från sjön.

Publikbild

.Årets underhållare var sång- och musikgruppen "Fia mé knuff" som kommer från Sätilatrakten. Och dom bjöd på en rolig och varierande underhållning.
Gruppen består av sju manliga sångare och musiker med alla sina speciella egenskaper.
Skräddarvisan om gesällen från Sätila som gick genom isen och drunknade som en katt hade fått lite ny inramning och var så klart perfekt för gruppen att framföra. Båten ISA af Lygnern figurerade i ett par visor. Visan om trehundra bussen, som är så bra att ta FRÅN Göteborg, är en riktig pärla som alla verkar gilla. En visa framfördes i gammaldags åtsittande trikåer och handlade om att man trots atletisk kropp och lätt klädsel ändå inte självklart slår an på motsatta könet.
Det var mycket eget material som blandades med både irländskt, western och mycket annat. Allt framfört med glädje och mycket humor.

Så det blev en eftermiddag som de 170 i publiken verkade trivas med och PRO Örby och ABF Sjuhärad kunde glatt konstatera att även årets arrangemang blivit lyckat och att vädrets makter verkligen ställde upp när det gällde.