Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Östergötland

Panelsamtal

Fredagen den 9 mars startade PRO Östergötland opinionsarbetet inför höstens val

Fredagen den 9 mars, ½ år innan valdagen, så arrangerade PRO Östergötland ett panelsamtal och frågestund med representanter från våra riksdagspartier i Fontänen, Linköping. Ett sjuttiotal intresserade åhörare kom och lyssnade och ställde frågor till politikerna. Tyvärr lämnade Centerpartiets representant återbud, så det partiet saknades i panelen.

I panel deltog från:
Kristdemokraterna Magnus Oscarsson
Liberalerna Lars Karlsson
Miljöpartiet Margareta Fransson
Moderaterna Fredrik Lundén
Socialdemokraterna Teresa Carvalho
Sverigedemokraterna Christina Nilsson
Vänsterpartiet Linda Snecker

Moderatorer var PRO Östergötlands ordförande Curt Karlsson samt undertecknad.

Vi började med att panelen fick en var sin kunskapsfråga. Exempel: Hur hög är idag Garantipensionen, vad heter PROs ordförande eller hur många riksdagledamöter idag är 70 år eller äldre? Sammanfattar man svaren så var det bara en i panelen som svarade helt rätt på sin fråga. Sedan fick politikerna i fyra minuter presentera partiets äldre politik.

Efter det var det frågestund. Det var varierande frågor, ex. om bostadstillägg, pensioner, KPR och RPR och klimatfrågor.

Avslutningsvis så fick panelen på en minut övertyga publiken om varför man ska just ska lägga sin röst den 9 september på sig och sitt parti.

Panelen skötte sig bra utan påhopp på de andra partierna. Vi i PRO Östergötland hoppas på att valrörelsen fortsätter i samma anda och att våra viktiga äldrefrågor är i fokus inför valet!

Li Teske
ombudsman