Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Surte-Bohus
Meny

Välkommen till din förening SURTE- BOHUS PRO!

Nytt 2024-05-23. I tisdags var vi ute på resan till öarna, som Barbro H hade anordnat för oss pensionärer. Resan startade vid Blå huset och gick sedan med den mysige chauffören Folke T ut till Hönö och Öckerö, där en guide mötte upp och berättade om både verklighet och skrönor för oss. Efter allt vi fick veta om öarna och dess befolkning, var det dags att stanna till vid Franses för en god lunch med utsikt över hamnen och prisutdelning på frågorna som vi hade fått på bussen ut till öarna. Sedan var det prisutdelning på inköpta lotter. Sicket prisbord vi fick uppleva. Därefter var det hemfärd efter en mycket trevlig dag i fint väder. Ett stort tack till Barbro och Folke som gjorde dagen för oss.

Nytt 2024-05-20. I fredags passerade jag våra boulespelande vänner på Surte vid lekplatsen intill glasbruket. Det var många på plats, men jag tror att några fler finns det plats för. Kanske du skulle vilja pröva på? Sedan åkte jag vidare till Bohus, för att höra barnen från Bohusskolan, när dom sjöng vackert för ganska så många nere vid Blå huset. Ett härligt initiativ från skolan för att få in lite pengar till Majblomman i Bohus

Nytt 2024-05-16. Då var det dags för lite uppdatering. Badet för våren slutade i dag, men kommer åter den 5 september. I morgon har ni möjlighet att höra barnen sjunga vackert i Bohus och bidra till något lovvärt. Se notis nedan

Nytt 2024-04-28. Konsert i Bohus centrum 17/5 kl.12.00. Klasserna 1a, 1b, 4a och 4b kommer att sjunga för alla som vill och har möjlighet att komma. Intäkterna går till Majblomman lokalt (till barnen i Bohus). Swish nr: 0708260876. Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Barnkonventionen är grunden för Majblommans arbete. Den säger bland annat att alla barn har rätt till skälig levnadsstandard som bostad, kläder och mat. Att de har rätt till utbildning som är kostnadsfri och tillgänglig. Samt rätt till lek, vila och fritid. Så är det inte i Sverige idag. Det ska vi ändra på. Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka om ekonomiskt stöd till och med det år då barnet fyller 18 år. Det kan gälla ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktivitet eller en jacka. Kan rekommendera detta, då Olavi Kettunen och jag var uppe och delade ut dom sista böckerna som blev efter att Surte-Bohus Biblioteks- och kulturförening lades ner, så fick vi höra lite av förstaklassarnas bidrag till denna konsert. Det var mycket trevligt att höra och se engagemanget från dessa barnen.

Nytt 2024-04-25. Seniorshoppen var ett eldorado för alla köplystna pensionärer som gästade Blå huset den 23 april. Förutom alla sorters kläder, som fanns att välja emellan, så bjöds deltagarna på en mannekänguppvisning av sällan skådat slag, som ledde till många god skratt.

Nytt 2024-04-23. Resa till öarna NORRA SKÄRGÅRDEN har endast några få platser kvar. Avresa från Bohus centrum tisdagen den 21 maj klockan 10.00. Pris 450:-. Anmälan till Barbro Hertz tel: 0732-455520.

Nytt 2024-04-23. Resor i PRO:s regi är Ale natur och kulturresor med Pelle Dahlberg onsdagen den 15 maj SÖDRA ALE och onsdagen den 9 oktober NORRA ALE. Pris per resa 450:-. Dalslands kanal onsdagen den 5 juni pris 1095:-. Gårdarna runt sjön onsdagen den 11 september pris 995:-. Eksjö julmarknad söndagen den 8 december pris 750:-. Kontaktpersoner är Ing-Britt Adiels tel: 0706-499410 eller Kerstin Jakobsson tel: 0739-746768.

Nytt 2024-04-10. SENIORSHOPEN kommer till PRO Surte-Bohus i Bohus servicehus, tisdagen den 23 april kl. 17:00 för att visa och sälja kläder. Det bjuds på sedvanlig mannekänguppvisning av PRO Surte-Bohus välkända mannekänger. PRO-caféet är öppet från kl.16:00 så du kan koppla av med en ”FIKA” mellan inköpen. VÄLKOMNA

Nytt 2024-03-16. Det börjar nu så sakteliga framträda vad kommunen vill med våra uppsagda lokaler. I takt med att vi får full inblick i detta, så kommer styrelsen att ta fram ett program för det kommande året som sedan skickas ut till medlemmarna. Du kan förvänta dig lite överraskningar, där det första kommer redan den 26 mars, om ingen sätter käppar i hjulet för detta. Program kommer om aktiviteten.

Nytt 2023-12-16. Cafeet har öppet 3 dagar i veckan. Måndag, onsdag och fredag mellan 10.00 och 12.30. Under jul och nyår har cafeet stängt måndagen den 25 december och måndagen den 1 januari. Styrelsen och personalen vill tacka alla gäster och önskar alla EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR:

Nytt 2021-04-12. För dig som vill lära sig lite om utblidning i digitala betaltjänster, som du tar in på din telefon eller dator, så lämnar jag här ett tips. Gå in på youtube.com och sök på digitala betaltjänster eller så kan du söka på www.lanstyrelsen.se/sodermanland/natur-och-landsbyggdsutveckling/stod-for-landsbyggdsutveckling/grundlaggande betaltjanster. Tillhör du dom som vill vara lite bekväma, så finns en länk till sidan under Utbildning digitalt nedan.

Under om oss, så har du en länk till distriktet och lite om vår historia, där mer kommer.

Har du information/bilder eller rättelse av bifogat material, så får du gärna lämna det till Jan Larsson tel: 0767-942425, men använd gärna mailet som är storelarsson@telia.com.


Text

Text

Distrikt Norra Älvsborg hemsida

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet