Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stenbrohult

Välkommen till PRO Stenbrohult!

Vi är en vital förening med i dagsläget ca:150 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.
Medlemsavgiften är 280:-/person och år som huvudmedlem.
Om man vil komma med som sekundärmedlem och ni är huvudmedlem i någon annan PRO föreningg då kostar det 30:-/ person och år.

Nästa möte är den 24/4 Medlemsmöte i Medborgarhuset Liatorp kl. 14.00. Musikquiz med Tomas Mattsson. Kaffe och lotteri.

Styrelsen önskar nya som gamla medlemmar välkomna.
Vi samarbetar med ABF.

Vi har tagit upp intresse anmälan till två planerade studiebesök, det ena blir på Alfings båda anläggningar onsdagen den 12/4 kl. 14.00 och på Älmhults nya vattenverk onsdagen den 10/5. Finns några platser kvar till Alfing.
Vid intresse kontakta Jan-Åke tel. 070-620 64 97.

Vi kommer eventuellt att besöka Post Nords terminal i Öjaby onsdagen den 24/5 vet ej klockslag ännu men återkommer om det. Finns platser kvar (kan bli att vi åker buss dit om intresse finns). Vid intresse kontakta Jan-Åke tel. 070-620 64 97.

Jag har bokat alla banorna för bowling onsdagen den 26/4 mellan kl. 10.00-12.00. Det finns några platser kvar. Vid intresse kontakta Jan-Åke tel. 070-620 64 97.

Nästa kortspel onsdagen den 5/4 i LIF:s klubbstuga vid Bokliden kl. 14.00 medtag egen fika.

LiDi sånggrupp träffas nästa gång tisdagen den 28/3 kl. 10.00 i församlingshemet Liatorp. Medtag egen fika

Kommunmästerskapet i Vetartävlingen mellan Göteryd, Stenbrohult och Älmhult är den 17/4 kl. 14.00 i Urania Diö.

Samorganisations resor för året är planerade enl. följande.
Annonsen kommer i X-trabladet V12.

Endagasresa till vattenriket i Kristianstad den 4/5 (för mer info klicka här) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 26-28 maj blir det en 3-dagarsresa till Värmland och Karlstad. (för mer info klicka här). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 30 augusti blir det 1-dagarsresa "Bolmenrunda". (för mer info klicka här). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 29 november blir det Turaresa Helsingborg-Helsingör med julbord. Mer info kommer.

Text

snödroppar & vintergäck

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Hjälp SVT att bli mer tillgängligt

  PRO driver på för att SVT ska bli mer tillgänlighetsanpassat. För en tid sedan träffade vår förbundssekreterare Johanna Hållen Hanna Stjärne, som är VD på SVT, och nu inbjuds PRO:s medlemmar att delta i en särskild enkät.

 • Övrigt

  Gratis brandskyddsutbildning med PRO och FRIS

  FRIS, föreningen räddningskårer i samverkan, har med stöd av MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram brandskyddsutbildningar för äldre. Utbildningarna har gjorts i samarbete med PRO.

 • Vård & omsorg

  Låt inte äldreomsorgen betala notan i lågkonjunkturen

  I veckan släppte Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin ekonomirapport. SKR slår fast att det blir bistra tider med ekonomiska underskott i en majoritet av regionerna och flera kommuner nästa år. Rapporten pekar också ut utmaningar inom kompetensförsörjningen särskilt inom äldreomsorgen. PRO kräver nu att regeringen agerar.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet