Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Torvalla

År 2023

PRO Torvalla, händelser under året!

Personer framför träd

Text

Text

Händelser under 2023

2023-12-13
PRO Torvalla
På Luciadagen höll PRO Torvalla sin sedvanliga julträff i Kyrkans lokal Torvalla. Allt gick i traditionens tecken med ett undantag, inga smålucior. Dock var det en modig dam som ställde sig upp och sjöng en fin julsång, heder åt henne! Så var det naturligtvis julgröt och skinkstut och efteråt den roliga och populära paketleken. Det är härligt att få leka och vara lite barnsligt förväntansfull över vilket paket man ska få. Alla hade med paket och det är fantastiskt att se denna generositet som alltid gör våra lotterier spännande på våra träffar.
En riktigt fin och god jul vill jag sända till er alla. Ha det så gott så ses vi i januari!

Maria Frank
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
2023-11-22
PRO Torvalla
Den 22 november var det dags för en trivselträff i Kyrkans lokal, Torvalla. Trots snöyra och dåligt före kom ett trettiotal glada pensionärer knatande genom drivorna för att ha en trevlig eftermiddag. Trubaduren Martin Kjellerstedt underhöll med härlig musik som fick igång publiken. Som vanligt bjöds på goda mackor och lotterierna såldes slut tack vare alla fina vinster som fanns. Ja, det var som vanligt en mysig eftermiddag i glada vänners lag. Vi hoppas på många sådana tillfällen framöver.

Väl mött på julfesten den 13 december då laddar vi upp för paketleken. Ha det gott allihop!

Maria Frank
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2023-10-25
PRO Torvalla.
Den 25 oktober var det dags för medlemmarna i PRO Torvalla
att samlas för en trevlig eftermiddag i vänners lag. För
underhållningen stod Inga Lill och Sven Olof från Oviken. Det
var en härlig underhållning där man rycktes med av deras
spelglädje och skicklighet med instrumenten. Gott fika blev
det också med kaffe och räkbakelser, kändes lite lyxigt så där
en vanlig vardag. Lotterier naturligtvis med massor av fina
vinster som lockade. Det är roligt och upplyftande att få träffa
alla dessa härliga medlemmar som alltid kommer med gott
humör och glädje till våra träffar. Alla är ni värda minst en
guldstjärna var! Väl mött igen den 22 november. Ha det gott!

Maria Frank
-------------------------------------------------------------------------------------------------- 2023-09-27
PRO Torvalla.
Den 27 september samlades medlemmarna i PRO Torvalla för en trevlig eftermiddagsstund. Det var riggat med storbild för quiz-frågor och alla satt med sina tipslappar. Spännande var det och det blev en utslagsfråga till slut för att få fram vinnaren. Grattis till dig som vann!

Det var första gången vi provade den underhållningen och jag tror nog att det gick hem. Det var också gott fika och lotterier som vanligt. Det är väl så att när man blivit äldre så blir det lite glesare mellan adrenalinkickarna, men på våra träffar känner åtminstone jag, att det gamla adrenalinet vaknar upp och börjar spritta i kroppen. Bara en sån sak! Roligt är det, och vi har roligt på våra träffar.
Tack alla som varje gång har med sig vinster till lotterierna! Jag är glad att se denna givmildhet när det i våra dagar räder kärva tider. Väl mött den 25 oktober, ha det gott allihop!

Maria Frank
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
2023-08-23

PRO Torvalla.
Den 23 augusti samlades 45 medlemmar i kyrkans lokal i Torvalla. Det var ett viktigt möte eftersom vår interimsstyrelses mandat räcker till den sista augusti. Nu blev det inget nyval så man kan väl säga att styrelsen skött sig och nu sitter kvar framtill årsmötet i februari 2024.

Vi bjöds på härliga räkmackor efter mötet och underhållningen sköttes med den äran av Tony Moberg som med sin musik lockade upp folk att ta några härliga svängom. Det var glädjande att se så många glada och nöjda människor på vår träff. Och det är ju meningen med det hela.
PRO Torvalla har ju liksom många andra föreningar svårt med nyrekrytering, därför är det ännu viktigare att vi finns kvar för alla härliga medlemmar som troget funnits genom åren. Lotterierna sålde naturligtvis som smör i solsken, tack vare alla fina vinster som alla skänkt. Vår styrelse fortsätter att jobba just för att det alltid är så roligt när vi alla kan träffas och ha trevligt tillsammans. Väl mött den 27 september och ha det gott!

Maria Frank
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
2023-06-14
PRO Torvalla.
Den 14 juni inbjöds till vår årliga friluftsdag i ABF-lokalen, Torvalla centrum. Ett 25-tal medlemmar kom trots den tryckande värmen, många svettades och pustade men humöret var det inget fel på. Ut i värmen på tipsrunda och ”boll i hink”, det var strongt gjort för vi är ju trots allt inga ungdomar längre. Men jag tror att det kändes rätt skönt för alla att sedan komma inomhus och få sig en varm korv och lite fika. Det är lika roligt varje gång att träffa våra härliga medlemmar som alltid kommer med gott humör och goda tankar. Ja, nu har alla sommarlov, även vi pensionärer kan man säga. Ha det så gott allihop så hoppas jag att vi ses den 23 augusti, ingen surströmming i år men annat gott, det lovar jag.

Maria Frank

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2023-05-24
PRO Torvalla
Den 24 maj var det dags för PRO Torvalla att samlas till en trevlig eftermiddag l Kyrkans lokal, Torvalla. Och visst blev det trevligt- som vanligt. Härlig underhållning av Johnny Viktorsson, med ett varierat sortiment av låtar och inbjudan till allsång där alla stämde in. Som vanligt gott fika och så våra uppskattade lotterier. Tack till alla som alltid kommer med fina vinster! Eftersom vi numera har öppna möten hoppas vi kunna dra till oss fler som vill umgås och ha trevligt med oss. Det är fantastiskt roligt att föreningen finns kvar och vi ser fram emot att fylla 20 nästa år, ungdomligt eller hur? Ha det så gott så hoppas jag att vi ses den 14 juni med tipspromenad och lie annat.

Maria Frank.
----------------------------------------------------------------------------------------------

2023-04-26

Gunno Nilsson

PRO Torvalla. Den 26 april detta år fick vi som skulle träffas ta oss fram genom drivor och snömodd. Men skam den som ger sig när det är trivselmöte i Kyrkans lokal i Torvalla. Uppåt 40 personer samlades när vi bjöd in till öppet möte för att alla pensionärer skulle känna sig välkomna, men denna gång säg vi nog inga nya ansikten. Vi kommer att köra den linjen i fortsättningen och inbjuda till öppna möten.

Vi fick besök av Jeanette Fundin från ÖP som ville höra hur vi trivs här i Torvalla. Hon efterlyste synpunkter både positiva och negativa och det fanns väl en hel del att hämta där. Det kommer i tidningen så småningom.

Vi bjöds på trevlig underhållning av dragspelaren Gunno Nilsson som annars spelar i Offerdals spelmanslag. Hans fru Lisbeth och Eva Eriksson gav prov på linedance. Det var ett nytt och trevligt inslag och jag tror att några blev sugna på att själva prova. Ja, det var gott fika som vanligt och roliga lotterier med fina vinster som skänkts av medlemmarna. Stort tack till alla!

Ha det så gott alla, så ses vi kanske den 24 maj, i solsken och sommarblom.

Maria Frank.

Lisbeth och Eva dansar Linedans

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
2023-03-22

Den 22 mars var det dags för det månatliga medlemsmötet i Kyrkans lokal, Torvalla. Ett trettiotal medlemmar hade trotsat det halvdana vädret och det knaggliga och oplogade föret. Det är stuns i oss seniorer!

Vi firade dagen på sedvanligt sätt med kaffe, goda mackor, lotterier och som omväxling ett litet quiz i stället för musik. Det såg ut att gå hem hos våra besökare. Dagen var lite speciell eftersom vår nybildade interimstyrelse höll i trådarna för första gången. Men jag tror att det var av mindre betydelse eftersom den stora betydelsen är att vår fina förening kan bestå. Kära medlemmar, vi lovar att när vi ses i april ska ni bjudas på musik också! Ha det så gott!
Maria Frank
------------------------------------------------------------------------------------------------------
2023-02-22
Den 22 februari höll PRO Torvalla sitt årsmöte i Kyrkans lokal, Torvalla. Ett fyrtiotal medlemmar slöt upp till mötet som många befarade var slutet för föreningen eftersom både ordförande Anita Bohlin och kassören Ove Strid sagt upp sig. Det kändes sorgligt att en så fin förening skulle upphöra efter bara 19 år. Den startades 14 oktober 2004 inspirerat av Jöns Bertil Eriksson, vår förste ordförande.

Gertrud Nygren och Anitha Olofsson från distriktstyrelsen var närvarande och Eiwor Nilsson skötte ordförandeklubban. Det var en mycket tystlåten publik som lyssnade och skulle ta ställning till tre viktiga frågor: Nedläggning, sammanslagning med annan förening eller sätta ihop en ny styrelse. Det var svåra frågor och ingen ville lägga ned, ingen ville se en sammanslagning och ingen hade förslag på styrelseposter. Man kan säga att det kändes trist och inte så lite eländigt.

Men! Under sker även i vår tid när undertecknad tog mod till sig och erbjöd sig hoppa in som ordförande och utnämnde raskt Barbro Öberg till sekreterare. Förslaget fann gehör men fortfarande stod vi utan kassör. Anitha Olofsson som är kassör i distriktet erbjöd hjälp och utbildning för en ny kassör men det var tyst bland medlemmarna.

Under skedde igen då vår kassör erbjöd sig att stanna ett halvår till i den interimstyrelse som vi bildade. Det betyder att vi har en interimstyrelse sex månader framåt. Under den tiden hoppas vi att det ska ordna sig så föreningen kan bestå.

Den nya styrelsen består alltså av: Maria Frank, ordförande. Barbro Öberg, sekreterare och Ove Strid, kassör, Gull Britt Jakobsson, ledamot. Slutet gott, allting gott! Vi kör så det ryker alla kära medlemmar! Maten som serverades smakade nog extra gott den här smått historiska dagen. Vi ses i mars på nästa träff, ha det så gott!

Maria Frank
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 25 januari 2023 hölls ett viktigt medlemsmöte där det handlade om föreningens fortlevnad, sammanslagning med annan förening eller upplösning. Inbjudna gäster var Distriktets vice ordf. Gertrud Nygren och kassören Anita Olofsson som kommit för att informera våra medlemmar. Även PRO Oden som också hade problem med rekrytering var representerade: Ewa Wallin och Sewe Wallander.

Den enhälliga meningen hos de medlemmar som mött upp var att man ville behålla föreningen men ingen ansåg sig kunna ingå i en styrelse. På årsmötet i februari hade både ordförande och kassör flaggat för avgång.

Maria Frank