Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Torvalla

År 2021

Händelser under året 2021

Personer framför träd

Händelser under 2021

Den 16 december 2021
- Samlades ett antal medlemmar på Lime restaurang i Torvalla för den sedvanliga julgröten. Det var dukat med avstånd mellan borden och vi trängdes inte med varandra, något att iaktta denna tid.
- För underhållningen stod två urstyva veteraner, Johnny Viktorsson och Thorbjörn Edlund. Det var länge sen vi fick avnjuta deras musik men nu bjöds vi på julmusik i en härlig tappning som avslutades med Adams julsång där Thorbjörn lyfte taket! Tack för den härliga musiken.
- Gröt och skinkstut smakade precis som det skulle och alla såg ut att trivas och må bra. Att ses igen efter lång tid är upplyftande på många sätt och ger guldkant åt vardagen.
- Ha det gott alla i PRO Torvalla! Hoppas vi kan samlas igen nästa år.

Maria Frank.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 7 december 2021
- PRO Torvalla och PRO City åkte tillsammans (7/12) på en dagsresa med buss. Färden gick först till förmiddagsfika på Gamla lanthandeln i Krokom. Där bjuds dessutom på skönsång av föreståndarinnan och besök av en ståtlig tomte som kunde recitera Viktor Rydbergs dikt ”Tomten” på jämtska. En ny upplevelse för mig som är ångermanlänning. Men det passade ihop med besöket och gjorde allt minnesvärt.
- Ett studiebesök hos Frösö Handtryck stod sedan på programmet, det var också en ny och intressant upplevelse. Vi kunde sedan provsmaka och framför allt handla godsaker hos Tinas praliner. Det är glädjande att se vilken gnista och framgång det finns här ute i det som kallas glesbygd. Man kan inte annat än lyfta på hatten för dessa entreprenörer som vågar satsa, och som gör sina produkter välkända i hela landet.
- Julbord på Vångens Värdshus fick avsluta vår dag innan hemresan. Ett härligt och välsmakande julbord som kunde avrundas med en Ris á la Malta som var änglagod. - -- Ett stort tack till PRO City för trevligt sällskap, till busschauffören som styrde oss genom resan och till Thore Och Barbro som arrangerat.
- God Jul till alla mysiga resenärer!

Maria Frank.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 24 november 2021
- Äntligen kunde vi samlas för en trevlig eftermiddag i glada vänners lag. Den 24 november blev en märkesdag eftersom vi fick tillgång till Kyrkans lokal i Torvalla centrum där vi alltid firat våra sammankomster.
- Det är en trevlig och central lokal för oss som bor här. Fyra proffsiga och spelglada musikanter (Bo Eklunds trio) underhöll med härlig musik som piggade upp medan vi fikade kaffe och mackor.
-Ett fyrtiotal medlemmar var med och alla såg ut att trivas när man nu fick mötas igen. Det har varit en lång och för många tråkig tid, men nu är vi nog på banan igen.
- Det känns fantastiskt roligt att få säga: Vi ses igen i december! Ha det så gott allihop!

Maria Frank.

- Den 26 oktober 2021
- Kunde äntligen hållas årsmöte för PRO Torvalla.
Omkring 50 personer samlades på Restaurang Lime för att delta i en efterlängtad och glädjande händelse, lite normalisering efter en lång och för många en svår tid. Våra val blev relativt enkla eftersom den sittande styrelsen blir kvar.
- En ny kassör, Ove Strid, välkomnades samt Maj Britt Karlsson och Gull Britt Jakobsson som ersättare i styrelsen.
- Vår ordförande, Anita Bohlin avtackade med vackra blommor ett tiotal medlemmar för deras insatser under gångna år.
- Vi kunde konstatera att PRO Torvalla är en fin förening med alla trevliga medlemmar och vi hoppas innerligt att vi kan hålla föreningen vid liv i fortsättningen också.
- Vi ses igen den 24 november då vi äntligen får tillträde till Kyrkans lokal och allt blir som vanligt.
- Ha det så gott allihop!

Maria Frank.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 24 september 2021.
- PRO Jämtlands Distrikt genomförde sin årliga PRO-vetartävling den 24 september i IOGT Ordenshus i Brunflo.
- För själva arrangemanget stod PRO Torvalla, segrare 2019. 12 lag från distriktet ställde upp i denna populära och svåra frågetävling. Kniviga frågor att besvara inom två minuter där det gällde för var och en att hala fram sina kunskaper ur hjärnvindlingarna. Ingen lätt sak för oss seniorer som ibland behöver lite betänketid.
- Tävlingen bestod av trettio frågor inom tio olika kategorier, allt från idrott till nobelpris. Torvallas lag bestod av Erik Rääf, Herbert Almgren och Jan Wrang, tre herrar med vida kunskaper som kammade hem segern med 22 poäng. Närmast följda av Oden, Körfältet och Leva Livet.

- Publik saknades denna gång men många funktionärer jobbade idogt för att allt skulle fungera. Sören Möller skötte mikrofonen och Richard Didriksson såg till att alla resultat kom upp på storbildsskärmen. Det goda och viktiga fikat ordnades av två damer från PRO Brunflo.
- Stort tack till alla som hjälpte till att genomföra vår tävling på ett bra sätt!
- Nu ser vi fram emot Regionmästerskapet som går av stapeln 21 oktober i Ånge.

Maria Frank
---------------------------------------------------------------------------------------------------