Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Snöstorp-Vallås

3.10.2022 Studiebesök BAS Räddningstjänsten

Studiebesök på BAS, Räddningstjänsten 3 oktober.

Vilken lärorik och trevlig eftermiddag vi hade på BAS, Räddningstjänst i Halmstad. Vi fick en genomgång av Pelle och Gustav om vad vi skall göra för att förebygga en brand men också hur vi skall göra om olyckan är framme. Hur viktigt det är med brandvarnare, brandsläckare och brandfilt. Men framför allt brandvarnare. Vi fick se filmer på hur snabbt en brand utvecklas.
Vi fick fika innan vi delades upp i två grupper. Där ena gruppen fick gå med Pelle och se hur brandmännen förbereder sig vid larm och hur snabbt det måste gå. Vi fick också kolla på räddningsfordon och även provsitta dem. De berättade också att Halmstad var först i Sverige med att installera en speciell tvätt anordning där allt tvättas efter en utryckning. Det luktade inte brandrök någonstans, vaken vid kläderna eller i fordonen.
Den andra gruppen gick med Gustav till ”kuben” och där visade han oss skillnaden mellan olika brandsläckare. Vi fick prova på att släcka med brandsläckare och även släcka en brand med ett grytlock om det börjar brinna på spisen.
För er som har tänkt ge er ut på sjön, det finns flytvästar att låna på brandstationen, både till stora och små.
Ett stort tack till Pelle och Gustav för en mycket bra och trevlig eftermiddag.

Text Anki
Foton Anki, Helen och Lars-Olof