Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Grycksbo

19-02-20

ÅRSMÖTE

Anna-Lisa Johansson, Lisbeth Uhlin och Christer Åberg

Anna-Lisa Johansson, Lisbeth Uhlin och Christer Åberg. FOTO: P E Björklund

Ordförande Christer Åberg hälsade medlemmarna välkomna till PRO:s årsmöte.

Parentation hölls över de 11 medlemmar som avlidit under året och en fin minnesstund med ljuständning och diktläsning följde.

Årsmötesförhandlingarna inleddes med att Anna-Lisa Johansson valdes till ordförande för mötet. Samtliga medlemmar i styrelsen kvarstår och det blev få förändringar i de olika kommittéerna. Styrelsen fick fortsatt förtroende.

Efter kaffe med semlor kom Sara Lundgren, verksamhetsutvecklare vid Falu kommun och pratade om; Kost och motionsråd för äldre, och berättade att fallolyckor är den vanligaste dödsorsaken bland äldre. 88 personer dog som en följd av fallolyckor, de flesta hände inomhus, i Dalarna under 2018.

Ett råd var: Lyft på fötterna och ha lampor tända! Musklerna hos äldre blir svagare och balansen sämre varför det är så viktigt att ”hålla igång” med t.ex. gymnastik och promenader utomhus.

Kosten är också viktig. Undernäring är vanlig bland äldre. Proteiner och D vitaminer fås från kött, fet fisk och ägg. Kalcium ingår i mejeriprodukter. Minst 1 ½ liter vätska per dygn bör intagas för att hålla vätskebalansen.

Många bra och goda råd för äldre gavs av Sara Lundgren som tackades med applåder och blommor.

Anna-Lisa Johansson rapporterade från patientrådet.

Efter dragningar på lotterier, tackade ordföranden alla närvarande och avslutade årsmötet.

Vid Pennan Lisbeth Uhlin