Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Grycksbo

19-05-15

Anders Åkerlund berättar om sitt Afrika

Anders Åkerlund

Anders Åkerlund berättar om sitt Afrika. FOTO: Agneta Björklund

Christer Åberg ordf. hälsade ca 45 personer välkomna till vårens sista PRO-träff i Grycksbo och ett speciellt välkommen till Anders Åkerlund, Afrikakännaren från Rättvik.

Åberg informerade om ett möte med kommunbygderådet och Kopparstaden som sker i aug. Grycksboborna har önskemål om hyreshus anpassade för äldre, med tillgång till hiss.

Anna-Lisa Johansson, Patientrådet berättade att vårdcentralen håller stängt W28-31 p.g.a. läkarbrist och hänvisar till Britsarvets VC.

Grycksbo väntjänst hjälper gärna till vid behov av skjuts till VC.

Anders Åkerlund från Rättvik berättade om sitt mångåriga engagemang i Afrika, full av beundran för alla fantastiska människor han mött, t.ex. Desmond Tutu, ärkebiskop och Fredspristagare och Wilson Mandela, Sydafrikas välkände president. Invånarna älskar färgglada kläder i motsats till oss svenskar som gärna bär grått, svart och blått.

Anders visade upp sin kostym, mönstrad i gult och brunt mm och en bredbrättad hatt med band av zebraskinn. Med detta på, blir hans gång genast annorlunda, liknande Afrikanernas!

Familjesammanhållningen är mycket stark och alla hjälper varandra. De försöker på alla sätt att ge sina barn möjlighet till skolgång och ser positivt på livet. En mycket skickligt utskuren träskulptur fick vi också se. Kanske har den norske konstnären G Vigeland inspirerats av Afrikas träsnidare?

Svenska kyrkan arbetar sedan många år i Afrika och Anders åker dit minst en gång varje år.

Dags för kaffepaus med välsmakande smörgåstårta, varefter Anders fortsätter att berätta om sitt Afrika.

Efter sedvanliga lotteridragningar tackar ordföranden Anders och övriga besökare och önskar alla en trevlig sommar!

Vid pennan Lisbeth Uhlin