Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Grycksbo

15-10-23

60 ÅRSJUBILEUM HOS PRO i GRYCKSBO

60 ÅRSJUBILEUM HOS PRO i GRYCKSBO i en alldeles fullsatt Bystuga.

Ordförande Sven-Erik Bertell hälsade alla medlemmar välkomna till jubileums-

festen och speciellt de inbjudna representanterna från övriga PRO föreningar inom Falu kommun och hoppades att vi skulle få en trevlig eftermiddag och bad alla ta för sig av det uppdukade matbordet som var ytterst välsmakande enligt gästerna. Efter maten tog ordförande åter till orda med en liten historik över vad som hänt inom föreningen sedan 1955 och några kända händelser och företeelser i Sverige just det året, mitt under det ”kalla kriget” då de flesta av dagens medlemmar var tonåringar.

Nästa programpunkt var uppvaktning från övriga PRO föreningar med penninggåvor till Grycksbo Minnesfond som styrelsen hade önskat. Från distriktsstyrelsen överlämnades en gåva bestående av en veckas utbildning, för en person, på PRO s kursgård i Gysinge inom valfritt område.

Nu var det dags för dagens underhållning och för den svarade föreningens egen teatergrupp. Det var en rolig och dråplig föreställning om hur det kan vara för pensionärer inom föreningslivet. Den nära timslånga föreställningen hade författats och regisseras av Grycksbos ”revy-kung” Bosse Antonsson som fått ett gäng amatörskådespelare att bli proffs. De hade väldigt roligt på scenen och publiken trivdes också gott att döma av de långa applåderna och många skratten.

(Reportage från sista träningen fanns i Falu-Kuriren den 22-10 och i DD 23-10)

Ett stort antal sångnummer med underfundiga texter om viktiga händelser, som Barnens Dagskarnevalerna, dans och artistuppträdande i Grycksbo-Parken och andra begivenheter från andra halvan av nittonhundratalet då nöjeslivet i Grycksbo var något annorlunda än idag.

En mycket trevlig och rolig underhållning!

Avslutningsvis var det kaffe med en läcker kaka samt dragning på de gratislotter som alla hade fått, med ett med ett stort antal vinster som skänkts av företag och privatpersoner.

Ordförande tackade för idag och hoppades att de var nöjda med dagen. Han tackade också samtliga som hade jobbat hårt med smakfullt dukade bord, servering, och allt annat som hör till en fest som denna.

/ Holger Karlsson (sekr.)