Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Grycksbo

15-12-19

JULFESTEN "LILLA JULAFTON

JULFESTEN "LILLA JULAFTON" lockade dryga nittiotalet medlemmar till Bystugan. Julstämningen infann sig redan vid det inledande lucia-tåget med fem små förtjusande flickor som framförde några kända luciasånger och avtackades med långa och varma applåder vid uttåget.

Julstämningen förstärktes ytterligare när den ganska nybildade kören med ett tjugotal sångare från PRO i Bjursås och Grycksbo tog sig ton under ledning av Jan Grönoset och med Ingrid Eklund vid pianot. Kören kallar sig ”Sång- svanarna” och de lät minst lika bra som namnet antyder och uppskattningen från publiken var påtaglig.

Därefter bjöds det ”Julegröt” och Skinksmörgås samt dryck.

Per Björklund från Brandförsvaret informerade om de brandfaror som finns i samband levande ljus, raketer och annat vid jul och nyår samt vikten av att hålla brandsläckaren i trim. Han delade också ut små påminnelselappar om att släcka ljusen att sätta på ytterdörrens insida.

Håkan Boström informerade om långt framskridna planer på att bilda en vägförening i byn och man har gjort en besiktning över statusen på befintligt vägnät och han utlovade mer och utförligare information inom en snar framtid.

Efter denna information var det återigen kören som fortsatte sitt uppträdande med ytterligare ett antal uppskattade julvisor.

Underhållningen avslutades traditionsenligt med att tomten kom in och berättade om tomtens vedermödor genom att läsa Viktor Rydbergs dikt ”Tomten” - varefter det bjöds på kaffe med en fantastiskt god kaka.

Föreningens vice ordförande Per-Erik Björklund förrättade dragningen på varulotterierna och tackade alla för det gångna året samt önskade en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År samt en förhoppning om återseende under 2016.

/ Holger Karlsson (sekr.)