Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stora Tuna

2023

Referat 2023

Medlemsmöten och övrig verksamhet.

Medlemsmöte 2023-02-01

Onsdagen den 1/2 hölls PRO Stora Tuna:s första medlemsmöte för vårterminen i lokalen i Buskåker. Mötet började med att dagens underhållare Gunnar Morén ( som ställde upp med kort varsel ) istället för den som först bokats. Den personen hade blivit sjuk. Gunnar som är en ensam orkester spelade en trallvänlig musik som gick hem hos besökarna, bland annat ett Sven-Ingvars potpurri och 60-tals musik. När han spelat några låtar, tog ordföranden Ulla över mikrofonen och lämnade upplysningar om aktiviteter och andra tillfällen att träffas i föreningen. Onsdagen den 1/3 blir nästa medlemsmöte som även är föreningens årsmöte. Gunnar spelade mera innan det blev eftermiddagsfika, Kaffe , Smörgås och Kaka. Mötet avslutades med att dragning på lotterna som sålts, sedan tackade Ulla Gunnar för att han ställt upp och medlemmarna för visat intresse.

 

Trivselträff 2023-04-26

Onsdagen den 26/4 trotsade ett 25-tal personer Aprilvädret och kom till Stora Tuna PRO:s lokal i Buskåker för en stunds social samvaro. Dom fick först köpa lotter av Hasse. Hälsades sen välkomna av föreningens sekreterare som gav några upplysningar . Duon Eva och Rolf underhöll med några låtar före fikat (Kaffe och smörgås ) . Det blev mer musik innan mötet avlutades med Lottdragning.

Ett större antal medlemmar träffades redan Fredagen den 21/4 för att äta en Vårmiddag som tillagats av föreningens matlagningsgrupp bestående av herrar.


Medlemsmöte 2023-05-24

Durspelsgruppen Vädurarna (som bestod av 10 stycken musiker ), underhöll när Stora Tuna PRO hade sitt sista medlemsmöte för våren den 24/5. När medlemmarna hade betalat till kassören köpte dom lotter av Hasse innan dom tog plats vid borden. Två låtar spelades innan Ulla tog mikrofonen och lämnade upplysning om att man kan delta i en tipspromenad under sommarmånaderna, Juni, Juli och Augusti.

Vädurarna

Vädurarna

Vädurarna spelade durspelslåtar en halvtimme innan kökspersonalen serverade Kaffe och Smörgås. Det blev mera musik innan dragningen och utdelning av vinster på lotterna som köpts. Ulla önskade alla trevlig sommar men först påminde hon om sista tillfället för våren att spela Bingo är på Fredagen den 26/5 klockan 14,00.

Text och foto Gun-Britt Österlund

Höstaktiviteter

Nu har Stora Tuna PRO startat upp sina höstaktiviteter, det började redan den 14/8 en tipspromenad vid lokalen i Buskåker. Den 30/8 fick medlemmarna äta en god lunchbuffé tillagad av föreningens matlagningsgrupp ( som består av herrar).

Jan och Christina underhållare.

Jan och Christina

Jan Svensson och hans syster Christina underhöll med musik och sång. Dom spelade före och efter lunchen, och senare när alla fått kaffe och god bakelse. Alla var nöjda med maten och musiken, mötet hade även en social sida, man fick träffas och tala om vad som hänt under sommaren.

Text och foto av Gun-Britt Österlund

Resutat Bangolf 2023

Resultat Bangolf 2023

Resultat Bangolf 2023

Medlemsmöte 2023-09-27

Vid Stora Tuna PRO månadsmöte den 27/9, fick de som var där en ny musikalisk upplevelse. Det var duon M och M som underhöll, Mats på gitarr och sång, Matti på Dragspel. Men allra först sålde Hasse lotter till gästerna, duon spelade några låtar innan Ulla tog över mikrofonen och hälsade alla hjärtligt välkomna, hon berättade även vad som händer i föreningen under Oktober månad. Den här dagen var det även PRO:s friluftsdag , så föreningens sittgympaledare fick gästerna med sig på några enkla rörelser. Det blev mer underhållning innan kaffe och smörgås serverades. Efter mer underhållning delade Hasse ut vinsterna på lotteriet som sålts.

Text Gun-Britt Österlund

 

Medlemsmöte 2023-10-25

Trots det dåliga vädret hade en del medlemmar i Stora Tuna PRO tagit sig till PRO-lokalen i Buskåker för en stunds social samvaro. Det var Gunnar Morén,( en musiker med orkesterbakgrund) som underhöll på eftermiddagen i olika omgångar. i första pausen tog Ulla över mikrofonen och hälsade alla hjärtligt välkomna, hon upplyste också om vad som händer i föreningen under November. I andra pausen serverades Kaffe och Smörgås. Gunnar spelade några låtar till, bland annat Danny Boy och den populära Koppången. Mötet slutade med att Hasse delade ut vinsterna, (till dom som hade rätt nummer) på lotteriet som sålts.

Text:Gun-Britt Österlund

Gunnar Moren underhöll på mötet.

Gunnar Morén Foto Gunbritt Österlund

Medlemsmöte 2023-11-22

Onsdagen den 22/11 hade PRO Stora Tuna budget- och medlemsmöte på samma gång. Det var omkring 30 personer som kom till lokalen för att lyssna när kassören Jan-Olof presenterade budgeten för 2024.

Ordförande Ulla hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnade en del upplysningar om vad som händer i föreningen den närmaste tiden. Bland annat talade hon om adventslunchen som serveras den 3/12.

Musikgruppen +55

Musikgruppen +55

Gruppen +55 underhöll i olika omgångar med sin musik. Efter fikat och mer musik en stund var det dags för musikgruppen att tacka för sig.

Lotteriansvarig tog över och fördelade vinsterna på lotteriet.

Mötet var slut och alla tackade för sig.

Text och foto av Gun-Britt Österlund

Jullunch 1:a advent 2023-12-03

Adventssöndagen, den 3 december, var några av Stora Tuna PRO:s medlemmar på gudstjänsten i Stora Tuna kyrka. Efter att gudstjänsten var slut kunde de senare, tillsammans med flera andra medlemmar, ses i PRO-lokalen för att äta lunch.

Mötesdeltagare

Mötesdeltagare

Lunchen var i form av ett litet julbord, maten hade till stor del lagats av föreningens matlagningsgrupp bestående av herrar. Först när gästerna kom serverades varm glögg och pepparkakor, sedan var det dags att köpa lotter.

En del av prisbordet upptogs av dörrkransar och julgodis.

Musikerna Eva och Rolf Sares

Eva och Rolf Sares

Musikerna Eva och Rolf Sares underhöll med jullåtar i början, efter maten, samt före och efter fikat - som var kaffe och julbakelse. Det var även lottdragning vid olika tillfällen.

Innan det blivit mörkt var medlemsmötet slut och alla åkte hem i kylan mätta och nöjda med eftermiddagen.

Text och foto Gun-Britt Österlund.