Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stora Tuna

2022

Referat 2022

Medlemsmöten och övrig verksamhet.

Årsmöte 2022-04-06

Stora Tuna PRO hade sitt första årsmöte på rätt tid sedan 2019, mötet hölls i PRO- lokalen i Buskåker den 6/4 klockan 14,00. De medlemmar som kommit fick börja med att köpa lotter av Hasse och Roger samt njuta av några melodier spelade av gruppen +55.

Mötesdelt

Gruppen +55

Ordföranden Ulla hälsade alla hjärtligt välkomna,klubbade dagordningen, och höll parentation för alla som lämnat oss. Ingen nämnd och ingen glömd. Sedan valdes presidium , Göran Tägtström som ordförande och Gun-Britt Österlund som sekreterare. De olika valen gjordes, verksamhetsberättelsen lästes rubrik för rubrik, ekonomin och revisionen redovisades . Göran T berättade om ett möte han varit på, Ulla lämnade upplysning om föreningens planer. Det bjöds sen på Kaffe och semla och gruppen +55 underhöll med mera trevlig musik, mötet avslutades med dragning på lotterna som sålts.

Text och foto av Gun-Britt Österlund

Påsk lunch 2022-04-15

Klockan 14:00 på Långfredagen samlades över 30 personer i PRO-lokalen Buskåker för att äta Påsk lunch,

Påsk lunch deltagare

Påsk lunch deltagare

Hasse sålde lotter innan medlemmarna bänkade sig vid de dukade borden. Den välsmakande lunchen hade lagats av några herrar ur föreningens matlagningsgrupp

Matlagarna

Matlagarna

med lite hjälp av sina fruar. När gästerna ätit färdigt underhölls dom av enmansorkestern Gunnar Morén.

Gunnar Morén

Gunnar Morén

Fika med Påsk bakelse serverades. Ordföranden Ulla tackade herrarna för den goda maten med varsin ros. Sist drogs vinsterna på lotterna som sålts, och alla gick ut i det fina vårvädret.

Text och foto Gun-Britt Österlund.

Aktiviteter Maj 2022

Medlemmarna i Stora Tuna PRO, träffades vid två tillfällen i början på Maj, den 4/5 var det tipspromenad vid lokalen i Buskåker. Det var tolv frågor utplacerade i omgivningen, ingen av deltagarna hade tolv rätt, fem stycken hade 10 rätt. Tre priser lottade mellan dessa fem vid fikat efteråt. Den 11/5 samlades några medlemmar till månadsmöte, mötet skedde också i PRO-lokalen. När besökarna anlände köpte dom lotter av Hasse innan dom tog plats, man hann med att prata en del innan mötet öppnades av föreningens ordförande Ulla, hon berättade vad som hänt och vad som händer senare. Ett förslag är ute på remiss, kommunen vill ändra villkoren för bidragsansökan, det krävs flera aktiviteter så därför uppmanade hon deltagarna att komma med förslag på blanketten som fanns att hämta. Friskvårdsledaren vill att alla fyller i den personliga aktivitet lappen kvartalsvis och lämnar den i lokalen igen. Mötet avslutades med Kaffe och smörgås det drogs också på lotterna som deltagarna köpt.

Text: Gun -Britt Österlund

Sillbuffe 2022-08-31

Den 31/8 startade Stora Tuna PRO sina höstaktiviteter med att några medlemmar åt en lunch i PRO-lokalen. Det såldes lotter före lunchen. Maten hade lagats av olika personer i styrelsen som också skötte om dukning och annat som skulle ordnas för en trevlig eftermiddag. Hasse i styrelsen hälsade välkommen och bad gästerna ta för sej av buffén. Före det spelade Jan Svensson (som spelat för oss förut med gruppen+55) men nu tagit med sin syster som sånghjälp, några låtar. Efter lunchen blev det mera musik både före och efter att kaffe och bakelse serverades. allra sist vann några på lotterna som sålts.

Text och foto: Gun -Britt Österlund

Medlemsmöte 2022-09-21

Vecka 38 hade Stora Tuna PRO:S medlemmar två tillfällen att träffas, först på Onsdagen 21/9 var det medlemsmöte. Då var det underhållning av durspelsgruppen "Vädurarna". Dom började mötet med att spela några låtar innan de besökande fick lite information av ordförande Ulla. Det blev mer sprittande dragspelsmusik innan fikat serverades, kaffe, smörgås och kaka. Mera musik innan Ulla tackade för underhållningen och lotteriansvarig fördelade vinsterna på lotteriet som sålts.


Trivselträff 2022-09-23

Fredagen den 23/9 var det dags att träffas igen, Klockan 14,00 var det Trivselträff, Gösta Jansson kom och berättade och visade bilder om gamla Borlänge. Fika serverades också , det pratades bland borden, en del hade spel och kortlekar med sig. Det kommer att bli en Trivselträff i slutet av Oktober igen. Välkomna då. Text och foto: Gun-Britt Österlund

Gösta Jansson

Medlemsmöte 2022-10-26

Trio Fobi

Trio Fobi

Den 26/10 var det dags för medlemmarna i Stora Tuna PRO att bli underhållna av Trio Fobi. Men innan dom började sin föreställning klockan 14,00 hade de besökande medlemmarna fått köpa lotter av Hasse och Roger. Trion spelade några låtar innan Ulla fick ordet, hon berättade vad som händer i föreningen under hösten. Hon uppmanade alla att läsa PRO föreningarnas gemensamhets annons i Lokalt i Borlänge första tidningen i månaden. Det blev mera musik av Trio Fobi både före och efter att kökspersonalen serverat Kaffe och Smörgås.

Sist presenterade Hasse numren på de lotter som vunnit vinster på lotteriet som sålts.

Trivselträff 2022-11-19 och Medlemsmöte 2022-11-23

Stora Tuna PRO hade två gemensamma aktiviteter för sina medlemmar den här månaden. Trivselträff Fredagen den 19:e och ordinarie månadsmöte Onsdagen den 23:e. Vid trivselträffen kom polisen Erik Gatu och berättade, han talade bland annat om att vi som pensionärer måste tänka oss för när det gäller samtal från okända telefonnummer, vi skall absolut inte lämna ut uppgifter om konton och Bank-ID.

Erik Gatu

Erik Gatu Foto Gun-Britt Österlund

Vid medlemsmötet Onsdagen den 23:e redovisade kassören föreningens budget för 2023 och fick den godkänd av medlemmarna. Efteråt blev det underhållning av den supermusikaliska Ingemar Ihlis,

Ingemar Ihlis

Ingemar Ihlis Foto Gun-Britt Österlund

han spelade på olika instrument ch berättade en och annan historia. Kaffe och Smörgås severades, innan mötet avslutades med lottdragning.

Text och foto: Gun-Britt Österlund

Första advent 2022-11-27

Den första advent firades av Stora Tuna PRO genom att de medlemmar som ville deltog i Stora Tuna Kyrkas 11- gudstjänst. Klockan 13:00 serverades en adventsbuffé i PRO-lokalen, där serverades glögg vid ankomsten. När alla gäster kommit åts en välsmakande julbuffé tillredd av matlagningsgruppens herrar, fruarna hade också hjälpt till en del. Efter fikat (Kaffe Och Bakelse), blev det många trevliga samtal innan man avbröt sammankomsten och önskade varandra God Jul och Gott Nytt År.

Text : Gun-Britt Österlund