Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stora Tuna

2017

Referat 2017

Medlemsmöten och övrig verksamhet.

Ingemar Ihlis

Ingemar Ihlis

Ingemar Ihlis

Ingemar Ihlis

Månadsmöte 25/1

Mellan 60 och 70 medlemmar i Stora Tuna PRO deltog i månadsmötet som hölls i Södertuna Bygdegård den 25/1. Mötet började med att ordföranden Ulla hälsade alla välkomna Trafikvägledaren Göran Olsson visade sedan hur ombyggnaden av väg 70 mellan Rommeholen och Gyllehemsvägen kommer att se ut. Den musikkunnige Ingemar Ihlis tog sen över, han började med att spela och sjunga ett Ernst Rolf potpurri, han fortsatte sedan med att underhålla medlemmarna med sång och musik, varvad med historier och episoder ur hans turneliv , han spelade även på olika instrument. Efter Kaffe och Smörgås fortsatte hans underhållning, innan mötet avslutades som vanligt med lotteridragning.

Årsmöte 22/2

Omkring 50 personer trotsade snövädret och kom till Södertuna Bygdegård när Stora Tuna PRO hade sitt årsmöte den 22/2 , Föreningens ordförande hälsade alla välkomna, sedan följde sedvanliga årsmötesförhandlingar där Ulla Fredriksson höll i klubban. Fikat som följde sedan bestod av Kaffe och Semla, när fikat var klart tog eftermiddagens underhållare över, det var Lennart Hjelm som med hjälp av några medlemmar visade hur: Tankens Kraft: fungerar, en mycket uppskattad föreställning. Efter lottdragningen, tackade PRO: ordförande den som ledde mötet och en avgående ersättare i styrelsen med varsin blomma. Ordföranden avslutade mötet med att tacka för visat intresse och hälsade alla välkomna till nästa möte som blir den 22/3.

Bertil Dahlins Trio

Bertil Dahlins Trio

Månadsmöte 22/3

När Stora Tuna PRO hade Mars månads medlemsmöte den22/3, började ordföranden Ulla mötet med att hälsa alla hjärtligt välkomna. Hon presenterade även en ny medlem. Mötet fortsatte med att Bertil Dahlins Trio underhöll med trevlig musik varvade med roliga historier. Det serverades Kaffe och Smörgås, efter fikat underhöll trion med mera musik. Ulla tog sen över mikrofonen, hon berättade om seniorträffen som blir i PRO-lokalen Buskåker den 30/3 klockan 14,00. Då kommer kommunpolisen Erik Gatu att hålla sitt föredrag :Mej lurar du inte: Mötet avslutades som vanligt med att det var dragning på lotteriet som sålts.

Erik Gatu

Seniorträff 30/3

Den 30/3 hade Stora Tuna PRO en Seniorträff på eftermiddagen, Kommunpolisen Erik Gatu kom och höll sitt föredrag (Mej lurar du inte), under fikat som följde var det en liten musikfrågesport innan samlingen slutade klockan 16,00.

PRO mannekänger

Månadsmöte 19/4

När det var medlemsmöte för Stora Tuna PRO I SöderTuna Bygdegård den19/4 inleddes mötet med att ordföranden Ulla hälsade välkommen och lämnade lite information. Mikrofonen lämnades sedan över till ägaren av Senior Shop som presenterade affärsidén, som går ut på att sälja sina kläder på ålderdomshem och pensionärsmöten. Hon visade sedan vårens och sommarens mode med hjälp av föreningens mannekänger.

Fika, (Kaffe och smörgås) avnjöts, innan det blev dragning på lotteriet. Sedan var det dags för shopping, innan mötet avslutades.

Line Dance

Pirken

Månadsmöte 17/5

När Stora Tuna PRO hade det sista mötet innan sommaruppehållet i SöderTuna Bygdegård den 17/5, stod endast medlemmar för underhållningen. Mötet in leddes med att "Pirken" Linden spelade dragspel och deltagarna sjöng en välkomstvisa. Ordföranden Ulla lämnade lite information och hälsade en ny medlem välkommen, innan Line-Dance gruppen dansade 5 danser. Gästerna fick avnjuta en god Landgång med dricka, kaffe med godisbit serverades senare efter en klurig frågesport. "Pirken" underhöll med några sånger och berättade om händelser från sitt musikerliv innan det blev dags för prisutdelning på frågesporten följt av dragning på lotteriet. Alla önskade varandra glad sommar.

Månadsmöte 20/9

När Stora Tuna PRO hade sitt medlemsmöte den 20/9, skedde det i föreningens lokal i Buskåker. Efter att Ulla hälsat välkommen, berättade personer från Stora Tunabyggen om bostadssituationen för pensionärerna i Borlänge.

Den lättsammare underhållningen svarade den populära gruppen +55 för, det blev fika med kaffe, smörgås och kaka. Mötet avslutades med dragning på lotterna som sålts och att Ulla tackade för visat intresse.

Månadsmöte 18/10

Ca.55- personer kom till PRO-lokalen i Buskåker för att delta i medlemsmötet den 18/10.

Ordföranden Ulla hälsade alla hjärtligt välkomna, lämnade upplysningar om ett möte hon varit på som behandlade pensionärernas livssituation som betecknas med tre M-en nämligen (Mat, Motion och Medicin). Hon berättade också att en adventsresa planeras.

Sedan var det dags för eftermiddagens underhållare, först var det två personer från ABF. Gunilla Gatzby och en ung man från Afganistan, hon sjöng och han berättade om ABF-s utbud av kursverksamhet.

Classe Sigurdsson stod för den mer lättsamma delen av underhållningen. Han sjöng låtar ur olika musikers repertoar, bland annat av Peter Karlsson, Perry Como, Alf Robertsson och Björn Afzelius med flera, dessemellan berättades roliga historier. Kökspersonalen bjöd på Kaffe och Smörgås och mötet avslutades som vanligt med dragning på lotteriet som sålts .

Matti Itäranta

Månadsmöte 15/11

Dragspelaren Matti Itäranta underhöll när Stora Tuna PRO hade sitt budgetmöte i lokalen i Buskåker den 15/11.

Först hälsade ordföranden Ulla alla hjärtligt välkomna, hon lämnade en del upplysningar bland annat att man kan anmäla sej till en adventsresa till Hedemora Kyrka den 3/12. Kassören redogjorde sen för 2018-års budget som godkändes av mötesdeltagarna .

Kaffe och Smörgås serverades av kökspersonalen, sedan underhöll Matti en stund till innan mötet avslutades med dragning på lotteriet som sålts.

Olle Nääs och Ove Östberg

Månadsmöte 15/12

Stora Tuna PRO, avslutade höstens medlemsmöten med julfest i Södertuna Bygdegård den 15/12. Mötet började med att ordföranden Ulla hälsade välkommen, hon presenterade två nya medlemmar också innan hon överlät scenen och mikrofonerna till eftermiddagens två underhållare.

Duon som underhöll var Olle Nääs och Ove Östberg. De två spelade julvisor först innan kökspersonalen serverade alla en tallrik med välsmakande julmat med dricka till.

Sedan underhölls medlemmarna med musik igen, innan föreningens trafikansvarig Göran presenterade en klurig tipsrad om vägmärken. (svårare än man kunde tro).

Under fikat spelades mer, innan det var dags för dragning av lotterierna som sålts. ( Det hade sålts ett extra lotteri)

Sedan var det dags att önska varandra God Jul och Ett Gott Nytt År innan alla gick ut och åkte hem i snövädret.