Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stora Tuna

2018

Referat 2018.

Medlemsmöten och övrig verksamhet.

Månadsmöte 24/1

När Stora Tuna PRO hade sitt medlemsmöte den 24/1 var det i en nyrenoverad lokal, iordningställd efter vattenskadan i November.

Ordföranden Ulla hälsade välkommen och lämnade aktuell information.

Mötets underhållare "Vädurarna" spelade både före och efter fikat: som vanligt var det Kaffe och Goda Smörgåsar samt en Kaka. Några personer hade tur med sitt köp av lotter,när mötet avslutades med dragning på lotteriet som sålts.

Bengt- Olov Filmersson

Årsmöte 21/2

Den 21/2 var det omkring 50-personer som struntade i OS-hockey matchen mellan Sverige och Tyskland och var på årsmötet hos Stora Tuna PRO istället. Mötet öppnades av ordföranden i Stora Tuna, hon hälsade alla hjärtligt välkomna. Nästa punkt på dagordningen var ljuständning och en tyst minut för de medlemmar som avlidit under 2017. Sedvanliga årsmötesförhandlingarna följde sedan, då höll Göran Täktström i ordförandeklubban. Han lotsade medlemmarna genom de olika valen som görs på ett årsmöte. Eftermiddagens underhållare Bengt- Olov Filmersson tog sen över och underhöll med sång och historier både före under och efter fikat. Fikat var som vanligt på årsmötet, Kaffe och Semla. Några förtroendevalda hade sagt ifrån sej förnyat mandat, dom avtackades med varsin rosbukett innan det var dags för lottdragning och avslut på mötet.

Månadsmöte 21/3

När Stora Tuna PRO hade sitt första medlemsmöte efter årsmötet i Februari, var datumet Onsdagen den 21/3.

Efter att ordföranden Ulla hälsat mötesdeltagarna välkomna, underhöll Ann-Cecilia Thenander en stund innan fikat.

Fikat bestod av Smörgåsar som var bredda av kökspersonalen, gott kaffe och kaka som pricken över i. Ann-Cecilia underhöll en stund till innan det var dags för föreningens nya lotteriansvarig att förrätta dragning och dela ut vinsterna på lotteriet som sålts.

TullRolfz

Månadsmöte 18/4

Mellan 35-40 personer slöt upp trots det vackra vårvädret när Stora Tuna PRO hade Aprils månadsmöte i lokalen i Buskåker. I ordförandes ställe hälsades medlemmarna välkomna av Bengt Jalmarsson, han lämnade även en del upplysningar. Bland annat berättade han att datumet för nästa månadsmöte ( som är vårfesten) är flyttat från den 16/5 till den 17/5. Han talade även om att den 26/4 kommer krögaren på Gästis att berätta om Buskåker.

Dagens underhållare TullRolfz tog över och spelade både före och efter fikat. Deras repertoar var välkända och trallvänliga låtar, publiken var med på noterna och sjöng med. Mötet avslutades med dragning av lotteriet som sålts.

Seniorträff 26/4

På eftermiddagen den 26/4 var det Seniordag i PRO-lokalen i Buskåker. Krögaren Tony på Buskåkers Gästgivargård berättade om vad som hänt med :Gästis: sedan 1500- talet. Det serverades fika, sedan fortsatte Tony att berätta om sitt arbete som kock på olika ambassader runt om i världen. Han arbetade bland annat i Moskva och Paris. Det blev en intressant upplevelse för besökarna att höra honom berätta om allt han upplevt.

Månadsmöte 17/5

PRO Stora Tunas sista medlemsmöte innan sommaruppehållet inleddes med att Ordföranden Ulla hälsade välkommen och presenterade 2 nya medlemmar i föreningen. Hon rapporterade också från det senaste KPR- mötet hon varit på. Eftermiddagens underhållare,

Bertil Dahlins Trio

Bertil Dahlins Trio, spelade några vårsånger innan gästerna fick äta den goda landgången som var uppdukad. Trion underhöll en stund före och efter fikat. Lottdragning och avtackning av

cirkelledare, lotteriansvariga, kökspersonal och andra hjälpredor avslutade mötet.

Mjukstart hösten 2018

Den 24/8 mjukstartade Stora Tuna PRO sina höstaktiviteter med att äta sill tillsammans, 45 personer kom och deltog. Ett flertal olika smakliga sillrätter severades. Allsång, klurig frågesport och fika avslutade den trevliga eftermiddagen.

Solveig och Leif

Månadsmöte 19/9

När Stora Tuna PRO hade sitt första medlemsmöte för höstterminen fick de 45 som kommit, göra en ny bekantskap när det gällde underhållningen.

Det var det äkta paret Solveig och Leif från Malung som spelade och sjöng, flera historier berättades också. Mötet började med att dom spelade några välkända låtar, innan ordföranden Ulla tog över mikrofonen. Hon lämnade en del upplysningar, om Surströmmingsfesten den 5/10 och julbordsresan i slutet av November. Hon presenterade också en ny medlem i föreningen. Det blev mer underhållning med fikauppehåll innan mötet avslutades med lotteridragning.

Surströmmingslunch

Surströmmingslunch 5/10

Den 5/10 åt 22 personer Surströmmingslunch i PRO-lokalen i Buskåker, alla lät sig väl smaka av delikatessen som serverades. Efter fika och en klurig frågesport gick alla ut i höstsolen mätta och glada.

Månadsmöte 17/10

Vid Stora Tunas PROs Medlemsmöte den 17/10 underhöll Hovkvartetten, innan dom började sin underhållning hälsade ordföranden Ulla välkommen. Hon presenterade en ny medlem i föreningen samt gav medlemmarna en del upplysningar. Hon berättade bland annat om Julbordsresan, Seniordagen i November och en cirkel om hur man binder Kransar och dekorerar Julbockar. Hon berättade också vad föreningen har för planer inför firandet av första advent. En kille från ABF berättade om deras utbud av cirklar, innan Hovkvartetten tog över. Dom underhöll med musik, sång och historier innan fikat och även efter. Mötet avslutade som det brukar med dragning av lotteriet.

Ingemar Ihlis

Månadsmöte 21/11

Vid Stora Tuna PRO:s Medlemsmöte den 21/11 redovisade kassören förslaget till 2019-års budget, vilket godkändes av mötesdeltagarna. Sedan tog Ordföranden Ulla över mikrofonen. Hon berättade vad som skall hända i föreningen kommande månad ,bland annat görs ett besök på adventgudstjänsten den 2/12 i Stora Tuna Kyrka, efter gudstjänsten serveras fika i PRO-lokalen. Lördagen den 15/12 blir det julfest i PRO-lokalen. 2 stycken nya medlemmar presenterades också.

Dagens underhållare var den supermusikaliske Ingemar Ihlis, han underhöll mötesbesökarna med olika episoder ur sitt musikerliv, berättade historier och spelade olika instrument. Efter fikat fördelades vinsterna i lotteriet som sålts.

Julfest 15/12

55 stycken medlemmar i Stora Tuna PRO deltog i årets sista medlemsmöte. Dom fick avnjuta en tallrik med god julmat, dricka samt Kaffe med godisbit.

Lotter fanns att köpa när gästerna anlände , dels på en granrisklädd julbock, julklappar med mera. För underhållningen svarade Olle Nääs och Ove Östberg, deras musik har blivit tradition på julfesterna. Dom spelade som vanligt 3gånger med paus för andra aktiviteter. Eftermiddagen avslutades med att man drog vinsterna på lotterierna som sålts.