Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stora Tuna

2019

Referat 2019.

Medlemsmöten och övrig verksamhet.

 

Månadsmöte den 20/1

Vid vårterminens första medlemsmöte för Stora Tuna PRO, började mötet med att Durspelsgruppen VÄDURARNA spelade några låtar. Ordföranden Ulla tog sen över mikrofonen. Hon hälsade alla hjärtligt välkomna till mötet som var ett av många som kommer under året. Hon berättade om två resor, en till den trevliga sillfesten i Malung i Mars och en kryssning med Birka till Höga Kusten i Maj. Torsdagen den 28/2 får medlemmarna upplysning om hur man söker bostadsbidrag. VÄDURARNA spelade mera både före och efter fikat, innan mötet avslutades var det som vanligt dragning på lotteriet som sålts.

Månadsmöte den 21/3

Stora Tuna PRO hade sitt medlemsmöte som även var årsmöte Torsdagen den 21/3 i lokalen i Buskåker. Gruppen+ 55 underhöll med lite musik först.

+55

Sedan öppnade ordförande Ulla mötet med att hälsa alla hjärtligt välkomna, Parentation hölls för de som avlidit under året, innan sedvanliga årsmötesförhandlingar hölls med Göran Tägtström som ordförande. Personer till olika befattningar inom PRO valdes, bl.a två nya ledamöter i styrelsen. + 55 underhöll lite till innan fikat som bestod av Kaffe och jättegod Semla även kaka serverades. Efter lite mer underhållning var det dax att avtacka två förtroendevalda med varsin rosbukett. mötet avslutades som vanligt att några lyckliga gick hem med vinster på lotter dom köpt.

Månadsmöte den 18/4

Påskbuffé 2019

Durspels Trion Västan Draget

Påskbuffé

Det serverades Påskbuffé när 50 medlemmar kom till Skärtorsdagens månadsmöte för Stora Tuna PRO. Durspels Trion Västan Draget började mötet med att spela några melodier innan ordföranden Ulla hälsade alla hjärtligt välkomna. Gästerna fick sedan börja ta för sej av buffén, de gästande underhållarna spelade några låtar till innan det serverades Kaffe och Mums. Dom som hade rätt nummer på sina lotter, fick sina vinster när det var dragning på lotteriet som sålts. Mötet avslutades med mera musik och underhållarna tackades med blommor.

Månadsmöte den 22/5

Den 22/5 hade Stora Tuna PRO sitt sista medlemsmöte för våren, mötet började med att eftermiddagens underhållare Tull Rolfz

Tull Rolfz

spelade för mötesdeltagarna innan ordföranden Ulla tog över mikrofonen. Hon lämnade upplysning om några av höstens aktiviteter, föreningen börjar Fredagen den 23/8 med Sillbuffé, det startas en matlagningskurs för herrar, och eventuellt blir det en sittgympagrupp. Inga datum är bestämda. Det fikades Kaffe och Smörgås innan Tull Rolfz återkom, nu fick medlemmarna lösa en Musik Quis som bestod av 15 stycken både svåra och lätta frågor. Lottdragning avslutade mötet och alla önskade varandra trevlig sommar innan dom gick ut i försommarsolen.

Sillbuffé den 23/8

När Stora Tuna PRO började sina höstaktiviteter Onsdagen den 23/8 serverades sillbuffé och lite annat smått och gott. När gästerna samlats klockan 14,00, spelade eftermiddagens underhållare gruppen +55 några låtar innan gästerna högg in på maten. När alla ätit färdigt blev det mer musik innan fikat, ( en av gästerna bjöd på jättegoda Muffins till Kaffet). Efter mera underhållning avslutades eftermiddagen med att man hade dragning på lotteriet som sålts.

Sillbuffé

Sillbuffé

Månadsmöte den 18/9

Stora Tuna PRO hade medlemsmöte på eftermiddagen Onsdagen den 18/9, ett 50-tal personer kom för att delta. Mötet öppnades av ordföranden Ulla som hälsade alla hjärtligt välkomna till höstens första månadsmöte. Hon lämnade sedan över mikrofonen till föreningens trafikansvarig Göran, han frågade om det fanns intresse att starta en cirkel eller ha en Seniordag om hur pensionärer skall köra rondellkörning , nya trafikmärken och en del annat som man vill diskutera. Ulla nämnde också att man kunde anmäla sig till Surströmmingsfesten den 4/10 . Eftermiddagens underhållare : Göte och Bosse med Komp : Spelade en stund innan fikat, efter Kaffe och god Smörgås spelades det mera medryckande musik innan mötet avslutades med lottdragning.

Månadsmöte den 23/10

När medlemmarna i Stora Tuna PRO deltog i månadsmötet den 23/10 blev dom hälsade välkomna och fick upplysningar av ordföranden Ulla. Sedan tog eftermiddagens underhållare Jon Norberg över.

Jon Norberg

Han tog mötesdeltagarna med på en nostalgitripp som började 1945 vid krigsslutet och fortsatte en bit in på 2000-talet. Det var en paus i halvtid, då serverades Kaffe och Smörgås. Efter kaffet visade Jon bilder från gamla Borlänge och fortsatte sin nostalgiresa. När underhållningen var slut, avslutades mötet med dragning av lotteriet som sålts

Månadsmöte den 20/11 och Första Advent

Medlemmarna i Stora Tuna PRO har haft två tillfällen att träffas tillsammans i PRO-lokalen Buskåker. Datumen var 20/11 och 1/12, den 20/11 var det månadsmöte då underhöll Never to Late en musikgrupp från Falun. Mötet var också budgetmöte så kassören gick igenom 2020- års budget för föreningen med dom besökande som godkände hans arbete. Efter underhållning och fika avslutades mötet med dragning på lotterna som sålts. Den 1/12 var det första advent, en del av medlemmarna var till Stora Tuna Kyrka på gudstjänst. Efter gudstjänsten samlades man i PRO- lokalen där det serverades Glögg först när gästerna kom, när man bänkat sig vid dukade bord serverades välsmakande julmat, maten hade tillagas av 8 stycken herrar i föreningen.

Dom som köpt lotter hade chans att vinna granriskransar och andra vinster med julanknytning när eftermiddagen avslutades med dragning av lotteriet.

Julfest den 20/12

Fredagen den 20/12 hade Stora Tuna PRO sitt sista medlemsmöte för året i form av julfest. Gästerna bjöds på Glögg och Pepparkaka när dom anlände. Sedan dom satt sej vid de fint dukade borden underhöll Olle Nääs och Ove Östberg en stund innan kökspersonalen serverade julmat upplagd på tallrik.

Olle Nääs och Ove Östberg

Julfest deltagare

Olle Nääs och Ove Östberg

 



 

Kaffe och godbit serverades också. Olle och Ove spelade några låtar till, innan ordföranden Ulla tog över mikrofonen och tackade Kökspersonalen, Åke, Sonja , samt Siv och Erik Melin med rosor för allt arbete dom gjort för föreningen under hösten. Underhållarna fick också rosor som tack. Mötet avslutades med dragning på två lotterier, det ordinarie och ett extra med handarbeten och andra saker som hör julen till. Mötet avslutades med att alla önskade varandra God Jul och Gott Nytt År. Vi möts igen Januari 2020.