Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Lysekil

Månadsmöte januari

På PRO Lysekils januarimöte berättade Ingemar Skarstedt och visade bilder från när Lysekils järnväg byggdes

Information
Christer föredrog händelser från senaste KPR-mötet från 4 december 2023.
Kommunpolis Dan Karlsson var på plats och pratade om lägesbilden för brott i Lysekil och om bedrägerier.
Annica Hemberg, medicinsk ansvarig sjuksköterska informerar om God och nära vård. Malin Hanisch, sjuksköterska från den kommunala primärvården, informerar om samverkande sjukvård.
Resekommittén
Det blir en resa till Göteborg den 24 april för att vara med som publik vid inspelning av Postkodlotteriet. Resa till Lorensbergsteatern tillsammans med SKPF och SPF för att se Pernilla Wahlgrens show Happy Ending den 21 april. En flerdagarsresa tillsammans med SKPF och SPF till Dalarna är planerad 9–11 augusti.
ABF och SKPF anordnar en studiecirkel om Dalarna. Invänta annons till denna studiecirkel.
En hemlig resa planeras till den 23 maj. Mer information kommer längre fram.
Studier
Eva informerar om att de flesta cirklarna är i gång. Linedans startar den 29 februari i Folkets Hus. I år är det tre nya ledare och helt nya danser att dansa till. De nya ledarna är Helen Thylén, Britta Berntzen och Rita Elfström.
Det finns 2 lediga platser på den vegetariska matlagningsgruppen och det finns en plats ledig på herrarnas matlagningskurs på tisdagar.
Underhållning
Ingemar Skarstedt visade bilder och berättade om Lysekils järnväg och hur den kom till. Bygget av järnvägen startade 1911 av Lysekils Järnväg AB som var ett privat företag. Det var rallare främst från Skåne som byggde järnvägsrälsen från Lysekil till Smedberg. Invigningen av järnvägen i Lysekil var den 14 juni 1913. År 1939 gick Lysekils Järnväg AB i konkurs och köptes upp av Statens Järnvägar. I november 2018 gick den sista resan med persontåg till Lysekil.
Ingemar har en stor skatt med bilder och berättelser från Lysekil och han avslutade med att visa bilder och berätta om centrala Lysekil från slutet av 1800-talet till början av 1900–talet.
Dessa bilder och berättelser från järnvägen och gamla Lysekil var mycket intressant att se och lyssna till och det blev mycket uppskattat. Stort tack till Ingemar som delar med sig av sin fina kunskap.

Gammalt aktiebrev

Efter sedvanlig lottdragning tackade ordföranden för visat intresse och avslutade mötet