Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ramdala

Välkommen till PRO Ramdala!

Lördag den 23 juli hade vi vår loppis på Säbyvallen. Vi började kl7 på morgonen med att resa tält och plocka fram försäljningsbord. Klockan 10.00 öppnade vi och det väntande folket fick komma in och handla. Det var jämn ström av människor mellan 2-3 timmar framåt men sedan avtog det. Det brukar vara så.

Torsdag den 7 juli hade vi vår årliga sommarfest. Trots regn så blev det en bra och rolig fest. Vi välkomnades med en välkomstdrink med snittar, God mat som vår lilla matgrupp hade lagat, Till kaffet fick vi jättegod jordgubbstårta. Det kom några rejäla regnskurar, men humöret var lika glatt för det, när vi skulle leka lite, men vi gav oss inte, vi fortsatte med lekarna. Tack till alla som ställde upp och gjorde detta till en bra och fin fest.

HEMLIG RESA, TOPPENDAG: Den 24 maj åkte PRO RAmdala på hemlig resa. Vi startade från Ramdala Kyrka kl 08.30 vidare till Jämjö där vi plockade upp några, Sedan fortsatte vi på E22:an mot Kalmar. Då började det att gissas på bussen "vart är vi på väg" Öland gissade många på, men vi svängde av på väg 25 mot Nybro,. Så småningom kom vi fram till vårt ställe där vi skulle tillbringa några timmar, "Luffarmuseet". Göran Johansson "Snacke-Per" kom ut och mötte oss, när vi gått in hälsades vi välkomna med en välkomstdrink. Efter detta gick vi till föreläsningssalen, där fick vi titta på bilder från allvaret i luffarnas liv, den svenska luffarepoken räknas från 1885. Det fanns även kvinnliga luffare.För att inte gripas av länsman började man tillverka saker utav järntråd och måla tavlor. Mycket intressant att höra. Sedan fick vi en fin lunch som bestod av kulpotatis, fläskfile, kroppkakor, omelett och hyttsill, detta smakade jättegott. Efter maten blev det en guidad rundtur på museet av "Snackeper som han kallades. Luffaravdelningen med cirka 800 tavlor och massor av luffaralster. Mycket fina alster. Där var mycket att se, Erik Höglund hade utställning i ett rum. Efter rundvandringen var det dags för ostkaka, sylt och grädde och kaffe. Träffen avslutades efter några timmar i Luffarnas boning. Vi fick också lite underhållning av Snackeper och Hönsalotta. Vi fick EN TOPPENDAG

Den 18 maj hade Ramdala PRO Trivselmöte (månadsmöte) i Ramdala församlingshem. Ordförande Eva Assarsson hälsade alla välkomna välkomna till mötet och då särskilt till Stefan Nilsson från Hällevik som ska underhålla oss med sång och musik. Det serverades en sommarlunch, postatis, matjesill,ägg. Eva informerade från PRO om senaste nytt om HARALD behörighetsändring för medlemsansvarig. Namninsamling för att den allmänna pensionen måste höjas. Köpa begagnade datorer och mobiltelefoner,1 års garanti och support. Ulf Svensson har varit på friskvårdskurs i Torhamn. Studieorganisatören Maj-Britt Åkesson : första PRO-mötet vi har till hösten presenterar hon nya kurser. Den 25 maj kommer Eva, Kenneth och Ulf att gå på kurs i mötesteknik på Ronneby Brunn. 7-kampen börjar 31 maj på Säbyvallen kl 10.00, medtag eget fika. Den 7 juli har vi sommarfest på Säbyvallen kl 14.00, var och en tar med sig: stol, bestick och en termos med kaffe, anmälningslista gick runt, Ing-Marie kommer att skicka ut SMS till alla medlemmar.

Torsdag den 21 april hade Ramdala PRO sitt medle msmöte, 53 medlemmar hade tagit sig till Ramdala Församlingshem. Ordförande Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till Långö Mode Vasim. Vi började med mannekänguppvisning med föreningens egna mannekänger, Marie Björned, Ingrid Nilsson Krystyna Wahlbom och Evert Wahlbom, de gjorde ett jättebra jobb och visade oss snygga kläder. Därefter serverades en jättegod pastasallad med rosenbröd. Sedan tog Eva vid och informerade oss om från, ordf.konferenser, dialogmöte, samorganisationens möte som hon varit på. Den 3 maj är det städdag på Säbyvallen kl 10.00, medtag eget fika. Bengt-Gunnar Österberg från Digital Center, gav info om den nya tekniken, finns på stadsbiblioteket i Karlskrona, de startade upp ca ett år sedan, de finns på digitalcenter@ka.se Nu var det dags för kaffe och kaka och lotteridragning med fina vinster. Anmälningslista till hemlig resa gick runt, resan avgår den 24 maj 2022 från Ramdala Kyrka kl 08.30 och från Jämjö gatukök 08.45. Eva Assarson tackade alla för en trevlig eftermiddag och avslutade mötet.

________________________________________________________

Torsdag deb 17 mars hade vi vårt månadsmöte i Ramdala Församlingshem. Ordförande Eva Assarson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Ett särskilt välkommen riktades till nya medlemmar och gäster som var på besök för att eventuellt bli medlemmar. Kroppkakor från Arontorp serverades och åt med god aptit. Olle Melin visade bilder och berättade om Karlskronas historia, både sanningar och skrönor. Kaffe och hembakade kakor serverades. Ordföranden rapporterade om diverse skrivelser och rapporter som hon mottagit. PRO Torhamn inbjuder till en Värmlandsresa den 15-19 maj. Kostnad 5300 kr. anmälan till Monika Anglert eller Tommy Andersson. Torhamnsföreningen firar också 50-års jubileum den 22 april. I april skickas också ut en påminnelse till dem som har glömt att betala medlemsavgiften. Maj-Britt Åkesson ställer upp som föreningens studieorganisatör. Ordföranden har besökt två jubilarer och uppvaktat med blommor. Boule och promenader har startat vid Säbyvallen på tisdagar. Ulf Svensson vill att vi hjälps åt någon gång i mitten av april och ställer i ordning banorna för sjukamp. Försäljning av Trippelskrapslotter påbörjas igen. Ansökan om aktivitetsbidrag ska lämnas in senast den 31 mars. Inger informerade om mästa korta utflykt som går till Björketorps gård den 28 april. Ingmar Svensson och IngridPia Nilsson blev avtackade, de har gjort fina insatser för föreningen men nu avsäger sig sina uppdrag. Bosse spelade och sjöng för oss. Om vi ska fortsätta servera mat på våra möten är det nödvändigt med fler medlemmar i matgruppen. Lotteridragning. Ordförande avslutade mötet med Carpe Diem dikt.


Den 3 mars var vi i Brömsebro hos Blomlöfs Rökeri,Ted Blomlöf hälsade oss välkomna och han visade oss runt och berättade lite om historien av rökeriet. Den första rökugnen uppfördes 1930 och används fortfarande. På 1980-talet gjordes förbättringar och nya elrökugnar installerades. Det var en mycket trevlig rundvandring och få höra Ted Blomlöf berätta om allt, 2019 övertog Ted Blomlöf rökeriet till sammans med Tobias Roosling. De har också byggt ut en fin restaurang, där vi åt lunch efter rundvandringen, mycket god mat. Tack Inger Nilsson för att du ordnade denna fina utflykt.

---------------------------------------------------------------------------Torsdagen den 17 februari hade vi vårt årsmöte. Eftersom detta var vårt första möte för 2022 inledde vi mötet med en parentation. Eva läste en dikt och Ing-Marie tände ett ljus för varje medlem 4 st som gått bort under 2021. Tyst minut hölls. Patrik Magnusson sjöng Härlig är jorden. Patrik Magnusson och Gunilla Breimar från Jämjö Pastorat var inbjudna till mötet, Patrik sjöng ELVIS låtar. Vilket alla gillade och sjöng med. Det var trevligt. Rune Larsson var inbjuden att hålla vårt årsmöte. Rune läste rubrikerna i Verksamhetsberättelsen och slutordet läste han upp. Kenneth föredrog den ekonomiska berättelsen för 2021. Revisionsberättelsen för 2021 lästes upp av revisor Birgitta Andersson.Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2021. Val av styrelse: Ordförande för 2 år Eva Assarson, Sekreterare för 2 år Ing-Marie Andersson, Styrelseledamot på 2 år Monika Jönsson och Gert Svensson, Styrelseersättare för 1 år Ulf Persson, Marie Björned och Olle Nilsson, 2 revisorer 1 år Birgitta och Lennart Andersson, Revisionsersättare Roy Sjöbäck.Valberedning 1 år Karin Petterson och Inger Nilsson. Studieorganisatör vakant. Därefter blev det kaffe och semla, Patrik Magnusson sjöng fler ELVIS låtar. Conny Pettersson avtackades som studieorganisatör. Därefter tackade Ordf. Eva Assarson alla som kommit och avslutade mötet.

-----------------------------------------------------------------------------Den 2 december hade vi vårt julbord med alla dess delikatesser, som matgruppen gjort. De är så duktiga att laga mat, JJansson, köttbullar, omelett, olika sillinlläggningar och hembakat bröd. Bosse och Angelika stod för musiken, alltid trevligt att ha med dem. Vi fick också kaffe och goda hembakta kakor. Vi fick en trevlig eftermiddag tillsammans, trots snöoväder, så var det dom som vågade sig ut och köra. Jag vill även här önska alla en God Jul och Ett Gott Nytt År. /Ing-Marie sekreterare

Torsdagen den 18 november hade vi vår höstautktion i Ramdala Församlingshem. Ordföranden Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till vår auktionsutropare Åke Nilsson som varit med oss i flera år nu. Lika trevligt varje år. Det var mycket hembakat, stickat, fågelholkar mm som såldes. Åke med sitt goda humör fick medlemmarna att skratta med sina härliga skämt "man får bjuda över varann" på varorna. Vi bjöds på smörgåsar som matgruppen gjort Samt kaffe och kakor som IngridPia bakat. Eftermiddagen börjar gå mot sitt slut och tomt på bordet där allt legat, Åke sålde slut på allt. En trevlig eftermiddag. /Ing-Marie Andersson, Sekreterare

Torsdagen 21 oktober 2021, kl 14.00 - 17.00 hade vi vårt årsmöte i Jämjö Församlingshem, Bernth Johnsson kom och höll i mötet, Magnus Trönnberg stod för underhållningen och sjöng svenska visor. Matgruppen serverade: kräftsoppa, smörgås, kaffe och kaka. Ordföranden Eva Assarsson hälsade alla varmt välkomna, Vi hade hade också några val. Kassör för två år Kenneth Johannson, 1 styrelseledamot på två Ulf Svensson, 1 styrelseersättare på ett år Ulf Persson, hemsideansvarig på ett år Ing-Marie Andersson. Vi avtackade Rune Larsson och Stig Nyman med en förtjänstnål, en bok och en ros, ett stort TACK för allt arbete ni har lagt ner i föreningen. Nästa månadsmöte blir den 18 november med auktion, Åke Nilsson kommer som utropare. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÄNTLIGEN fick vi ha ett månadsmöte, som vi har längtat efter detta. Tack alla ni som kom till mötet den 16 september som vi fick ha i Jämjö Församlingshem pga pandemin. Fridlevstads PRO-kör kom och sjöng för oss. Det känns härligt att ses igen även om det innebär att hösten är här och skymningen kommer smygande allt tidigare. Vi inledde mötet med parentation för våra tre medlemmar som lämnat oss under år 2020. Rolf Holgersson, Tommy Thulin och Stig Pettersson. Kören sjöng blott en dag och Där rosor aldrig dör. Därefter tände Ing-Marie tre ljus och kören sjöng några psamler. En tyst minut hölls. Eva gav information från PRO , Conny informerade om kurser som startar upp i höst: Pyssel gruppen börjar i oktober, handverksgruppen likaså, boulen fortsätter så länge vädret tillåter sedan blir det mattcurling i J F hus. Inger Nilsson presenterade några utflyktsmål som vi kan göra, trevligt om vi kan göra lite sådant. Ekonomin god, Ordföranden Eva Asarsson tackade Fridlevstads PRO-kör för den fina sången, Eva tackade alla för att de tagit sig till Jämjö denna eftermiddag och avslutade mötet. /Sekr. Ing-Marie Andersson


1Ett stort TACK till alla som kom till vår trevliga sommarfest. Hoppas ni trivdes för det gjorde jag. Inte att förglömma TACK till er som hjälpte till att duka och göra borden fina, och sätta upp tälten och att plocka ner tälten. Tack till er som gjorde goda snittar till välkomstdrinken och till Ulf som handlat och grillade i värmen. Vi var många som hjälpte till att göra festen trevlig. Om vi alla hjälps åt kan vi göra mycket. Önskar alla en skön sommar. Ordförande Eva Asarsson

Det ljusnar inte bara för att sommaren är här, utan det ljusnar för möjligheterna att åter ses på möten i vår kära förening. Även om vi inte riktigt är där än har vi med hjälp av vaccinet anträtt stigen. Stigen att åter få mötas, umgås på ett sätt som känns socialt bekvämt. Vi har ju lärt oss vad digitala möten är men det går ju inte upp med fysiskt möten. Vi behöver träffas, pandemin har påverkat oss mer än vi tror och det ska bli fantastiskt när vi kan se framåt igen och snart träffa alla våra kamrater. Det kommer en tid då detta år är över och så småningom kan vi berätta om pandemin som var en gång. Vi får försöka att inte allför mycket sakna det som saknas utan värdera det som finns som dessa små träffa som vi ordnat för att hålla föreningen vid liv. Styrelsen /Ing-Marie

Nu ser vi framåt och att vi kan få börja träffas igen men det gäller att hålla avstånd. Viktigt datum: 15 juli kl 14.00 sommarfest på Säbyvallen.Tag med egen stol, bestick, tallrik, glas, kaffekopp, en termos med kaffe och ett glatt humör. Mat, vatten/öl bjuder PRO på. Vill man dricka lite starkare tar man det med sig. För att vi ska veta hur många som kommer vill vi att ni anmäler er med ett SMS eller ring till Ing-Marie på 0709-369549, Senast den 10 juli, Välkomna Ramdala PRO Styrelse

Jag vill härmed tacka alla medlemmar i Ramdala PRO för de 14 år som jag haft ert förtroende att vara ordförande. I samband med styrelsemötet den 8/2 2021 överlämnade jag ordförandeskapet till Eva Assarsson i enlighet med det beslut som togs på årsmötet 2020. Jag önskar den nya ordföranden lycka till och ser fram emot att vi snart skall kunna träffas som vi gjorde 2019. Ett stort tack till er alla för dessa år. /RUNE LARSSON

Året 2020 blev inte vad man hoppats på. Vi kunde inte genomföra något av den planerade verksamheten i verksamhetsplanen. Därför har styrelsen förlängt den att gälla även för 2021. Det innebär att mötesdagarna även i fortsättningen är tredje torsdagen i månaden. Om läget förbättras under våren så ska vi försöka genomföra studiecirklar och om möjligt även någon utomhus aktivitet under första halvåret. Även planen för två loppisar till sommaren ligger kvar. Vår förhoppning är att ni godkänner detta förfaringssätt, då vi ej har möjlighet att genomföra några möten.

Vi är mycket väl medvetna om att det har varit svårt att inte få träffas och roligt, men vi har prioriterat hälsan för smittspridning bland våra medlemmar. Hitintills har vi inte hört att någon av våra medlemmar har blivit smittade. Det tyder på att vi alla har skött oss bra. Håll avstånd och håll ut så hoppas jag att vi kan ses till våren.

På grund av Karlskrona kommun tvingas vi höja medlemsavgiften med 10:- kronor, om vi ska ha möjlighet att få aktivitetsbidrag. /Styrelsen

PRO Ramdala hade den 15 oktober en friskvårdsdag med promenad och grillning av korv. Det blev en mycket trevlig eftermiddag, 30 medlemmar kom till Säbyvallen. Vi hade även ett litet lotteri med chokladvinster. Alla tyckte det var roligt att träffas igen, vi har inte setts sedan i februari. Styrelsen var positiv till att så många kom fast det blåste enormt mycket. Håll avstånd och håll ut så hoppas vi att vi kan träffas snart igen. Styrelsen PRO Ramdala

Vi hoppas att snart få återgå till vår verksamhet och komma igång med våra möten. Det pågår diskussion mellan PRO Riks och Folkhälsomyndigheten. Eftersom Corona(covid-19) fortfarande finns i samhället, så vet vi inte när vi kan komma igång, 8 personers-regeln gäller fortfarande.

För varje dag kommer vi närmare, som vi kan träffas igen, om vi bara fortsätter att hålla avstånd.

Vi är en vital förening med i dagsläget 138 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.

Var rädda om ER!

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Nog med smygbesparingar! PRO kräver 10 miljarder till äldreomsorgen

  I höst är det val. Då är det är dags att utkräva politiskt ansvar för att garantera miljoner pensionärer rätten till ett tryggt och värdigt liv. En av de stora frågorna i valet blir hur kommunerna ska komma till rätta med de stora bristerna i äldreomsorgen. Därför kräver PRO att resurserna till äldreomsorgen ökar med minst 10 miljarder per år under kommande mandatperiod.

 • Övrigt

  Åsa Lindestam ny ordförande för PRO

  – Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda en av Sveriges största folkrörelser. PRO är en stark röst i samhällsdebatten och den största sociala mötesplatsen för pensionärer i Sverige, säger Åsa Lindestam, nyvald ordförande i PRO.

 • Övrigt

  Politikernas hälsningar till PRO:s medlemmar

  Kongressen 2022 pågår för fullt och Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderatledaren Ulf Kristersson har skickar varsin hälsning till PRO:s medlemmar.

 • Övrigt

  Christina Tallbergs sista framträdende i PRO Tyresö

  – Att vara ordförande är så mycket mer än att leda möten och arbetsutskott. Det är så många möten men spännande personer. Jag har alltid känt sån stolthet som ordförande i PRO att företräda alla våra medlemmar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet