Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Ramdala

Välkommen till PRO Ramdala!


 

 

 

 

 

Den 18 april hade Ramdala PRO sitt trivselmöte i samarbete med ABF, i Församlingshemmet Ramdala. Ordföranden öppnande mötet med att hälsa alla välkomna och då särskilt till Svante Schönbeck från Ronneby som stod för sång och musik under eftermiddagen, mycket bra. Eva Assarson hade varit på ordförandekonferens i Bräkne-Hoby där följande togs upp:Gratis buss för alla 70+ i hela länet. Tillgång till lokaler för PRO - en förutsättning för bra verksamhet. Många föreningar sitter fast med höga hyror för sina lokaler som de använder. Bygga mindre hus på landet för de äldre. Tjurkö PRO har bjudit in Sturkö och Ramdala PRO på en bussresa den 13 maj "I Ingvars Kamprads fotspår" men minst 40 personer måste åka med annars ingen resa. Ett stort event den 22maj på Stadsteatern i Karlshamn, Ingmar Skoog är med. Eva Assarson har biljetter till detta event, 150kr /deltagare. Maj Sjöbäck och Eva Assasonhar anmält sig till revisorkurs och Britta Gustavsson till valberedning kurs dessa kurser genomförs på Ronneby Brunn. Två jubilarer har vi grattat: Elsa Samuelsson och Kerstin Jonasson. Lennart Andersson vår förra revisor har Kenneth varit med blomma till när han kom hem frånsjukhuset. Boulen har börjat på Säbyvallen. kl 10.00 på tisdagar spelas det. 7-kampen börjar i juni, 10 veckor. Det diskuterades en gökotta i Torhamn Hamn kl 09.00. Ekonomin i balans. Vi har sponsrat kyrkan med ett bidrag till en hjärtstartare. Vi avslutade med kaffe och lotteri med fina vinster. Eva tackade alla för att de kommit till mötet, ett stort tack till Svante Schönbäck som spelade och sjöng för oss med egen låt och vi fick även höra hans son Philip som också skrivit en egen låt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 11 april så bjöd Kenneth Johansson, Inger Nilsson och Ulf Svensson på "Hemkokt Ärtsoppa och hemmagjorda pannkakor" som tack för att vi ställer upp och arbeta på loppisen som vi har varje sommar på Säbyvallen. Tyvärr var inte vädret så fint så vi satt inne i Ramdalas IF Klubbhus vilket fungerade bra. Ing-Marie hade gjort en tipsrunda, så frågorna fick gå runt inne, men det gick det också. Vi fick en trevlig eftermiddag tillsammans alla pratade och skrattade som det brukar vara på PRO. Tack Kenneth, Inger och Ulf från oss som var där.

Den 21 mars hade Ramdala PRO sitt månadsmöte i samarbete med ABF. Ordföranden Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till "Glada Bokens Orkester från Nybro" det var en orkester med personer med olika funktionsvarianter, men vad de kunde spela och sjunga, det bästa vi haft i år. De spelade och sjöng av hjärtans lust och de fick alla personer i salen med sig. Stående ovationer blev. De får gärna komma tillbaka. Vi fick en god pastasallad att äta med nybakade snibbor, det smakade gott. Eva Assarson gav information om PRO och rapporter som hon har fått. Info om resor. En Ullaredsresa i april månad. Tjurkö PRO har bjudit in Ramdala PRO och Sturkö PRO till en bussresa i maj månad. Ulf Svensson och Kenneth Johansson ska göra något roligt för alla som som hjälpte till på loppisen 2023. Vi fick kaffe och en god tårta som Ingrid Nilsson bakat, hon har fyllt 90 år. Sedvanligt lotteri blev det också, fina vinster med påsktema. Vi tackade av Monika Jönsson som slutade i styrelsen. Vi hade även ett fyllnadsval för Marie Björned som ersättare . Eva tackade alla medlemmarna och Glada Bokens orkester för en trevlig eftermiddag.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 15 februari hade Ramdala PRO sitt medlemsmöte i samarbete med ABF, vi hade också ett årsmöte.Ordförande Eva Assarson hälsade alla välkomna till fina dukade bord, och då särskilt till Inga-Lill Johansson, författare från Senoren, berättade om sitt författarskap, hon presenterade sin bok "Allt har sin tid". Mycket intressant arr höra henne berätta om boken och dess innehåll. vi fick även köpa den.Vi var ca 45 personer på detta möte, trevligt att så många kom. Dagordningen låg utlagd på borden, den god kändes av medlemmarna. Val av presidium för årsmötet: Till Ordförande valdes Rune Larsson, Sekreterare Ing-Marie Andersson. Nu tog vi en liten paus och landgångarna kom in, dessa var beställda på ICA på Senoren. De var goda. Rune Larsson tackade för förtroendet att leda årsmötet. Verksamhetsberättelsen lästes upp av Rune Larsson, alla rubriker lästes och hela slutordet lästes upp, den godkändes och lades till handlingarna. Kassör Kenneth Johansson redovisade den ekonomiska berättelsen för 2023. Den godkändes. Birgitta Andersson läste upp revisionsberättelsen, den godkändes och lades till handlingarna. styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Verksamhetsplanen för 2024 godkändes och lades till handlingarna.Val för 2024. Ordf. Rune Läste upp valberedningens förslag till uppdrag för år 2024-2025. Styrelsen 2024-2026; Omval 2 år för Ordförande Eva Assarson, sekreterare Ing-Marie Andersson, Ledamöter Gert Svensson 1år, Ulf Svensson 1 år, Ersättare nyval, Britta Gustafsson 1år, Medl.ansvarig, registeradm Gert Svensson 1år, Revisorer Eva Pettersson, May Sjöbäck 1år, Ersättare Roy Sjöbäck 1år, Valberedn. Inger Nilsson, Karin Pettersson omval 1år, Nyval Ove Andersson 1år. Alla övriga uppdrag godkändes. Matgrupp: Gerd Andersson, omval sammankallande, nyval Inger Nilsson, Siv Leander, Ulf Svensson, Olle Nilsson och Gert Svensson. Bakgrupp: Eva Nilsson sammankallande, Brita Lennartsson, May Sjöbäck och Gert Svensson. Den 21 mars på vårt medlemsmöte får vi göra ett utfyllnadsval för Marie Björned, som ersättare. Våra revisorer Birgitta och Lennart Andersson avtackades efter många år, de belönades med PRO förtjänstnål och brosch, en bok från Marinmuseet och blommor. Ulf Persson avtackades också med blommor och PRO:s lotter. Nu var det dags för kaffe och en semla, det smakade gott. Lotteriet med fina vinster. Nästa möte 21 mars i Ramdala Församlingshem kl 14.00.

Den 18 januari hade Ramdala PRO sitt första medlemsmöte 2024 i Ramdala Församlingshem i samarbete med ABF. Eva hälsade alla välkomna, vi var inte så många 25-30 personer, men vädret gjorde mycket och hala vägar. Eftersom detta var första mötet för i år då vi också har en parentation för våra tre medlemmar som lämnat oss under år 2023. Ordföranden Eva Assarson läste en dikt och Ing-Marie tände ljusen, varefter vi hade en tyst minut och sjöng härlig är jorden. Pia Karlsson sjöng "Tror" och avslutade parentationen. Därefter fick vi en god soppa med hembakade rågsiktsbullar som smakade riktigt gott. Nu var det dags för Pia Karlsson att sjunga för oss. Både nya och gamla sånger. Vi sjöng med så det blev lite allsång. Eva gav information om PRO och rapporter. Olle Nilsson rapporterade om kurser men tyvärr är intresset inte stort bland medlemmarna. Pysselgruppen är igång, bingon är en gång per månad, boulen och mattcurling har pågått i J F H. Men nu är det snart vår och Säbyvallen kommer iordning för boulen och 7-kampen till sommaren. Hoppas fler medlemmar kommer. Ekonomin i PRO Ramdala är stabil. Vi fick in lite på vår loppis vi hade i somras, och auktionen i november månad. Vi har gratulerat alla som har fyllt 80,85 och 90 år. Planera något till Säbyvallens invigning, bjuda på något och alla medlemmar är välkomna. En båtresa till Stenshamn kom upp som förslag vad vi kan göra när det har blivit varmt. Jörgen Svensson tog upp miljö och klimat, starta en miljögrupp. Eva Pettersson som är med i Församlingsrådet pratade om en hjärtstartare, Ramdala PRO har tagit beslut att sponsra kyrkorådet med 2000kr för inköp av en hjärtstartare. Nu var det dags för lite kaffe och kaka. Eva Nilsson hade bakat bullar och halvmånar vilket smakade gott nu till kaffet. Sedan var det lotteri med fina vinster. Ordföranden avslutade mötet med tacka dom som lagat den goda maten och rågsiktsbullarna, och Eva Nilsson för goda bullar och halvmånar. Medlemmarna gav varma applåder. Nästa möte är årsmöte den 15 februari. Ing-Marie skickar ut meddelande att de ska anmäla sig till mötet på mobilnr 0709369549.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------Den 7 december hade Ramdala PRO sitt julbord i Ramdala Församlingshem, vår ordförande Eva Assarson hälsade alla välkomna och önskade att vi skulle få en fin eftermiddag tillsammans. Vi var cirka 50 medlemmar som kom för att äta av vårt fina julbord, där allting var hemlagat av medlemmarna. Det var branteviks sill, tomatsill och löksill, julskinka, olika ostar, Janssons frestelse, omelett med kantarellstuvning, köttbullar, prinskorv, ägghalvor med räkor, hembakat bröd, lax med romsås, det var inget som saknades på bordet, allting var så gott. Bosse Pettersson stod för julmusiken, under tiden vi samlades spelade han lite julmusik, trevligt. Alla var på gott humör och det pratades mycket så som det ska vara. När alla hade ätit av julbordet och var mätta och glada blev det lite allsång. Så var det dags för lite kaffe med hembakade mandelmusslor, struvor och pepparkaksgrisar som några av medlemmarna bakat, mycket gott. Det blev en överraskning: Luciatåg av våra medlemmar, det var Lucia, tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbe, tomtemor och tomtefar, Mycket fint och bra gjort av dessa som ställde upp. Nu blev det lottdragning med fina vinster. Ordföranden Eva Assarson tackade alla som kommit denna eftermiddag, ett tack till Bosse Pettersson som spelade för oss, önskade alla En God Jul och Ett Gott Nytt År. Vi ses igen den 18 januari i Ramdala Församlingshem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------Den 16 november hade vi vårt trivselmöte med auktion. Ordförande Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till Åke Nilsson som höll i auktionsklubban under eftermiddagen. Vi hade tagit med oss en vän eller bekant som ville se hur vi hade det på våra möten. Trevligt initiativ. Vi började med att äta en god räksoppa med nybakade snibbor, smakade mycket gott. Sedan fick Åke Nilsson och Rune Larsson börja med auktionen. Det blev bra priser på allt hembakat som medlemmarna bakat. Hemstickade sockor och tossor gick också åt. Det var bra och god stämning i lokalen. "man får bjuda över varandra",var Åkes valspråk under eftermiddagen. Så var det dags för en liten paus, där vi fick kaffe och tårta som Birgitta Nilsson hade bakat, vi grattade också Rune Larsson som hade fyllt 80 år. Sedan fick vi samla oss igen och auktionen fortsatte. Alla var nöjda och glada , de hade fått köpa fina blommor, kakor och bröd. sockor, tossor och grytlappar. En fin hemmasnickrad fågelholk av Lennart Petterson såldes också. Allt roligt har också ett slut och nu var alla varor sålda, Åke tackade för en trevlig eftermiddag och hoppades att han fick komma till baka nästa år, och det får han. Nästa medlemsmöte blir 18 januari 2024.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------Ramdala PRO hade sitt höstmöte den 19 oktober i Ramdala Församlingshem. Eva vår ordföranden hälsade alla välkomna och då särskilt till Maria Persson från Region Blekinge. Vi var inte så många denna gång. endast 33 personer kom.Vad kan det beror på att medlemmarna inte kommer. Men vi som var där hade en trevlig eftermiddag och fick äta Aronstorps goda kroppkakor. Maria Persson Leg. sjukgymnast från Region Blekinge kom och informerade oss om artros, balans och benskörhet, balansen är ju väldigt viktigt. Vi fick också göra lite olika rörelser, intressant. Allt är bra som man gör för våra muskler, gå, springa, hoppa också om man kan.Vår kost har stor betydelse. Ing-Marie hade lagt ut Verksamhetsplanen på borden och bad medlemmarna att läsa igenom den, den godkändes och lades till handlingarna. Kassör Kenneth Johansson gick igenom ekonomin, den godkändes och lades till handligarna. Sedan gav Eva info från PRO Riks. Alla medlemmar är försäkrade till och från möten och aktiviteter. Vid skadeanmälan ange K63465. Den 3 oktober anordnades en resa till Svabeholms Slott Äppelmarknad, det var Sturkö, Tjurkö och Ramdala PRO. De hade en trevlig dag. Vi har fått två nya medllemmar. Gertrud Hellgren och Gunnar Hjelm. Vi önskade dem välkomna med en varm applåd.Studier: Matlagning och pyssel gruppen är igång. Inger Nilsson kommer att starta en ny cirkel efter jul, gamla ord och uttryck. Fyra sammankomster kommer den att vara. Ulf Svensson framförde ett tack till Boule gruppen men nu är det uppehåll till våren. Olle Nilsson har bokat JFH för mattcurling den kommer att vara på torsdagar mellan 10.00-12.00. Jörgen Svensson ramlade på vårt möte den 21 september i Församlingshemmet han tackade alla för att de ställde upp och hjälpte honom tills ambulansen kom. Han fick följa med ambulansen till sjukhuset och fick stanna i fem dagar, men nu är han hemma vid god hälsa. Eva överräckte en blomma till Jörgen. Till mötet den 16 november får vi ta med oss en vän, när vi har vår årliga auktion, vi tar tacksamt emot gåvor. Rune Larsson kontaktar Åke Nilsson som utropare. Nästa möte 16 november i Ramdala Församlingshem kl 14.00.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 21 september hade PRO Ramdala sitt andra möte för hösten. Vi var ca 50 personer. Ordförande hälsade alla välkomna och då särskilt till Dragspel och Durspel som står för underhållningen idag. Eva informerade om vadsom hänt lokalt, regionalt och centralt samt vad som kommer i höst. Kansliet flyttar från Verkö till Gullberna Park den 2 oktober. V39-40 har PRO provapåveckor, Då kan vi bjuda in folk för att prova på hur det är att vara med i PRO. De beslut som togs på kongressen 2022 är klara eller på gång. Eva var på ordf.konf den 12/9. Medlemsvärvning, prova på dagar, våra försäkringar och Fonus - våra förmåner vi har, togs upp. Så var det dags för Dragspel och Durspel att spela för oss,med nya och gamla låtar, mycket fin musik. Matgruppen bjöd på köttfärslimpa, potatis, grönsaker och sås, mycket gott. Studieorganisatören Olle Nilsson presenterade några av höstens cirklar. Matlagningscirkel - 6 personer anmälda. Pysselgruppen är igång. Inger Nilsson hade ett häfte med sig från Flymens Östra Hembygdsförening med gamla ord och uttryck. Cirkel efter nyår om tillräckligt många är intresserade. Kaffekannorna kom fram och vi fick smaka Gerts goda kakor till kaffet, Monika och Eva ordnade med lotteriet. Ordförande Eva Assarson tackade Dragspel och Durspel med varsin ros och applåder från alla. Eva tackade också matgruppen för god mat, Gert för goda kakor, medlemmarna tackade med applåder för en trevlig eftermiddag. Nästa möte den 19 oktober som är vårt höstmöte.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inger Nilsson hade ordnat en utflykt till Brunbergs Gård den 13 september vi var 16 medlemmar som kom. Vi samlades på gården och fick information om gården utav Per Brungård, 1998 hände det som inte fick hända, en brand som ödelade gården, boningshuset klarade sig och nästan alla djuren. Idag är de nedbrända byggnaderna uppbyggda och på gården råder full aktivitet. Ekologisk mjölkpoduktion, skog och glassproduktion är huvudsysslorna på gården. Gården har varit ekologisk sedan 1998. 2019 installerades en biogasanläggning. Sedan guidade han oss genom gården, mycket intressant. När vi hade gått runt gården så var det dags för lunch. Mycket trevlig restaurang fanns där, vi fick lax, sås, potatis och sallad, egen tillverkad glass i strut. Vi tackade Per Brunberg med en applåd och Inger Nilsson för denna utflykt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 17 augusti hade PRO Ramdala sitt första möte inför hösten. Det var tyvärr inte så många som kom, jag vet inte varför det blir så glest ibland på våra möten. Men många har mycket att göra. Ing-Marie meddelade att Hemliga Resan blev inställd pga för lite anmälda. Det var inte mer än 20 personer som anmält sig, vi behövde vara minst 40 personer. Tjurkö och Sturkö PRO bjöd in oss på deras resa till Kivik den 3 oktober. Resan kostar cirka 300kr. Inger Nilson gick ut med lista till Brunbergs Gård den 13 september, 250kr kostar denna utflykt med guidning, dagens rätt inkl dryck, kaffe och två kulor av gårdens glass. Vi diskuterade även en fest den 31augusti hemma hos Ulf Svensson. Var en tar med sig vad personen vill äta plus bestick, tallrik, glas och dricka. Vi pratade även om en fest för alla som hjälpte till på loppisen. Det serverades kluddar som några hade bakat, det var nog många som aldrig ätit detta. Vi hade besök av Boris Karlkvist från älgskadefondsföreningen. Fler än 170 viltolyckor sker varje dag på svenska vägar. Rådjuret är det mest påkörda viltet i Sverige. Anpassa hastigheten efter väglag och sikt. Det var ett intressant föredrag. Sedan var det kaffedags med goda kakor som Eva Nilsson bakat och lotteridragning med fina vinster. Mötet avlutades med att Ordföranden Eva Assarson tackade matgruppen och Eva Nilsson för mat och kakor. Nästa möte blir den 21 september i Ramdala Församlingshem. Välkomna

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den 29 juli hade PRO Ramdala sin sommarloppis. Vi samlades 06.30 för att resa tält och sätta ut borden. Vi var många som kom och hjälpte till med försäljning av alla prylar, textilier och diverse saker, sälja kakor, bröd och kaffe i cafeet. Vi hade en fin dag på Säbyvallen, inget regn solen sken, bra loppisväder. Ulf Svensson stod och grillade korv. Mellan klockan 10.00-12.30 kom det mycket folk, men sedan tunnades det ut med folk. Det gick bra med försäljningen i alla fall. Vi höll på till kl 14.00, sedan skulle tälten ner occh alla loppissaker skulle plockas ner i kartongerna igen. Alla koppar med fat och assietter plockade vi ihop till våffelgården, Inger Nilsson hade kontaktat dessa och de ville gärna ha koppar med fat.

Den 15 juni hade PRO Ramdala sin sommarfest på Senoren. Tack till Möcklö-Senorens Samhällsförening för att vi fick låna ert tält som ni skulle ha till Senorendagen. Tack till alla er som hjälpte till att resa tälten och plocka fram stolar och bord. Vår ordföranden Eva Assarson hälsade alla välkomna till festen, vi var väl omkring 40 personer.En välkomstdrink fick alla eftersom vi kom och det bjöds på snittar. Vår musiker Bosse Pettersson började spela och sjunge lite skål-visor vilket uppskattades av medlemmarna, som sjöng med eftersom Bosse hade ett sångblad med sig till alla. Så var det dags att äta utav den goda maten, lax, romsås och gröna ärtor, det smakade gott. Kvällen fortsatte med allsång under Bosses ledning och dans på den asfalterade tennisbanan där vi satt och hade gott om plats till en svängom. När den goda maten hade sjunkit ner serverades en ovanligt lång och god jordgubbstårta lagd på en lång dekorerad planka. Till detta smakade det gott med kaffe. Kvällen avslutades med mer allsång och vår käre musiker Bosse bjöd slutligen på några sololåtar. Vid pennan Ing-Marie Andersson och Inger Nilsson

-----------------------------------------------------------------------------Ramdala PRO hade vårens sista trivselmöte den 25 maj i Ramdala Församlingshem, vi var cirka 40 personer. Inger Nilsson hade bokat BBC från Karlshamn, de skulle spelat för oss men tyvärr blev dom sjuka, men då ryckte vår egen trubadur Bosse Pettersson in och spela, det blev allsång och musik quiz, trevligt.Tack Bosse. Förtäring denna eftermiddag blev landgång som vi beställt till mötet. Ordföranden Eva Assarson gav info från PRO Riks. Därefter blev det kaffe och kaka och sedvanligt lotteri med fina vinster. Vi hade mycket att diskutera denna eftermiddag, Sommarfesten på Senorens Skola den 15 juni kl 15.00.Pris: 150kr / person. Loppis 29 juli på Säbyvallen, Hemlig resa 24 augusti. Mer info om detta kommer jag att skicka ut via datorn. Man kan inte svara på detta SMS. Vi i styrelsen önskar alla medlemmar en Trevlig sommar, med mycket sol och bad.

Några punkter för friskvården: ledare. Spela kort fortgår kontakta Ulf Svensson mobilenr 070-9984040. Alla är välkomna Ulf Svensson

Den 27 april var vi på besök på Ambulanscentralen ett mycket intressant besök där.Vi var 16 personer från PRO Ramdala, vi blev uppdelade i två grupper. Ambulanssjukskötarna Ulf och Daniel tog emot oss, och vi fick en god intormation angående deras arbete. De genomför 25600 utryckningar /år. Vi fick även titta in i ambulanserna, De förklarade allt de ska ha med sig. Mycket intressant, även till barn fanns allt plus en liten Nalle till barnen. En grupp fick även se två utryckningar när vi var där. Vi tackade Ulf och Daniel med en applåd för en intressant rundvandring på deras arbetsplats.

Torsdag den 20 april hade vi vårt trivselmöte i Ramdala Församlingshem. Ordföranden hälsade alla välkomna. Maj-Lis Holgersson och Siv Lekander som dukat borden med fina broderade dukar, så fint. Tyvärr var vi inte så många på detta möte men vi som var där fick en trevlig eftermiddag. Ordföranden Eva Assarson gav information från möten hon varit. PRO Blekinge årsmöte, Samorganisationens årsmöte, Dialogmöte på Hasslö. Matgruppen serverade en god pastasallad med hembakat bröd, Sedan var det dags för Bosse Pettersson att leda allsång vilket alla tyckte om, mycket bra sånger och visor. Kaffe och lotteridragning vilket smakade bra efter allsången. Sommarfesten bestämdes till den 15 juni på Senorens Skola kl 15.00 Teckningslista till sommarfesten gick runt och det finns möjlighet att anmäla sig på nästa månadsmöte i maj månad. Loppis den 29 juli på Säbyvallen. Två nya tält ska införskaffas och fem nya plastbord, godkändes av medlemmarna. Ansvarig för detta är Kenneth Johansson. Ordföranden Eva Assarson tackade Bosse Pettersson för fin sång, matgruppen för god mat och Gert Svensson för goda kakor till kaffet, och alla för att de kommit till mötet. Nästa möte den 25 maj kl 14.00 i Ramdala Församlingshem.

Torsdagen den 16 mars hade vi vårt trivselmöte som också var vår påskfest i Ramdala Församlingshem, ordföranden Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till Bälgarkompisarna som stod för underhållningen under eftermiddagen. Det blev dragspel, sång och lite allsång. Vår duktiga matgrupp Gerd och Lisa hade lagat all påskmat, supergott, det fattades ingenting på detta påskbord. Det var flera som hjälpt till med sillinläggningar, laxröra och kokta ägg. Eva Nilsson hade bakat goda kakor till kaffet och IngridPia och Karin dukat borden med gula dukar och lite påskris, så fint. Ordföranden Eva Assarson gav lite info från Riks PRO. Ulf Svensson och Eva Assarsson hade varit på möte med Ramdala IF med flera och diskuterat lokaler för både unga och äldre. Vi behöver en städgrupp eftersom vi måste städa lokalen efter oss. Detta får vi ta upp igen nästa möte. Eva Assarson tackade matgruppen och de som hjälpt till med allt, Tack till alla som kommit och ett stort tack till Bälgarkompisarna för den fina musiken, Ordföranden avslutade mötet.

---------------------------------------------------------

Torsdagen den 16 februari hade Ramdala PRO sitt årsmöte. Vi var 50 personer. Det bjöds på smörgåstårta, kaffe och semla. Alla lät sig väl smaka. Tony från Alnaryd spelade dragspel och sjöng. Rune Larsson var inbjuden till att leda vårt årsmöte. Omval kassör blev Kenneth Johansson 2 år, Nyval av medlemsansvarig Britta Gustafsson 2 år, Ny val av Studieorganisatör Olle Nilsson 2 år. Omval av ledamot Ulf Svensson 2 år. Maj-Britt Åkesson avtackades med en blomma för sin tid som studieorganisatör. Övriga uppdrag fortsätter1år till.

-------------------------------------------------------------------------------

Den 19 januari hade Ramdala PRO sin första trivelträff i Ramdala Församlingshem. Ordförande Eva Assarson hälsade alla välkomna till 2023 års första träff. Vi började med en parentation för våra sex medlemmar som gått bort under 2022. Eva läste en dikt och Ing-Marie tände ett ljus för varje medlem som avlidit under 2022. Varefter vi reste oss upp och höll en tyst minut och sjöng "Härlig är jorden vers 1-2."Vi väntade på att Karlskrona Judoklubb skulle komma, men tyvärr hade något blivit fel så de kom inte. Men nu bjöd matgruppen på god middag, ytterfile, potatis, sås och grönsaker, Det smakade riktigt gott. Sedan blev det kaffe, en god kaka och lotteridragning med fina vinster. Ordförande Eva Assarson tackade alla för de kom till dagens trivselträff. Nästa möte blir den 16 februari,då vi har årsmöte, Rune Larsson är inbjuden att hålla mötet.

----------------------------------------------------------------------------

Torsdagen den 1 december hade PRO Ramdala sin traditionella julfest med julbord. Vi var omkring 50 personer som vågade oss ut i regnet denna eftermiddag. Julbordet hade vi beställt hos Kinas kakor och catering. Angelika och Bosse Pettersson stod för underhållningen under eftermiddagen. Det blev julsånger och dansmusik, många passade på att dansa till den fina musiken. Det blev kaffe och Eva Nilssons goda biskvier, och sedvanligt lotteri med fina vinster. Sist och inte minst ris a'la malta mycket gott. Det blev en trevlig eftermiddag, Ordföranden Eva Assaeson tackade alla som kommit och avslutade festen med ett läsa en juldikt "Snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken"

Torsdagen den 17 november hade vi vårt medlemsmöte med auktion. Rune Larsson hälsade alla välkomna till mötet och då särskilt till Åke Nilsson vår auktionsutropare. Vi började mötet med att gå igenom Verksamhetsplanen, mötesdagar och Ekonomin för 2023. Ing-Marie hade lagt ut kopior ute på borden så medlemmarna kunde läsa igenom dessa, dessa godkändes av medlemmarna. Det serverades kroppkakor från Aronstorp, alla lät sig väl smaka. Sedan gick vi över till auktionen, Åke ropade ut varorna och medlemmarna var med. Det fanns mycket hembakat, stickat, fågelholkar och mycket annat. När hälften var utropat var det dags för kaffe och kaka vilket smakade gott. Auktionen fortsatte och Åke svingade sin klubba med roliga kommentarer. Men till slut var allt utropat och Rune tackade alla som kommit denna eftermiddag. -----------------------------------------------------------------------------

Torsdagen den 20 oktober hade Ramdala PRO sitt oktobermöte. Ordförande Eva Assarson hälsade alla välkomna, ett särskilt välkommen till Ing-Marie Andersson som inte har kunnat medverka på hela hösten. Ett stort välkommen till PRO Fridlevstads sångkör som underhöll oss med sina fina stämmor.Det serverades korvsoppa med hembakat bröd, smakade gott. Kaffe med silviakaka och sedvanligt lotteri. Anmälningslista lista till julfesten den 1 december gick runt. All mat ska köpas in från Kinas kakor och catering, pris per person 250kr. Angelika och Bosse pettersson står för underhållningen. Mycket bedrägerier mot äldre personer förekommer, banken ringer aldrig och ber dej lämna ut din kod. Samorganisationen hade möte 27/9 i Fridlevstad, det rapporterades om alltrygghet för äldre, lär dig att falla rätt. Maj-Britt gav en kort info om studierna som är på gång. Medlemsprogrammet den 8 nov, och hemsidan den 7 nov. Dessa kurser håll på ABF i Karlskrona. Äldredagen i Brinova Arena den 8 november. 17 november har vi auktion i Församlingshemmet i Ramdla , Åke Nilsson kommer som auktionsutropare. Alla gåvor tas tacksamt emot. Den 17 november serveras kroppkakor från Aronstorp. Två nya aktiviteter har kommit igång i höst,. Bingo och kortspel i Klubbhuset på Säbyvallen. Rune Larsson kommer att leda mötet den 17 november. Ordföranden Eva Assarsson tackade PRO*S sångkör och delade ut en ros till envar. Tackade matgruppen med en ros till alla. Nästa möte den 17 november.

-----------------------------------------------------------------------------

Torsdagen den 15 september hade PRO Ramdala sitt septembermöte i Församlingshemmet Ramdala. Ordföranden Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till Ingrid Pia som varit förhindrad att delta en längre tid. Till ny ordförande har PRO Riks valt Åsa Lindestam. En Blekingebo, Rolf Persson, ingår i riks styrelse. Data support finns att tillgå på telnr 0771 171171. PRO's webbutik har öppnat igen. "tillsammans mot ensamhet"är ett studiemateriel som är tänkt att användas i studiecirklar. Den som registrerar sig som medlem efter 1 oktober behöver inte betala medlemsavgift för 2022. På menyn stod smörgåstårta denna torsdag vilket uppskattades av medlemmarna. Alla lät sig väl smaka. Birgitta ANdersson pratade om minnen från sin tid inom folktandvården med särskilt fokus på tiden i Jämjö. En påminnelse om julresan till Kiel den 5-7 december. Anmäland senast 24/10. Äldredagen i Karlskrona den 6/11. Maj-Britt informerade om vilka studiecirklar som är på gång. Pyssel måndagar, hantverk tisdagar, IT-utbildning startar onsdagen den 28/9 och leds av bibliotekets personal tre gånger. mattcurling och läsecirkel är planerat till torsdagar, kortspel och bingo kommer också att anordnas. Bingo startar den 29/9 kl13.00. Matlagning startar i Jämjö Folkets Hus den 3/10. Boulen fortsätter så länge vädret tillåter. Ordförande tackade alla som kommit till Församlingshemmet denna eftermiddag och avslutade mötet.

--------------------------------------------------------------------------------

Torsdagen den 18 augusti hade PRO Ramdala sitt första medlemsmöte för hösten. Ordföranden Eva Assarson hälsade alla välkomna och inledde mötet med en liten dikt. Klisterlappar från polisen att använda i brottsförebyggande sysfte finns att hämta hos Carola på Verkö. Eva A, Ulf S och Kenneth har gått en endagskurs i mötestekniki Bräkne-Hoby, de var nöjda med kursen. Påminnelse om julresan till Kiel den 5-7 december, anmälan senast 24 oktober. En god och uppskattad måltid serverades bestående av fläskytterfile', potatisgratäng, sallad och gott hembakat bröd. Underhållningen stod BBC från Karlshamn/Mörrum. Maj-Britt Åkesson presenterade höstens studiecirklar och skickade runt anmälningslistor till de 8 kurser som är planderade inför hösten. Vi har haft många jubilarer under året. Uppvaktningen har skett med blommor eller ett presentkort. Sjukampen på Säbyvallen är nu avslutad : Resultat damer: 1.Anita Karlsson, 2.Brita Lennartsson 3.Ingrid Nilsson. Resuktat herrar: 1.Kent Pålsson, 2.Ingmar Svensson, 3.Ulf Svensson. Kassören redovisade bruttoresulttatet för loppinsen. Det blev ett bra tillskott i kassan. Styrelsen föreslog att avgiften för månadsmötets förtäring och underhållning höjs till 100kr. Mötesdelatagarena biföll detta. Klubblokalen på Säbyvallen kommer att användas mer under hösten. Kaffe och goda hembakade kakor serverades. Lottdragning med fina vinster och vinnarna i musikquiset presenterades. Britta och Lennart Gustafsson hade lyckats bäst. Inger N gjorde en förfrågan om det finns intresse för något studiebesök under hösten. Flera förslag finns. Ordförande tackade musikgruppen för fin underhållning och alla som hjälpt till med mat och kaffe fick också ett stort tack.

--------------------------------------------------------------------------------Lördag den 23 juli hade vi vår loppis på Säbyvallen. Vi började kl7 på morgonen med att resa tält och plocka fram försäljningsbord. Klockan 10.00 öppnade vi och det väntande folket fick komma in och handla. Det var jämn ström av människor mellan 2-3 timmar framåt men sedan avtog det. Det brukar vara så.

Torsdag den 7 juli hade vi vår årliga sommarfest. Trots regn så blev det en bra och rolig fest. Vi välkomnades med en välkomstdrink med snittar, God mat som vår lilla matgrupp hade lagat, Till kaffet fick vi jättegod jordgubbstårta. Det kom några rejäla regnskurar, men humöret var lika glatt för det, när vi skulle leka lite, men vi gav oss inte, vi fortsatte med lekarna. Tack till alla som ställde upp och gjorde detta till en bra och fin fest.

HEMLIG RESA, TOPPENDAG: Den 24 maj åkte PRO RAmdala på hemlig resa. Vi startade från Ramdala Kyrka kl 08.30 vidare till Jämjö där vi plockade upp några, Sedan fortsatte vi på E22:an mot Kalmar. Då började det att gissas på bussen "vart är vi på väg" Öland gissade många på, men vi svängde av på väg 25 mot Nybro,. Så småningom kom vi fram till vårt ställe där vi skulle tillbringa några timmar, "Luffarmuseet". Göran Johansson "Snacke-Per" kom ut och mötte oss, när vi gått in hälsades vi välkomna med en välkomstdrink. Efter detta gick vi till föreläsningssalen, där fick vi titta på bilder från allvaret i luffarnas liv, den svenska luffarepoken räknas från 1885. Det fanns även kvinnliga luffare.För att inte gripas av länsman började man tillverka saker utav järntråd och måla tavlor. Mycket intressant att höra. Sedan fick vi en fin lunch som bestod av kulpotatis, fläskfile, kroppkakor, omelett och hyttsill, detta smakade jättegott. Efter maten blev det en guidad rundtur på museet av "Snackeper som han kallades. Luffaravdelningen med cirka 800 tavlor och massor av luffaralster. Mycket fina alster. Där var mycket att se, Erik Höglund hade utställning i ett rum. Efter rundvandringen var det dags för ostkaka, sylt och grädde och kaffe. Träffen avslutades efter några timmar i Luffarnas boning. Vi fick också lite underhållning av Snackeper och Hönsalotta. Vi fick EN TOPPENDAG

Den 18 maj hade Ramdala PRO Trivselmöte (månadsmöte) i Ramdala församlingshem. Ordförande Eva Assarsson hälsade alla välkomna välkomna till mötet och då särskilt till Stefan Nilsson från Hällevik som ska underhålla oss med sång och musik. Det serverades en sommarlunch, postatis, matjesill,ägg. Eva informerade från PRO om senaste nytt om HARALD behörighetsändring för medlemsansvarig. Namninsamling för att den allmänna pensionen måste höjas. Köpa begagnade datorer och mobiltelefoner,1 års garanti och support. Ulf Svensson har varit på friskvårdskurs i Torhamn. Studieorganisatören Maj-Britt Åkesson : första PRO-mötet vi har till hösten presenterar hon nya kurser. Den 25 maj kommer Eva, Kenneth och Ulf att gå på kurs i mötesteknik på Ronneby Brunn. 7-kampen börjar 31 maj på Säbyvallen kl 10.00, medtag eget fika. Den 7 juli har vi sommarfest på Säbyvallen kl 14.00, var och en tar med sig: stol, bestick och en termos med kaffe, anmälningslista gick runt, Ing-Marie kommer att skicka ut SMS till alla medlemmar.

Torsdag den 21 april hade Ramdala PRO sitt medle msmöte, 53 medlemmar hade tagit sig till Ramdala Församlingshem. Ordförande Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till Långö Mode Vasim. Vi började med mannekänguppvisning med föreningens egna mannekänger, Marie Björned, Ingrid Nilsson Krystyna Wahlbom och Evert Wahlbom, de gjorde ett jättebra jobb och visade oss snygga kläder. Därefter serverades en jättegod pastasallad med rosenbröd. Sedan tog Eva vid och informerade oss om från, ordf.konferenser, dialogmöte, samorganisationens möte som hon varit på. Den 3 maj är det städdag på Säbyvallen kl 10.00, medtag eget fika. Bengt-Gunnar Österberg från Digital Center, gav info om den nya tekniken, finns på stadsbiblioteket i Karlskrona, de startade upp ca ett år sedan, de finns på digitalcenter@ka.se Nu var det dags för kaffe och kaka och lotteridragning med fina vinster. Anmälningslista till hemlig resa gick runt, resan avgår den 24 maj 2022 från Ramdala Kyrka kl 08.30 och från Jämjö gatukök 08.45. Eva Assarson tackade alla för en trevlig eftermiddag och avslutade mötet.

________________________________________________________

Torsdag deb 17 mars hade vi vårt månadsmöte i Ramdala Församlingshem. Ordförande Eva Assarson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Ett särskilt välkommen riktades till nya medlemmar och gäster som var på besök för att eventuellt bli medlemmar. Kroppkakor från Arontorp serverades och åt med god aptit. Olle Melin visade bilder och berättade om Karlskronas historia, både sanningar och skrönor. Kaffe och hembakade kakor serverades. Ordföranden rapporterade om diverse skrivelser och rapporter som hon mottagit. PRO Torhamn inbjuder till en Värmlandsresa den 15-19 maj. Kostnad 5300 kr. anmälan till Monika Anglert eller Tommy Andersson. Torhamnsföreningen firar också 50-års jubileum den 22 april. I april skickas också ut en påminnelse till dem som har glömt att betala medlemsavgiften. Maj-Britt Åkesson ställer upp som föreningens studieorganisatör. Ordföranden har besökt två jubilarer och uppvaktat med blommor. Boule och promenader har startat vid Säbyvallen på tisdagar. Ulf Svensson vill att vi hjälps åt någon gång i mitten av april och ställer i ordning banorna för sjukamp. Försäljning av Trippelskrapslotter påbörjas igen. Ansökan om aktivitetsbidrag ska lämnas in senast den 31 mars. Inger informerade om mästa korta utflykt som går till Björketorps gård den 28 april. Ingmar Svensson och IngridPia Nilsson blev avtackade, de har gjort fina insatser för föreningen men nu avsäger sig sina uppdrag. Bosse spelade och sjöng för oss. Om vi ska fortsätta servera mat på våra möten är det nödvändigt med fler medlemmar i matgruppen. Lotteridragning. Ordförande avslutade mötet med Carpe Diem dikt.


Den 3 mars var vi i Brömsebro hos Blomlöfs Rökeri,Ted Blomlöf hälsade oss välkomna och han visade oss runt och berättade lite om historien av rökeriet. Den första rökugnen uppfördes 1930 och används fortfarande. På 1980-talet gjordes förbättringar och nya elrökugnar installerades. Det var en mycket trevlig rundvandring och få höra Ted Blomlöf berätta om allt, 2019 övertog Ted Blomlöf rökeriet till sammans med Tobias Roosling. De har också byggt ut en fin restaurang, där vi åt lunch efter rundvandringen, mycket god mat. Tack Inger Nilsson för att du ordnade denna fina utflykt.

---------------------------------------------------------------------------Torsdagen den 17 februari hade vi vårt årsmöte. Eftersom detta var vårt första möte för 2022 inledde vi mötet med en parentation. Eva läste en dikt och Ing-Marie tände ett ljus för varje medlem 4 st som gått bort under 2021. Tyst minut hölls. Patrik Magnusson sjöng Härlig är jorden. Patrik Magnusson och Gunilla Breimar från Jämjö Pastorat var inbjudna till mötet, Patrik sjöng ELVIS låtar. Vilket alla gillade och sjöng med. Det var trevligt. Rune Larsson var inbjuden att hålla vårt årsmöte. Rune läste rubrikerna i Verksamhetsberättelsen och slutordet läste han upp. Kenneth föredrog den ekonomiska berättelsen för 2021. Revisionsberättelsen för 2021 lästes upp av revisor Birgitta Andersson.Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2021. Val av styrelse: Ordförande för 2 år Eva Assarson, Sekreterare för 2 år Ing-Marie Andersson, Styrelseledamot på 2 år Monika Jönsson och Gert Svensson, Styrelseersättare för 1 år Ulf Persson, Marie Björned och Olle Nilsson, 2 revisorer 1 år Birgitta och Lennart Andersson, Revisionsersättare Roy Sjöbäck.Valberedning 1 år Karin Petterson och Inger Nilsson. Studieorganisatör vakant. Därefter blev det kaffe och semla, Patrik Magnusson sjöng fler ELVIS låtar. Conny Pettersson avtackades som studieorganisatör. Därefter tackade Ordf. Eva Assarson alla som kommit och avslutade mötet.

-----------------------------------------------------------------------------Den 2 december hade vi vårt julbord med alla dess delikatesser, som matgruppen gjort. De är så duktiga att laga mat, JJansson, köttbullar, omelett, olika sillinlläggningar och hembakat bröd. Bosse och Angelika stod för musiken, alltid trevligt att ha med dem. Vi fick också kaffe och goda hembakta kakor. Vi fick en trevlig eftermiddag tillsammans, trots snöoväder, så var det dom som vågade sig ut och köra. Jag vill även här önska alla en God Jul och Ett Gott Nytt År. /Ing-Marie sekreterare

Torsdagen den 18 november hade vi vår höstautktion i Ramdala Församlingshem. Ordföranden Eva Assarson hälsade alla välkomna och då särskilt till vår auktionsutropare Åke Nilsson som varit med oss i flera år nu. Lika trevligt varje år. Det var mycket hembakat, stickat, fågelholkar mm som såldes. Åke med sitt goda humör fick medlemmarna att skratta med sina härliga skämt "man får bjuda över varann" på varorna. Vi bjöds på smörgåsar som matgruppen gjort Samt kaffe och kakor som IngridPia bakat. Eftermiddagen börjar gå mot sitt slut och tomt på bordet där allt legat, Åke sålde slut på allt. En trevlig eftermiddag. /Ing-Marie Andersson, Sekreterare

Torsdagen 21 oktober 2021, kl 14.00 - 17.00 hade vi vårt årsmöte i Jämjö Församlingshem, Bernth Johnsson kom och höll i mötet, Magnus Trönnberg stod för underhållningen och sjöng svenska visor. Matgruppen serverade: kräftsoppa, smörgås, kaffe och kaka. Ordföranden Eva Assarsson hälsade alla varmt välkomna, Vi hade hade också några val. Kassör för två år Kenneth Johannson, 1 styrelseledamot på två Ulf Svensson, 1 styrelseersättare på ett år Ulf Persson, hemsideansvarig på ett år Ing-Marie Andersson. Vi avtackade Rune Larsson och Stig Nyman med en förtjänstnål, en bok och en ros, ett stort TACK för allt arbete ni har lagt ner i föreningen. Nästa månadsmöte blir den 18 november med auktion, Åke Nilsson kommer som utropare. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÄNTLIGEN fick vi ha ett månadsmöte, som vi har längtat efter detta. Tack alla ni som kom till mötet den 16 september som vi fick ha i Jämjö Församlingshem pga pandemin. Fridlevstads PRO-kör kom och sjöng för oss. Det känns härligt att ses igen även om det innebär att hösten är här och skymningen kommer smygande allt tidigare. Vi inledde mötet med parentation för våra tre medlemmar som lämnat oss under år 2020. Rolf Holgersson, Tommy Thulin och Stig Pettersson. Kören sjöng blott en dag och Där rosor aldrig dör. Därefter tände Ing-Marie tre ljus och kören sjöng några psamler. En tyst minut hölls. Eva gav information från PRO , Conny informerade om kurser som startar upp i höst: Pyssel gruppen börjar i oktober, handverksgruppen likaså, boulen fortsätter så länge vädret tillåter sedan blir det mattcurling i J F hus. Inger Nilsson presenterade några utflyktsmål som vi kan göra, trevligt om vi kan göra lite sådant. Ekonomin god, Ordföranden Eva Asarsson tackade Fridlevstads PRO-kör för den fina sången, Eva tackade alla för att de tagit sig till Jämjö denna eftermiddag och avslutade mötet. /Sekr. Ing-Marie Andersson


1Ett stort TACK till alla som kom till vår trevliga sommarfest. Hoppas ni trivdes för det gjorde jag. Inte att förglömma TACK till er som hjälpte till att duka och göra borden fina, och sätta upp tälten och att plocka ner tälten. Tack till er som gjorde goda snittar till välkomstdrinken och till Ulf som handlat och grillade i värmen. Vi var många som hjälpte till att göra festen trevlig. Om vi alla hjälps åt kan vi göra mycket. Önskar alla en skön sommar. Ordförande Eva Asarsson

Det ljusnar inte bara för att sommaren är här, utan det ljusnar för möjligheterna att åter ses på möten i vår kära förening. Även om vi inte riktigt är där än har vi med hjälp av vaccinet anträtt stigen. Stigen att åter få mötas, umgås på ett sätt som känns socialt bekvämt. Vi har ju lärt oss vad digitala möten är men det går ju inte upp med fysiskt möten. Vi behöver träffas, pandemin har påverkat oss mer än vi tror och det ska bli fantastiskt när vi kan se framåt igen och snart träffa alla våra kamrater. Det kommer en tid då detta år är över och så småningom kan vi berätta om pandemin som var en gång. Vi får försöka att inte allför mycket sakna det som saknas utan värdera det som finns som dessa små träffa som vi ordnat för att hålla föreningen vid liv. Styrelsen /Ing-Marie

Nu ser vi framåt och att vi kan få börja träffas igen men det gäller att hålla avstånd. Viktigt datum: 15 juli kl 14.00 sommarfest på Säbyvallen.Tag med egen stol, bestick, tallrik, glas, kaffekopp, en termos med kaffe och ett glatt humör. Mat, vatten/öl bjuder PRO på. Vill man dricka lite starkare tar man det med sig. För att vi ska veta hur många som kommer vill vi att ni anmäler er med ett SMS eller ring till Ing-Marie på 0709-369549, Senast den 10 juli, Välkomna Ramdala PRO Styrelse

Jag vill härmed tacka alla medlemmar i Ramdala PRO för de 14 år som jag haft ert förtroende att vara ordförande. I samband med styrelsemötet den 8/2 2021 överlämnade jag ordförandeskapet till Eva Assarsson i enlighet med det beslut som togs på årsmötet 2020. Jag önskar den nya ordföranden lycka till och ser fram emot att vi snart skall kunna träffas som vi gjorde 2019. Ett stort tack till er alla för dessa år. /RUNE LARSSON

Året 2020 blev inte vad man hoppats på. Vi kunde inte genomföra något av den planerade verksamheten i verksamhetsplanen. Därför har styrelsen förlängt den att gälla även för 2021. Det innebär att mötesdagarna även i fortsättningen är tredje torsdagen i månaden. Om läget förbättras under våren så ska vi försöka genomföra studiecirklar och om möjligt även någon utomhus aktivitet under första halvåret. Även planen för två loppisar till sommaren ligger kvar. Vår förhoppning är att ni godkänner detta förfaringssätt, då vi ej har möjlighet att genomföra några möten.

Vi är mycket väl medvetna om att det har varit svårt att inte få träffas och roligt, men vi har prioriterat hälsan för smittspridning bland våra medlemmar. Hitintills har vi inte hört att någon av våra medlemmar har blivit smittade. Det tyder på att vi alla har skött oss bra. Håll avstånd och håll ut så hoppas jag att vi kan ses till våren.

På grund av Karlskrona kommun tvingas vi höja medlemsavgiften med 10:- kronor, om vi ska ha möjlighet att få aktivitetsbidrag. /Styrelsen

PRO Ramdala hade den 15 oktober en friskvårdsdag med promenad och grillning av korv. Det blev en mycket trevlig eftermiddag, 30 medlemmar kom till Säbyvallen. Vi hade även ett litet lotteri med chokladvinster. Alla tyckte det var roligt att träffas igen, vi har inte setts sedan i februari. Styrelsen var positiv till att så många kom fast det blåste enormt mycket. Håll avstånd och håll ut så hoppas vi att vi kan träffas snart igen. Styrelsen PRO Ramdala

Vi hoppas att snart få återgå till vår verksamhet och komma igång med våra möten. Det pågår diskussion mellan PRO Riks och Folkhälsomyndigheten. Eftersom Corona(covid-19) fortfarande finns i samhället, så vet vi inte när vi kan komma igång, 8 personers-regeln gäller fortfarande.

För varje dag kommer vi närmare, som vi kan träffas igen, om vi bara fortsätter att hålla avstånd.

Vi är en vital förening med i dagsläget 138 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.

Var rädda om ER!

sommarfest i Ramdala

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet