Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Jämjö
PRO Jämjö

Folketshus vår verksamhetsplats. Foto Lars-Erik Ragnarsson

Välkommen till PRO Jämjö.

Vi är ca. 190 medlemmar i föreningen. All verksamhet bedrivs i Jämjö Folkets Hus.Under tiden september-maj måndag till fredag är det alltid någon form av verksamhet enligt särskild fastlagd plan och ofta i samarbete med ABF. I anslutning till Folkets Hus finns två Boule-banor som vintertid byts ut mot en Curlingbana inomhus.

Du som är pensionär eller som snart blir det är hjärtligt välkommen som medlem i föreningen. Ni kommer att träffa många gamla vänner men även nya spännande personer.

Styrelsen följer situationen via PRO Riks och Distriktet Blekinge. Information om föreningens verksamhet ges via denna hemsida och vår anslagstavla vid Jämjöhallen.Vår ordförande Lennart Hansson mobil 0702677795 bevakar information från Pro Riks och Distriktet Blekinge. V. ordf Lars-Erik Ragnarsson bevakar föreningens digitala brevlådor.

Verksamhet 2022

Kommande Månadsmöte

PRO Jämjö torsdagen den 8 december i Jämjö Folkets Hus

 • Julmarknad börjar kl. 12.00
 • Lucia från Jändelskolan kl. 13.30
 • Luciakaffe med gott tilltugg.
 • Lotterier

Välkomna.

=================================

Månadsmöte november

PRO Jämjö hade den 10 november månadsmöte i samarbete med ABF. Ordförande Lennart Hansson hälsade 46 medlemmar välkomna. Stefan Nilsson från Nogersund underhöll med mysig musik, sång och skrattretande historier som lockade till många applåder. Matlaget hade iordningställt smörgåsbord samt hembakat till kaffet. Lennart informerade om utbildningar under november samt luciafirande med elever från Jändelskolan Nästa medlemsmöte är den 8 december som börjar kl. 12.00 med Julmarknad och luciatåg från Jändelskolan kl. 13.30 i Jämjö Folkets Hus. Alla medlemmar hjärtligt välkomna.

===================

Månadsmöte oktober

PRO Jämjö hade den 13 oktober månadsmöte i samarbete med ABF. Ordförande Lennart Hansson hälsade 57 medlemmar välkomna. Musikgruppen BBC med Bosse Johansson och Christer Berglind från Karlshamn underhöll med en härlig dansabandshistoria från tiden med Skyline. De genomförde också en musikquiz som väckte dansminnen. Detta var mycket uppskattat och lockade till många applåder. Matlaget serverade fantastiskt goda frallor och pålägg samt hembakade till kaffet. Ordförande Lennart Hansson ansvarade för mötet och info. från PRO Distriktets höstmöte 2022 samt kommande medlemsmöten inom föreningen. PRO Jämjö är en förening för pensionärer, som vill ha gemenskap. Välkommen även Du som medlem. Nästa medlemmöte är 10 november kl. 14.00 i Jämjö Folkets Hus

======================

Månadsmöte september

PRO Jämjö hade den 8 september månadsmöte i samarbete med ABF. Ordförande Lennart Hansson hälsade 48 medlemmar välkomna. ”Finlirarna” Tord och Hans-Bertil underhöll enl. tradition med härlig musik och sång. Detta var mycket uppskattat och lockade till dans. Matlaget serverade fantastiskt goda frallor och pålägg samt hembakade muffins till kaffet. Ordförande Lennart Hansson ansvarade för mötet och frågor i samband med detta bl.a. räkenskaper 2022 samt kommande möten och höstens studieprogram. PRO Jämjö är en förening för pensionärer, som vill ha gemenskap. Vi har datakurser, läsecirkel, spelar boule, har gymnastik och vandringar ut i naturen m.m. Välkommen även Du som medlem. Nästa månadsmöte är den 13 oktober kl. 14.00 i Jämjö Folkets Hus med underhållning av BBC från Karlshamn.

=====================

Kroppkakafest 25 augusti

PRO Jämjö hade den 25 augusti 2022 Kroppkakefest i samarbete med ABF. Ordförande Lennart hälsade 61 medlemmar välkomna. De omtyckta kroppkakorna var inköpta levererade från Arontorp på Öland. Hela styrelsen stod för servering och underhållning. Göran Karlsson lät sitt dragspel ljuda ut sköna toner i det sköna sommarvädret. Dagen avslutades med kaffe och kakor som Ann-Marie bakat samt lotteridragning. Ordföranden tackade alla för en trevlig eftermiddag. Höstens första månadsmöte är den 8 september kl. 14.00.

==================

Grillfest 9 juni.

PRO Jämjö hade den 9 juni 2022 Grillfest i samarbete med ABF. Ordförande Lennart hälsade 70 medlemmar och dagens underhållare Bosse Petersson från Svennes orkester välkomna. Dagen började med en tipsrunda med kluriga frågor. Grillmästare för dagen var Ronny och Göran och de gjorde ett jättebra arbete så alla var nöjda med korvarna och tillbehören. Annika Andersson, verksamhetsutvecklare vid ABF Karlskrona informerade om studieverksamheten som erbjuds PRO. Vecka 38 startas kurserna upp inom föreningen. Bosse spelade och sjöng kända danslåtar till en nöjd publik. Dagen avslutades med kaffe, lotteridragning. 25 augusti kl. 13.00 anordnas en Kroppkakefest med kroppkakor från Arontorp. Ordföranden tackade alla för en trevlig eftermiddag.

===================

Månadsmöte Maj

PRO Jämjö Torsdagen den 12 maj kl. 14.00. i Jämjö Folkets Hus

 • Vi hade den 12 maj månadsmöte i Jämjö Folkets hus i samarbete med ABF. 33 medlemmar mötte upp till en trevlig eftermiddag. Vis och spelmansklubben med däkorna underhöll med sång och dragspelsmusik. Detta var mycket uppskattat. Matlaget serverade fantastiskt goda smörgåsar och en kaka till kaffet. Ordförande Lennart Hansson ansvarade för mötet och frågor i samband med detta bl.a. räkenskaper 2022 samt ansvarsfrihet för styrelsen 2021. PRO är en förening för pensionärer, som vill ha gemenskap. Vi har datakurser, läsecirkel, spelar boule, har gymnastik och vandringar ut i naturen m.m. Välkommen även Du som medlem. Vi kommer att ha en Grillfest 9 juni kl. 15.00 vid Folkets Hus Jämjö.

=====================

Årsmöte 2022.

Årsmötet 2022 genomfördes 21 april kl 13.00 i Jämjö Pastorats Församlingshem. Ordförande Lennart Hansson öppnade mötet och hälsade 37 medlemmar välkomna. Mötet inleddes med en parentation för avlidna medlemmar åren 2020 - 2021. Kyrkoherde Anders Olsson talade för de avlidna och Göran Karlsson spelade dragspel.

Dagordningen godkändes och till ordförande för mötet valdes Roland Karlsson och till sekreterare valdes Dan Persson. Lennart Hansson omvaldes som ordförande för 2 år, till ny sekreterare i 2 år valdes Marita Svensson och Göran Karlsson valdes som ny styrelseledamot och som studieorganisatör. Årsmötet avslutades goda smörgåsar, kaffe och kakor.

===================


Text

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning. Den statligt godkända e-legitimationen Freja.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet