Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Jämjö
PRO Jämjö

Folketshus vår verksamhetsplats. Foto Lars-Erik Ragnarsson

Välkommen till PRO Jämjö.

Vi är ca. 190 medlemmar i föreningen. All verksamhet bedrivs i Jämjö Folkets Hus.Under tiden september-maj måndag till fredag är det alltid någon form av verksamhet enligt särskild fastlagd plan och ofta i samarbete med ABF. I anslutning till Folkets Hus finns två Boule-banor som vintertid byts ut mot en Curlingbana inomhus.

Du som är pensionär eller som snart blir det är hjärtligt välkommen som medlem i föreningen. Ni kommer att träffa många gamla vänner men även nya spännande personer.

Styrelsen följer situationen via PRO Riks och Distriktet Blekinge. Information om föreningens verksamhet ges via denna hemsida och vår anslagstavla vid Jämjöhallen.Vår ordförande Lennart Hansson mobil 0702677795 bevakar information från Pro Riks och Distriktet Blekinge. V. ordf Lars-Erik Ragnarsson bevakar föreningens digitala brevlådor.

Verksamhet 2022

Kroppkakefest

PRO Jämjö torsdagen den 25 augusti kl. 13.00 i Jämjö Folkets Hus

 • Musikunderhållning.
 • Vi serverar kroppkakor från Arontorp med olika tillbehör.

Välkomna.

=================================

Vi spelar Boule måndagar kl. 10.00 vid våra boulebabor.

=================================

Grillfest 9 juni.

PRO Jämjö hade den 9 juni 2022 Grillfest i samarbete med ABF. Ordförande Lennart hälsade 70 medlemmar och dagens underhållare Bosse Petersson från Svennes orkester välkomna. Dagen började med en tipsrunda med kluriga frågor. Grillmästare för dagen var Ronny och Göran och de gjorde ett jättebra arbete så alla var nöjda med korvarna och tillbehören. Annika Andersson, verksamhetsutvecklare vid ABF Karlskrona informerade om studieverksamheten som erbjuds PRO. Vecka 38 startas kurserna upp inom föreningen. Bosse spelade och sjöng kända danslåtar till en nöjd publik. Dagen avslutades med kaffe, lotteridragning. 25 augusti kl. 13.00 anordnas en Kroppkakefest med kroppkakor från Arontorp. Ordföranden tackade alla för en trevlig eftermiddag.

===================

Månadsmöte Maj

PRO Jämjö Torsdagen den 12 maj kl. 14.00. i Jämjö Folkets Hus

 • Vi hade den 12 maj månadsmöte i Jämjö Folkets hus i samarbete med ABF. 33 medlemmar mötte upp till en trevlig eftermiddag. Vis och spelmansklubben med däkorna underhöll med sång och dragspelsmusik. Detta var mycket uppskattat. Matlaget serverade fantastiskt goda smörgåsar och en kaka till kaffet. Ordförande Lennart Hansson ansvarade för mötet och frågor i samband med detta bl.a. räkenskaper 2022 samt ansvarsfrihet för styrelsen 2021. PRO är en förening för pensionärer, som vill ha gemenskap. Vi har datakurser, läsecirkel, spelar boule, har gymnastik och vandringar ut i naturen m.m. Välkommen även Du som medlem. Vi kommer att ha en Grillfest 9 juni kl. 15.00 vid Folkets Hus Jämjö.

=====================

Årsmöte 2022.

Årsmötet 2022 genomfördes 21 april kl 13.00 i Jämjö Pastorats Församlingshem. Ordförande Lennart Hansson öppnade mötet och hälsade 37 medlemmar välkomna. Mötet inleddes med en parentation för avlidna medlemmar åren 2020 - 2021. Kyrkoherde Anders Olsson talade för de avlidna och Göran Karlsson spelade dragspel.

Dagordningen godkändes och till ordförande för mötet valdes Roland Karlsson och till sekreterare valdes Dan Persson. Lennart Hansson omvaldes som ordförande för 2 år, till ny sekreterare i 2 år valdes Marita Svensson och Göran Karlsson valdes som ny styrelseledamot och som studieorganisatör. Årsmötet avslutades goda smörgåsar, kaffe och kakor.

===================


Text

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Nog med smygbesparingar! PRO kräver 10 miljarder till äldreomsorgen

  I höst är det val. Då är det är dags att utkräva politiskt ansvar för att garantera miljoner pensionärer rätten till ett tryggt och värdigt liv. En av de stora frågorna i valet blir hur kommunerna ska komma till rätta med de stora bristerna i äldreomsorgen. Därför kräver PRO att resurserna till äldreomsorgen ökar med minst 10 miljarder per år under kommande mandatperiod.

 • Övrigt

  Åsa Lindestam ny ordförande för PRO

  – Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda en av Sveriges största folkrörelser. PRO är en stark röst i samhällsdebatten och den största sociala mötesplatsen för pensionärer i Sverige, säger Åsa Lindestam, nyvald ordförande i PRO.

 • Övrigt

  Politikernas hälsningar till PRO:s medlemmar

  Kongressen 2022 pågår för fullt och Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderatledaren Ulf Kristersson har skickar varsin hälsning till PRO:s medlemmar.

 • Övrigt

  Christina Tallbergs sista framträdende i PRO Tyresö

  – Att vara ordförande är så mycket mer än att leda möten och arbetsutskott. Det är så många möten men spännande personer. Jag har alltid känt sån stolthet som ordförande i PRO att företräda alla våra medlemmar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet