Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Själevad
Lucia från Själevadsskolan

Möten från 2023

Decembers medlemsmöte 2023
Den 12 december bjöd styrelsen in till julfest på Församlingshemmet i Själevad. Ett 140-tal medlemmar kom och det blev en riktigt härlig stämning. Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade välkommen och informerade om programmet.

Ett fint luciatåg med barnen från Själevads skolan, med Robert Bergner vid pianot och Kathrine Norgren som ledare, tågade eleverna in och underhöll oss med julsånger och de sjöng av hjärtats lust. Det var härligt att se med vilken känsla och ingivelse de sjöng.

Det serverades sedan julgröt med skinksmörgås och det smakade utmärkt. Vi fick även besök av ”Tomten” Kurt-Göran Öberg som kåserade om tomtens historia från förr och till nu. Många av oss kände till att så var det ju, kul att få en påminnelse.

Eleonore Nordin uppmanade till benstäckning efter den goda gröten och alla ställde sej upp och hon visade bra rörelse som alla gjorde. Bland de som under året deltagit i våra friskvårdsaktiviteter som boule, promenaderna och gympan lottades det ut Pro lotter.

Efter kaffe och kaka informerade Nils-Erik om planerna inför det nya året. Planen med apoteket är på gång efter samtal med ICA. Sedan sista mötet har vi fått fem nya medlemmar Gull-Marie Blomberg, Ingrid Gidlund, Kerstin och Staffan Jonsson och Raili Sjödin och vi är nu över 400 medlemmar. Själevads skolan önskar fler rastvärdar.

Vi ska ansvara för att publiken får fika vid Teaterspeglens uppträdande under februari. Nästa möte blir den 16 januari 2024. Vi ska ha 75-års fest och fira att vi har nått 400 års medlemsantal i augusti nästa år.

Nils-Erik avslutade med ett stort tack till de som fixat maten och alla som medverkat och önskade en riktig God Jul och ett Gott Nytt År.

Kökspersonalen

Novembers medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 90-tal medlemmar, Bengt Öhgren och Svea Bylund välkommen.
Bengt tog på sej dragspelet och spelade först Brunkullans vals och han blandade sin underhållning med sånger och historier och vi fick många skratt.
Efter fikat med kaffe med smörgås, underhöll Bengt oss igen och det blev många skratt när han berättade historien om livet baklänges, från begravningen till barnets uppkomst.
Svea Bylund från Teaterspegelen berättade om olika människor hon mött och hälsade oss välkommen till nästa års fars ”Skaffa mig en tenor” på Gnistan. Själevads pro ska vara värdar för serveringen med fyra personer på varje föreställning.
Nils-Erik startade mötet med Birgitta Brodin som sekreterare och Eleonore Nordin valdes till justerare. Vi har fått nio nya medlemmar sedan sista mötet, Vi är nu 405 medlemmar i föreningen och vårt mål är nu nått.
Det blir en träff med ABF om vad som gäller för det kommande året med studiecirklar.
På resan till Jamtli är det två platser kvar och nytt är Äldregalan till sjöss den 4 februari.
Vi fick information om situationen när Apoteket läggs ner. Vi hade blivit lovad ett apoteksombud på Konsum i Själevad, men tyvärr går det inte. Det jobbas vidare om det är möjligt på ICA. Eleonore informerade om att gympans sista träning är den 4 december och vi startar igen den 8 januari nästa år.
På nästa möte den 12 december, blir det besök av elever från Själevads skolans lucia. Det serveras då julgröt med tillbehör och kaffe.
Ordförande tackade alla som kommit, Bengt och Svea för underhållningen och de som jobbat och avslutade mötet med lottdragning.

Bengt underhåller

Svea berättar om revyn

Oktobers medlemsmöte och promenaden till Bratthusberget
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 100-tal medlemmar och dagens underhållare Kultändarna, som var Göran Jonsson och Ola Wikström välkommen.
Vi fick en mycket varierande underhållning av glada Kultändarna, deras namn betyder att man ska ha kul, både som underhållare och lyssnare. De startade underhållningen med en hyllning till Örnsköldsvik, sedan blev det ett härligt potpurri. De gav oss en underhållning av allt från visor till dansbandsmusik. Vi fick önska vad vi ville höra. Göran hade skrivit många av sångerna som han och Ola sjöng.
De blev avbrott för kaffe och smörgås och Kultändarna fortsatte sedan med fin underhållning. Göran sjöng om Mitt barndomshem och ”Skola oppa Brebön”, som han skrivit. Vi fick även en musik quiz och det blev pris till de som kunde svara på den. De avslutade sin underhållning med önskelåtar och de blev bland annat en skön gitarr boggie.
Nils-Erik startade mötet med Lena Sjölander Gren som sekreterare och Eleonore Nordin valdes till justerare.
Vi har fått fyra nya medlemmar sedan sista mötet när vi får 400 medlemmar ska vi fira det. Nils-Erik informerade om vår 80-90 års födelsedagsfest den 24 oktober och det är cirka 40 personer som är inbjudna.
Ulla-Britt Jonsson berättade att resorna till London och Hallsta med Jamtli, är fulltecknade. Mitt revyresan till Härnösand den 6 januari 2024 är det fortfarande platser kvar och det går att anmäla sej idag.
Nästa möte den 21 november kommer Maria Meidell och hon ska berätta om hur det är att blir gammal och vad man kan göra för att må bra.
Avslutning och ett stort tack till kökspersonalen för de goda smörgåsarna och Lena påminde om att vi träffa på ICA på fredag för promenad som blir en bergsbestigning upp på Bratthusberget i Överhörnäs som är en historisk plats för det finns en forngrav där. Utsikten är magnifik med Själevads kyrka i öster och Moliden till vänster.
Lena Sjölander körde bil upp till Bratthusberget och de som inte kunde vandra får åka med henne. Vi blev cirka 20 personer som samlades vid parkeringen i Överhörnäs och startade vandringen. Vädret var soligt men med lite blåst, men vad gör det när humöret är på topp. Den två kilomerters långa vandring med sista biten klättring, upp på berget gick bara bra.
När vi kom upp på berget så fanns det eld i grillen och de som ville kunde grilla. Efter förtäring blev det härlig gemenskap på altanen innan vi startade vandringen ner.

Kultändarna Ola och Göran

Promenad upp på Bratthusberget

Grillning

Septembers medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 100-tal medlemmar och dagens underhållare komikern Anita Olofsson välkommen.
Anita presenterade sej och berättade om den underhållning som hon gör. Hon berättade om sina far- och morföräldrar och deras liv med ransoneringskort och även deras kläder på ett härligt sätt och det blev många skratt. Hon presenterade vädret och sitt bärplockande som även fick oss att skratta igenkännande.
För att smälta underhållningen, drack vi kaffe med smörgås. Som vanligt blev det surr med varandra och det är en viktig del av möten, när vi träffas. Efter fikat fick vi mer underhållning av Anita. Hon visade oss underkläder med härliga kommentarer och hon berättade om julen och förberedelserna för den, i gamla tider.
Nils-Erik startade möte och vi har fått fyra nya medlemmar Stig Ölund, Anders Saxman, Anita och Kent Österlund. Vi är nu 394 medlemmar. Till att justera protokollet valdes Eleonore Nordin.
Eleonore visade hemsidan och dess funktioner där allt som föreningen gör och det finns även information om vad vi har gjort. Övrig information var att gympan har startat, studier och kommande aktiviteter som 80-90 års fest i oktober, promenaderna, trivselcafé och att quizen blir den 4 oktober kl 14.00 i Pingstkyrkan, Överhörnäs. Det är underhållning av High Coast Ukulele på Thuleteatern den 27 september till förmån för Kvinnojouren. Själevads skolan vädjar efter flera rastvakter.
Hans Larsson redogjorde den aktuella ekonomin och vi beslutade att inte höja några avgifter i nuläget. De som är nytt är att respektive på födelsefesten betalar 100 kronor.
Nästa möte blir den 17 oktober med underhållning av Kultändarna. Mötet avslutade med lottdragning och ett stort tack till kökspersonalen.

Anita visar sina härliga underkläder

*************************************************************************
Information från Hälsodagen i Bollsta den 13 september.

Information från hälsodag i Bollsta

Viktiga år att komma ihåg.

*************************************************************************
Majs medlemsmöte
På vårens sista möte hälsade ordförande Nils-Erik Forsman ett 110-tal medlemmar, Bengt Ögren samt Marielle Sjölund och Chatarina Eriksson från kommunen välkommen. Mötet startade med att Bengt spelade på dragspelet några fina låtar och sedan tog kommunens tjejer vid. De informerade om vad vi har för hjälp från kommunen och vad vi kan bidraga med för hjälp.

Marielle startade med att berätta om den service insats som de har gratis, blir det i hemmet måste det komma in en ansökan och de kostar då pengar. De finns anhörigstöd, besöksvän, trygghetslarm, färdtjänst och mycket mer som man kan ansöka om.

Chatarina informerade om träffpunkterna som finns i kommunen, framtidsfullmakten, bostadstillägg, fixartjänst med hjälp i hemmet är gratis. Det är bara att ta kontakt med kommunen så får man information om vad som finns och vad man kan få hjälp med. Vill man hjälpa till med något så får man även den informationen.

Efter ett gott fika med smörgåstårta spelade Bengt igen och han fick hjälp av Roger Hedlund med allsång som blev mycket uppskattat och alla sjöng av hjärtans lust. Vi har fått fem nya medlemmar sedan sista mötet Åsa Häggström, Sören Häggström, Yvonne Wikberg, Curt Svedberg, Britt-Marie Burman och vi har nu 397 medlemmar.

Lena Sjölander Gren informerade om resorna som är aktuella och att promenaderna kommer igång den 23 maj, Hans Larsson berättade att boulen startar den 25 maj, Eleonore informerade att vi kör ute gympa på hembygdsgården med start den 7 augusti, se vidare på hemsidan om vad som händer.

Tillsammans med Domsjö och Örnsköldsviks Pro ska vi som ifjol, ha en Trivseldag på Själevads hembygdsgård den 30 maj klockan 11.00.

Friskis och Svettis hade en föreläsning av Maria Mejdell om träning och demens och den kan man läsa om på hemsidan.

Nästa medlemsmöte blir den 15 augusti och då underhåller Skogsfalke. Den 1 augusti har vi vår sommarträff på Hembygdsgården i Själevad.
Efter lotteridragning tackade Lena kökspersonalen och avslutades mötet.

Årsmöte den 21 februari
Årsmötet inleddes med att Nils-Erik Forsman hälsade Zandra Zinner, Marie Hörnell samt ett 90-tal medlemmar välkommen. Det blev en fin och stämningsfull parentation för de sexton medlemmar som gått bort under året. Zandra sjöng några sånger till pianokomp av Marie. Lena Sjölander-Gren tände ett ljus för var och en, när Zandra läste upp namnen. Vi sjöng ”blott en dag ett ögonblick i sänder” tillsammans och Zandra sjöng ett fint potpurri som avslutning.

Konsumentvägledare Inger Edin från kommunen informerade om vilka rättigheter vi har när vi handlar, både i butik och via nätet. Hon betonade hur viktigt det är att inte uppge bankid och inte svara på okända samtal. Det är viktigt att vi sparar kvitton om vi ska byta eller lämna tillbaka varor. Hon hade en folder med sej, där allt som hon berättade om fanns med. Om någon vill ha en så ta kontakt med Nils-Erik.
Årsmötet startade med Nina Moberg som ordförande och Eleonore Nordin som sekreterare. Styrelse fick följande sammansättning Nils-Erik Forsman ordförande, Birgitta Brodin sekreterare och Hans Larsson kassör. Ledamöter på två år blev Roger Hedlund, Inga-Britt Ulander, Ulla-Britt Jonsson och Lena Sjölander-Gren och Debora Forsman ett år . Övriga funktionärer valdes på ett år.
Ulla-Britt Jonsson berättade om resor som var aktuella. Vi har fått sex nya medlemmar Ann-Christin Byström, Anders Byström, Ingemar Borg, Carina Nilsson, Anders Eriksson och Louise Larsson så vi hoppas att vi når 400 medlemmar snart. Till att justera protokollet valdes Ingrid och Bertil Östman.
Hans berättade om ekonomin och revisorernas berättelse godkändes och även fastställande av resultat och balansräkning. Nina berättade om hur viktigt det är att vi är med i Samorganisationen för att få bidrag från kommunen. Nils-Erik avtackade Nina med ett hjärta samt några PRO´s skraplotter. De som avgått ur styrelsen och andra funktioner Ulla Jonsson, Hans-Erik Körning, Jan och Karin Svedberg samt Lena Åström avtackades med blommor.
Vi fick även programbladet för 2023 och där finns information om vad vi gör och vilka som är med i styrelsen. Vilka dagar vi har våra möten, fester, sammankomster, studiecirklar, friskvård, bridge, boule och musik quiz. Vi kan ta kontakt med aktuella personer när vi har frågor om någon av aktiviteterna.
Mötet avslutades med ett tack till alla och särskilt till kökspersonalen som fixat kaffe och semlor.

Nils-Erik tackar kommunens tjejer
Bengt och Roger håller allsång.

April medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 110-tal medlemmar, och Robin Hörnkvist välkommen. Vi fick en härlig under hållning av Robin. Han hade en blandad underhållning av visor, rock och tolkade några artister på ett fint sätt.
Det blev paus för fika och ett trivsamt surr kring kaffekopparna. Vi fick mer underhållning av Robin och han berättade om låtarna. Han sålde även biljetter till Äldregalan den 12 maj.
Våra representanter på Veteranvetartävlingen måndag den 17 april, Inez Burholm, Lena Sjölander Gren och Roger Hedlund gjorde en mycket bra insats och blev tvåa. Vi hurrade för deras insats.
Vi har fått två nya medlemmar sedan sista mötet Isalei Jonsson och Christer Forsberg. Vi är nu 393 medlemmar. I apoteksfrågan har vi inga nya beslut.
Lena Sjölander Gren informerade om de enkäter som medlemmarna tagit del av och studier som är möjliga till hösten. Hans Larsson berättade att boulen kommer igång snart. Vi kommer att annonsera när promenaderna och boulen börjar på hemsidan vid ICA och Coop. Den 25 april 09.00-14.00 har Friskis och Svettis en föreläsning av Maria Mejdell om träning och demens.
UllaBritt Jonsson presenterade två nya resor som är på gång, den 3 september med Ådalen 111 och den 9 december Hallstaberget och Jamtli.
Nästa medlemsmöte blir den 16 maj och då underhåller Bengt Ögren och blir det även information av kommunen om hjälpmedel i vardagen.
Efter lotteridragning avslutades mötet med tack till de som jobbat.

Vårt lag med Inez, Roger och Lena.

Publiken som pepprade vårt lag

Mars medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 120-tal medlemmar, Ida Bertilsson från Apoteksbolaget, Pauline Nordlinder Regionsansvarig och trubaduren Andreas Nilsson välkommen.

Ida Bertilsson informerade om apotekets planer i Själevad, och det är inte aktuellt med något nytt apotek. De nuvarande apoteket ska var borta senast den 23 december 2023. Vi ge ju inte upp hoppet att få behålla apoteket i Själevad. Möjligheten finnas att vi kan få ett Apoteksombud.
Vi beslutade att inbjuda berörda parter och höra deras åsikter om att vi blir utan apotek i Själevad. Läs mer om informationen och reaktionen från medlemmarna i nästa nummer av Själevads posten

Vi fick en härlig under hållning av Andreas Nilsson som är en skogscowboy, trubadur, vissångare och han tolkade bland annat Alf Robertsson och andra vissångare.

Det blev paus för fika och ett trivsamt surr kring kaffekopparna. Vi fick mer underhållning av Andreas och han avslutade med Snoddas Nordgrens ”Flottarkärlek”.

Kommande aktiviteter är Trivselcafé i Mysstugan, fredagar ojämna veckor kl 12.00. Gympan har avslutning den 27 mars kl 10.00 och sista Musikquizen i Pingstkyrkan den 29 mars kl 14.00.

Nästa medlemsmöte blir den 18 april och då blir det underhållning av Robin Hörnkvist och han kommer att säja biljetter till Äldregalan den 12 maj..

Efter lotteridragning tackade Nils-Erik alla, samt kökspersonalen och avslutade mötet.

Vår lokala trubadur Andreas Nilsson

Januaris medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 90-tal medlemmar, Domsjö Seniorkören och Bengt Olsson från Veteranpoolen välkommen. Domsjö Senior kör är ett gäng som spelar och sjunger gamla och nya låtar under Lena Ekjöv som kompar på piano. Deras tema med dagens underhållning var ”Från mörkret till ljuset” och Lena hade valt låtar med det innehållet. En härlig blandning och man kände igen de flesta låtarna.

Vi fick en enkät om önskemål för resor och övriga aktiviteter som Ulla-Britt Jonsson ville att vi skulle fylla i för att få önskemål från medlemmarna.

Veteranpoolens ordförande Bengt Olsson berättade hur den fungerar, hur de arbetar hos pensionärer med hantverk, i hemmet och i trädgården. I nuläget är det mycket snöskottning som gäller. Han hade två medarbetare med sej som jobbar ute på fältet och de berättade om vad de brukar göra. Man tar bara de jobb som man känner för. Han önskade att flera skulle anmäla sej, för det är i behov av flera ute på fältet.

Man ska vara pensionär och blir timanställd och brukarna får använda rot- och rutavdrag för tjänsterna.

Efter fikat, kaffe med smörgås, underhöll Senior kören igen med härliga låtar och avslutade med att vi var i ljuset med ”Nu är sommaren här”.

Nils-Erik startade mötet med Birgitta Brodin som sekreterare och Hans Lasson valdes till justerare.

Vi har fått två nya medlemmar sedan sista mötet Birgitta Brodin Nordin och Lena Persson. Lena Sjölander-Gren informerade om Trivselcafét som startar den 20 januari kl 12.00 varannan ojämn vecka. Ingrid Östman startar Musik Quiz den 1 februari, samt 1 mars och 29 mars i Pingstkyrkan Överhörnäs kl 14.00.

Hans Larsson meddelade att bridgen har startat och han önskar att fler kommer och spelar. Eleonore Nordin meddelade att gympan har startat och fler kan komma och vara med.

De ska göra en enkät om önskan till studiecirklar eller andra aktiviteter till nästa möte.

Ordförande tackade alla och kökspersonalen och informerade att nästa möte är årsmötet med parentation den 21 februari.

Lena spelar piano till kören

Text

Upptäck mer inom PRO Riks.

Hitta fler aktiviteter och erbjudanden på riksnivå

Personer framför träd

Puff 1

Två personer med hund

Puff 2

Person som går

Puff 3