Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Själevad

Möten från 2021

Decembers medlemsmöte
Den 14 december bjöd styrelsen in till julfest på Församlingshemmet i Själevad. Ett 120-tal medlemmar kom och det blev ett härlig återseende. Ordförande Nils-Erik Forman hälsade välkommen och informerade om dagen. Under tiden spelade Greger Jacobsson fin julmusik och även annan musik. Det blev mycket fin stämning och sorlet från alla betyder ju hur viktigt det är att få träffas och umgås.

Ett fint luciatåg med barnen från första klass från Själevads skolan kom och underhöll oss med julsånger och de sjöng av hjärtats lust. Det var härligt att se med vilken känsla och ingivelse de sjöng.

Det serverades sedan julgröt med skinksmörgås och det smakade utmärkt. Kaffe med kaka satte gav oss en kick, innan Sören Back från Teaterspegeln kom och informerade om årets teater på Gnistan ”Panik på Klinik” som startar den 29 januari. Han berättade även om tidigare teatrar med olika episoder som händer och som publiken inte alltid ser.

Vi fick även besök av ”Tomten” Kurt-Göran Öberg som kåserade om tomtens historia från förr och till nu. Många av oss kände till att så var det ju, kul att få en påminnelse.

Nils-Erik informerade om planerna inför det nya året. Sedan sista mötet har vi fått två nya medlemmar Karin Bergström och Sigvard Burland och nu är vi 383 medlemmar. Gympan börjar den 10 januari nästa möte blir den 18 januari. Vi planerar även en träff för 65-åringar för information om vad vi gör i vår förening. Hans Larsson informerade om hur man kan fixa Covid-pass.

Nils-Erik avslutade med att tacka alla som medverkat och önskade en riktig
God Jul och ett Gott Nytt År.

Nils-Erik omgiven värdinnorna Ulla-Britt och Lena

Sören informerar

Gregor underhöll med julmusik

Kurt-Göran kåserar om jultomten

Lena vid pianot med kören

Nils-Erik presenterade den nya styrelsen

Medlemsmöte den 14 november klockan 13.00 i Församlingshemmet, Själevad.

Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 90-tal medlemmar och Domsjö Seniorkör välkommen.
Vi fick en härlig underhållning av den blandade kören på 18 medlemmar med ledaren Lena Eklöf vid pianot. De sjöng inledningsvis blandade sånger av Lasse Berghagen, en del som man aldrig hört, och avslutade med ”Sträck ut din hand” och Lena uppmanade oss att ta varandras händer.
Nils-Erik tackade för den fina underhållningen och inbjöd till kaffe med smörgås och det smakade utmärkt.

Efter fikat blev det mer underhållning av kören och då var temat Evert Taube och där avslutade de med ”Kalle Schewens vals”.
Innan mötesförhandlingarna började, hade Eleonore en microgympapaus för att vi skulle sträcka på oss. Det är ju viktigt att försöka hålla oss friska.

Nils-Erik förklarade mötet öppnat och Debora Forsman blev vald att justera protokollet.
Vi har fått elva nya medlemmar som hälsades välkommen.
Gerd och Bertil Olsson, Rune Tällberg, Maj-Gun Jakobsson, Britt-Marie Edfors, Gudrun Berglund, Solgerd och Göran Olsen, Christina och Bengt Häggkvist och Kristin Landfors Wolbrin. Vi är nu 385 medlemmar och av dessa är det sjutton som är hedersmedlemmar, alltså över 90 år.

Hans Larsson presenterade budget och Nils-Erik verksamhetsplanen för 2022.
Birgitta Brodin berättade om studier och resan till Mitt revyn den 23 januari 2022, blev fullbokad på mötet. Vi har fått förfrågan från PRO Ö-vik om att läsa om Gotland och ev en resa senare.

Planerna vidare är;
Roger Hedlund och Nils-Erik ska på en ordförande träff. en medlemsvärvning, och eventuellt ett gemensamt besök på Teaterspegels teater. Vidare aktiviteter under 2022 är motion med gympa, stavgång och boule. Studier, resor och övrig samvaro med sommarfest och surströmmingsfest på Själevads Hembygdsgård är planerat. Trivselcafé på Mycklingsvägen varannan fredag ojämna veckor, musik Quiz en gång i månaden under vår och höst.

Nästa möte är den 14 december och då kommer Själevads skolans klass ett med lucia med tärnor och tomtar. Då bjuds det på julgröt med skinkmacka.

Efter lottdragningen tackade Nils-Erik kökspersonalen och avslutade mötet.

Medlemsmöte den 19 oktober klockan 13.00 i Församlingshemmet, Själevad.

Nils-Erik Forsman hälsade ett 100-tal medlemmar och Trio of You bestående av Robert och Caroline Sedin sång och Ida Linné vid pianot, välkommen. De intog scenen och deras kraftfulla röster gick verkligen in hos oss. Första sången ”En ängel i mitt rum” blev en skön upplevelse av kärlek. De tolkade bland annat dansbandet Lasse Stefans och Tommy Körberg med sånger från Chess, och sångerna gav mycket kärlek.
Ulla-Britt Jonsson berättade om den planerade resan till Höga Kusten den 2 november och det gick bra att anmäla sej nu. Första stoppet blir i Härnösand på Bilmuseet, sedan Mjälloms bröd och sist Naturum. Resan inklusive lunch på Björkudden kostar 700 kronor.
Nils-Erik presenterade den nya styrelsen och berättade att Ulla-Britt Jonsson ska hjälpa Ulla Jonsson med resor och Lena Sjölander Gren ska hjälpa Birgitta med studierna. Ulla-Britt och Lena är nyinvalda i styrelsen.
Efter fikat med goda smörgåsar, underhöll Trio of Joy med ytterligare fina låtar och avslutade med ”Stad i Ljus”.
Mötesförhandlingarna togs vid och vi har fått 15 nya medlemmar, Gerd Fredin, Conny Person, Gudrun Nilsson, Margareta Löfstedt Lars Ekman Gertrud Nygren, Peter Westman, Tommy Eriksson, Agneta Bäckman, Åke Svensson, Anette Holmgren Stig-Åke Holmgren, Clas-Göran Engström, Ingrid Hellström och Anita Norberg. Vi har nu 375 medlemmar.
Birgitta berättade om studiecirklar som är på gång och önskade att få tips om andra studiecirklar.
Nils-Erik berättade om de aktiviteter som är på gång, Trivselcafé, Musik quiz, Gympa och Bridge. Boulen har tagit paus.
Roger Hedlund informerade om Hälsocentralens nybygge och att det inte finns plats för ett Apoteket, han har gett förslag om var det skulle vara möjligt att ha ett apotek.
Eleonore Nordin informerade om hemsidan och hur den fungerar.
Den 26 oktober blir det födelsedagsfest för 80- och 90 åringar.
Nästa möte den 16 november, kommer Domsjö Seniorkör och underhåller oss.
Efter lottdragningen tackade Nils-Erik de som kommit, kökspersonalen och förklarade mötet avslutat.

Trio of You