Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Själevad

Text

Text

Text

Text

Medlemsmöten 2022

Novembers medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 130-tal medlemmar, polis Rickard Hagström och Ola&jag välkommen.

Rickard visade filmer om situationer som vi äldre kan bli lurade på. Besök i hemmet är ganska vanligt och han sa att ”släpp aldrig in någon som du inte känner”. Vi fick även se hur bedragare försöker lura oss via telefon att uppge bank id, gör aldrig det.

Tredje filmen vi fick se var hur man kan bli stulen på telefon eller plånbok i affärer eller ute på gatan. Han ville vi skulle inte visa öppet var vi stoppar plånboken när vi handlar. Stoppa den i en ficka som inte syns och helst har blixtlås.

Händer det något, larma till 112. Han tipsade oss att fotografera och skriva en lista på de värdesaker som man har, då blir det lättare att hitta ägare till saker som kommer in till polisen.

Sedan fick vi en timmes härlig underhållning av Ola&jag och det spratt i bena på många av oss att dansa. De hade en mycket varierande underhållning och avslutade med en Gitarr Boogie som fick oss att häpna. Kenneth berättade även roliga historier mellan låtarna.

När Nils-Erik tackade spelmännen så sa han ”det har nog inte varit så härligt ös tidigare här förr”. De fick många applåder för sitt spelande.

Efter fikat, kaffe med smörgås, startade Nils-Erik mötet med Birgitta Brodin som sekreterare och Debora Forsman valdes till justerare. Vi har fått två nya medlemmar sedan sista mötet Gunvor Sjödin och Helena Olsson och vi är nu 391 medlemmar. Vi fick information om 2023 års verksamhetsplan och Hans Larsson informerade om budget för 2023.

Själevads skolan vädjar om fler rastvakter, så anmäl er till styrelsen om någon känner för att ställa upp som rastvakt.

Ordförande tackade alla och informerade om att nästa möte är den 14 december och då kommer Själevads skolan klass 1 med ett luciatåg och sjunger julsånger för oss. Det gick att anmäla sej till Karin efter mötet. Man kan även ringa henne senast den 2 december.

Oal&jag

Oktobers medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 100-tal medlemmar, Kommunalstars och Arne Berggren välkommen. Kören är ett gäng glada pensionärer med Karin Tängden som ledare. Hon spelade dragspel och även kompade på piano. De sjunger gamla låtar som man känner igen och gärna sjunger med. De startade med en låt ”De är inte åldern som göra att man blir gammal”.

Efter Kommunals första framträdande fick vi presentation av Arne som berättade om sin historia som brandman och möte med olika människor. Han är en före detta brandman och hade även utbildning inom brand- och säkerhet. Vi fick även information om hur man ska vara försiktig i hemmet med ljus och spisen, som är den vanligaste orsaken till brand i hemmet. Man ska aldrig lämna ett rum där man har tänt ett ljus. Vi fick även information om vad man kan skaffa för att försöka släcka en brand i hemmet, efter att man ringt och larmat.

Vi fick mer underhållning dels av kören och Tage Hellman spelade Klarinett och Gunnar Olsson sjöng ”En gammal bonddräng” och läste även upp hur det är att bli gammal, och hur miljötänket har havererat.

Nils-Erik startade mötet med Birgitta Brodin som sekreterare och Debora Forsman valdes till justerare.

Vi har fått sex nya medlemmar sedan sista mötet Anna Sjöberg, Per-Erik Vestman, Leif Tolvers, Lars-Olov Nordin, Ulf Byström och May-Britt Krånglin-Näslund. Han hälsade de nya medlemmarna välkommen och berättade att nu är vi 392 medlemmar.

Hans Larsson meddelade att bridge pågår och han önskar att fler kommer och spelar. De blir även en kurs för nya bridgespelare, hör av er till Hans. Ulla-Britt Jonsson informerade om en resa till Österåsen den 20 oktober och det finns platser kvar. Lena Sjölander-Gren informerade om studiecirklar och man kan anmäla sej till syjunta. Eleonore Nordin har gympan på måndagar på Hampnäs och det är bara att komma.

Debora informerade om ”Kom och sjung med kören” som startar den 14 november 18.30 och fyra måndagar till i Pingstkyrkan i Överhörnäs. Hör av er till Debora om någon vill vara med och sjunga. Det blir avslutning för hösten med konsert den 17 december. Kören forsätter med fem övningar, med början på måndagar i januari.

Ordförande tackade alla och informerade om att nästa möte är den 15 november och då blir det information av budget och verksamheten för nästa år. Underhållningen står Ola & Jag för.

Avslutning och ett stort tack till kökspersonalen för de goda smörgåsarna.

Underhållning
Gunnar som bonddräng
Kommunal stars
Nils-Erik tackar Arne för informationen

*****************************************************************************************
Septembers medlemsmöte

Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 90-tal medlemmar och ”Fyra nyanser av grått” välkommen.

De är ett gäng som spelar och sjunger gamla och nya och egna skrivna låtar. De startade med en ”Ankomstsång” en låt som är 450 år gammal. De spelade polka, hambo och en schottis ”Eljest” som Karl-Johan komponerat. De sjöng även välkända sånger som ”Helgdagskväll i timmerkojan”. Alf blandade underhållningen med att spela nyckelharpa och fiol.

Efter fikat, kaffe med smörgås, höll Eleonore Nordin en stunds gympa med övningar som är bra när man har suttit ett tag. Hon informerade om att gympan har startat på Hampnäs.

Vi fick mer underhållning av de gråa killarna och sist rev de av en härlig polka och de var svårt att sitta stilla.

Nils-Erik startade mötet med Birgitta Brodin som sekreterare och Debora Forsman valdes till justerare.

Vi har fått två nya medlemmar sedan sista mötet Ingrid och Holger Näsström. Lena Sjölander-Gren informerade om förslag på studiecirklar som syjunta, bok- och läscirkel. Den digitala klyftan och minnesträning som ABF håller, finns kvar.

Hans Larsson meddelade att boulen har en gång kvar och sedan startar bridge och han önskar fler kommer och spelar. Ulla-Britt Jonsson informerade om en resa till Österåsen den 20 oktober. De gick anmäla efter mötet till både studiecirklar och resan.

Den 22 september inbjuder PRO Ö-vik till en friluftsdag på Skyttis.

Fyra nyanser av grått

Gympa

Gitarrfrossa med Ola och Gunnar

Två av hjärtan som Debora skrev ett till alla.




Augustis medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 90-tal medlemmar och ”Gitarrfrossa” som bestod av Ola Wikström och Göran Jonsson, välkommen. Vi möttes av ett hjärta med var sitt kärlek/omtanke budskap på och en chokladhjärtebit. Vi kändes oss mycket välkommen, tack Debora Forsman för dina fina tankar.

Vi fick en härlig underhållning av Gitarrfrossan med varierande låtar som omfattade egna låtar som ”Jag geck i skola oppa Brebön”, engelska låtar som ”You are always in my mind”och många andra kända låtar. Ola rev av en ”Boggie, Boggie” som fick oss att hänga med. Vi fick även höra några medley med kända låtar.

Ordförande startade mötesförhandlingarna och Debora valdes till justerare. Studierna redovisades och för att köra en tunnbröds bakkurs behövs några fler deltagare. Utegympan har startat vid Hembygdsgården, måndagar klockan 10.00

Vi har fått åtta nya medlemmar sedan sista mötet Inger Berglund Ann-Christin Halén, Christer och Carina Sjöblom, Ulla Nordin, Eva Nyström, Olle Pehrs och Karin Sjödin.

Programbladet för resten av året är framtaget. I september ska det vara medlemsvärvning vid ICA i Själevad. Eleonore Nordin visade hemsidans funktioner. Hans Larsson önskade fler medlemmar till sin Bridgegrupp.

Vi åkte till Näsåker den 13 augusti till revyn med huvudpersonerna Jacke Sjödin och Helen Sjöholm, och det blev en härlig kväll med fantastisk underhållning av flera artister och med ett antal duktiga musiker också. Den planerade resan till Sundsvall och Titanic utställning blev inställd.

Det är planerat att starta ”Gå och umgås” den 31 augusti och samma dag klockan 16.00 blir det en sensommarträff på Hembygdsgården med mat och underhållning av Robin Hörnkvist. Boulen är på gång och snart startar Trivselcafé. När man läser programbladet är Själevad en mycket aktiv förening och det finns något för alla.

Styrelsen gör ett fantastiskt jobb för att alla ska trivas. Alla aktiviteter finns på hemsidan, annonser i ÖA och på anslagstavlorna vid ICA och Coop.

*************************************************************************************
Majs medlemsmöte
Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 100-tal medlemmar och dagens underhållare Chris O`Berg välkommen och sa varsågod till Chris att köra igång och underhålla oss.

Han började med att presentera sej och berättade lite om sin bakgrund. Vi blev bjudna på en mycket varierande underhållning. Först blev det några låtar med Quiz och det klarade vi av. Hans underhållning var allt från hans samarbete med Henrik Åberg, boggie, han hyllade Harry Belafonte som är 90 år med en allsång ”Matilda”. Elvis, Andrew Valter, Ted Gärdestad, ja hans uppträdande blev mycket uppskattat och hans idoga träning har gjort att han har blivit en mycket skicklig pianoartist.

För att smälta underhållningen, drack vi kaffe med smörgåstårta eftersom det är sista mötet för säsongen. Som vanligt blev det surr med varandra och det är en viktig del av möten, när vi träffas. Nils-Erik, med Birgitta Brodin som sekreterare, och Debora som justerare, förklarade mötet öppnat. Vi har fått en ny medlem, Stefan Johansson vi är nu 382 medlemmar

Lena Sjölander-Gren redogjorde för de aktiviteterna som pågår och promenaderna för både de som vill gå längre och de som använder stavar, pågår med bra deltagande. Det är tre gånger kvar och avslutas den 1 juni med utflykt till Bratthusberget i Haffsta. Tunnbrödsbaket återkommer till hösten. Hon påminde om den digitala klyftan är en viktig del för oss pensionärer för att hänga med i samhällets digitala värld.

En hemlig resa den 19 maj blir spännande och den 7 juni åker vi till Gotland på en femdagars resa.

Eleonore Nordin informerade om Friskvårdskortet och att utegympan på Själevads hembygdsgård startar den 8 augusti klockan 10.00. Gympan är gratis och det är bara att komma med.

Samorganisationen anordnar en trivselträff den 24 maj klockan 11.00 – 15.00 på Hembygdsgården i Själevad. Det blir mycket underhållning, loppis och försäljning av olika slag. Träffen ska ge behållningen ett bidrag till Ukraina

Nästa träff är sommarträffen den 2 augusti på Själevads Hembygdsgård.

Efter lotteridragning tackade Nils-Erik alla, samt kökspersonalen och avslutade mötet.

Chris underhåller

*************************************************************************************
Aprils medlemsmöte

Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 90-tal medlemmar, musikern Per-Åke Stockberg och Thore Tavelin välkommen

Per-Åke som är en allsidig och mycket duktig artist började underhållningen med att spela saxofon, han sjöng och varvade underhållningen med att spela på keybord. Alla var välkända sånger av olika artister och han avslutade med Moonlight serenad.

För att smälta underhållningen, drack vi kaffe med smörgås och som vanligt blev surret med varandra mycket högt. Nils-Erik, med Birgitta Brodin som sekreterare, och Debora som justerare, förklarade han mötet öppnat. Vi har fått två nya medlemmar, Christina Sjöström och Vanja Själin och vi är nu 384 medlemmar

Thore Tavelin gav oss en mycket intressant berättelse om Prosten Holm som kom till Själevad från Helsingfors och var född 1781. Han värnade om folket och startade som utbildad präst, ett mycket gediget arbete med en skola, konfirmandundervisning och att hjälpa de fattiga. Han startade en Arbetsinrättning, där folk fick jobba och göra saker som de sedan sålde samt linhantering med ett blekeri i Själevad. Han blev också Örnsköldsviks grundare. Han hade en stor inverkan på människorna i stan. Gifte sej två gånger och fick sammanlagt 14 barn. Han avled år 1867 i en ålder av 86 år.

Lena Sjölander-Gren presenterade aktiviteterna som är planerade för våren.

Promenader för både de som vill gå längre och de som använder stavar och rullatorer. Nytt är kvasttillverkning hos Ove och Eleonore och tunnbrödsbaket har kommit på gång. Ring till Lena och anmäler er till de olika kurserna.

Bridge och Trivselcaféet har kommit igång. Boulen kommer igång när banorna har torkat upp, meddelas via hemsidan och annonser på ICA och Coop.

Roger Hedlund som är vår representant mot byggandet av Hälsocentralen, meddelande att det är inget nytt om var apoteket ska bli.

Övriga aktiviteter är Pro vetartävlingen den 25 april kl 11.00 på Gnistan. Roger vädjade om att vi skulle komma och heja på vårt lag. Samorganisationen anordnar en trivselträff den 24 maj klockan 11.00 på Hembygdsgården i Själevad.

Nästa möte är den 17 maj och då blir det underhållning av Chris O Berg.

Efter lotteridragning tackade Nils-Erik alla, samt kökspersonalen och avslutade mötet.


*************************************************************************************************

Årsmöte med parentation

Årsmötet den 15 mars inleddes med att Nils-Erik Forsman hälsade ett 90-tal medlemmar och Lennart Sundvall välkommen.

Lennart berättade om sitt arbetsliv som efter val av lärare eller sport journalist, så blev det sporten som vann. Han började sin bana i Härnösand som sport journalist för VA i cirka 5 år. Sedan blev det SV förlaget i Bjästa i ca 3 år. 1979 gick han över till radio Västernorrland som reporter och han berättade om MoDo SM guld som var stort. Han refererade även guldet 2007 och damernas guld 2012.

Efter sporten blev det ”Vi i femman” i radio i ca 35 år. Nyhetsreporter i Ö-vik. Han berättade även om möten med olika människor, bl a kronprinsessan Viktoria, Bengt Eriksson på Junsele djurpark när han blev överfallen av en tiger och Anders Eriksson från Resele när han körde igenom isen med traktorn på Ångermanlandsälven. Vi fick även höra när han intervjuade Bengt och Anders om sina äventyr.

Han jobbade även en tid på travet och ÖA fick ett tips om en som hade tippat rätt på över en miljon kronor, men tyvärr inte lämnat in tipset, och det var Lennart. 2016 jobbade han med världens barn och under några månader hade de samlat in 1,5 miljoner kronor. Hans berättelse om arbetslivet blev mycket intressant att lyssna på.

Diakon Göran Norlén höll en minnesstund över de femton medlemmar som avlidit under året. Lina Sundkvist sjöng två sånger och Göran läste upp namnen på de avlidna och Lena Sjölander-Gren tände ett ljus för var och en. Vi höll så en tyst minut.

Vi blev så bjudna på kaffe och semlor innan årsmötesförhandlingarna tog vid med Nina Moberg från Samorg som ordförande och Eleonore Nordin som sekreterare. Det blev samma styrelse som sitter kvar, Nils-Erik Forsman som ordförande, Hans-Eric Körning, sekreterare och Hans Larsson kassör. Övriga ledamöter och funktioner i föreningen valdes på ett år.

Vi har fått fyra nya medlemmar sedan sista mötet och det är Sivert Näslund, Eva Hörnell, Inga-Märta och Ulf Agemark.

Eleonore Nordin informerade om det nya aktivitetskortet som räcker till den 1 december.

Ulla-Britt Jonsson informerade om de resor som är planerade, den 15 april åker vi till Mittrevyn i Härnösand. Den 19 maj är det en hemlig resa och den 7 juni åker vi till Gotland på en femdagarsresa.

Nils-Erik föreslog att vi ska höja fikapriset till 50 kronor och det godtogs av medlemmarna.

Nils-Erik tackade Nina, Göran och Lina med var sin blomma för deras insatser.

Nils-Erik har tagit fram en flagga som föreningen har från starten den 6 december1949, och då hette föreningen Själevads Pensionärer. På baksidan står det ”Frihet är de bästa ting”. 1965 ändrades namnet till PRO Själevad.

Vinsten av lotteriet på 6 100 kronor går oavkortat till Ukraina via Filippus.

Roger och Hans visar flaggan från 1949

Göran läser upp namnen på de som avlidit under året och Lena tänker ljus för var och en.

Eleonore sekreterare och Nina ordförande

Lina sjunger innan minnesstunden

Lennart håller upp ÖAs information om vinsten

******************************************************************************************
Februaris medlemsmöte 2022

Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade ett 85-tal medlemmar och dagens underhållare Robin Hörnkvist och ABFs Per Håkansson välkommen. Han betonade av hur viktigt det är att vi får komma igång, träffas och umgås.

Per informerade om de studiecirklar som är möjliga bl a ”Digitala klyftan” och ”Minnesträning” som är viktiga ämnen för oss pensionärer.

Vi fick en härlig och omväxlande underhållning av Robin med härliga rocklåtar, medley av Elvis, Vikingarna och en kaffelåt med ”Dagny dansar gogo” innan det blev kaffe och smörgås.

Mötesförhandlingarna togs vid. Vi har fått tio nya medlemmar från årets början Kjell Nättle, Britt-Marie Johansson, Gun Matiasson, Ewa Lundmark, Arne Lundmark, Harriet Eriksson, Eva Söderholm, Anita Alenius, Eivor Svensson och Ann-Kristine Sundström. Vi är nu 385 medlemmar.

Lena Sjölander-Gren presenterade aktiviteterna som är planerade för våren 2022.

Det är planerat förutom gympa, promenader för både de som vill gå längre och de som använder stavar och rullatorer. Nytt är kvasttillverkning och brödbaket har legat nere, men nu är det också på gång.

Ulla-Britt Jonsson presenterade förutom resan till Mitt Revyn som blev framflyttad till den 15 april pga pandemin, en planerad resa till Gotland i juni. Det blir mer information senare.

Bridge har kommit igång Trivselcafé startar den 4 mars. Musikquiz är också på gång.

Roger Hedlund som är vår representant för oss mot byggandet av Hälsocentralen meddelande att han inte har hört något om var eller om det blir något apotek.

Nästa möte är årsmötet den 15 mars och då blir det parentation med Göran Norlén och Mari Hörnell. Lennart Sundvall kommer och berättar om sin tid med radio och övriga utmaningar.

Efter lotteridragning tackade Nils-Erik alla, samt kökspersonalen och avslutade mötet.

Upptäck mer inom PRO Riks.

Hitta fler aktiviteter och erbjudanden på riksnivå

Personer framför träd

Puff 1

Två personer med hund

Puff 2

Person som går

Puff 3