Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Händer som håller i kontanter.

Sveriges pensionärer har efter två år av intensivt opinionsarbete äntligen fått upprättelse. Foto: Mostphotos.

Kategorier:
Pensionärers ekonomi
Publicerad:

Äntligen klart med kompensation till 57:orna

Riksdagen fattade på onsdagen beslut om att kompensera dem som drabbades av förra årets skatteorättvisa. Utbetalning väntar i juli.

Sedan den ödesdigra hanteringen av de nya åldersgränserna i pensionssystemet 2022 har PRO och andra pensionärsorganisationer krävt kompensation för de pensionärer födda 1957 som betalat högre skatt än alla andra. Uppbackningen från enskilda har varit stor. Mängder av pensionärer har påverkat genom insändare, sociala medier och egna kontakter med politiker.

I går fattade riksdagen äntligen det slutgiltiga beslutet om att kompensera för skatteorättvisan för 1957:orna. Nu är också alla detaljer kring utbetalningarna klara. Riksdagen fattade beslutet i enighet.

Kristdemokraternas Hans Eklind sammanfattade den korta debatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som föregick beslutet:

–Rätt är rätt och fel är fel. Idag gör vi rätt, och det är inte en dag för tidigt.

En bekräftelse på kompensationen kommer att skickat ut av Skatteverket. Pengarna sätts sedan automatiskt in på skattekontot och betalas ut till det konto man registrerat. För de som fått slutskattebeskedet i april eller juni sätts kompensationen in på skattekontot första veckan i juli.

Läs Skatteverkets information om utbetalningarna här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer här om PRO:s arbete för rättvisa åt 1957:orna

Text: PRO