Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Två kvinnor står vid varsitt ståbord i en inspelningsstudio.

Dagens moderator Terese Raymond och PRO:s ordförande Åsa Lindestam.

Kategorier:
Publicerad:

"Det handlar om att vi vill varandra väl"

DigiSens första webbinarium om enklare digitala tjänster för äldre har genomförts. Här kan det ses i efterhand.

I mitten av oktober genomförde DigiSen det första av höstens webbinarier om enklare digitala tjänster för äldre. Ämnet var hur kommuner kan arbeta med webbplatser och e-tjänster för att se till att de fungerar för alla.

PRO:s Åsa Lindestam inledde med att prata om att en del äldre är bekväma med digitala tjänster, medan andra har fått riktigt svårt att utföra vardagliga uppgifter, som att betala räkningar eller boka tider.

Stefan Johansson från Begripsam AB sammanfattade vad tillgänglig design i grund och botten handlar om: "vi vill varandra väl". Därefter gick han igenom grundprinciperna för tillgänglig och användbar design och visade också hur man kan samskapa i utvärdering av befintliga tjänster.

Sara Hansson, IT-strateg på Rättviks kommun, berättade om sina insikter från samarbetet med äldre och varför användarundersökningar inte räcker.

Lena Dahlberg, projektledare på SKR, delade med sig av erfarenheter från att använda surfplattor i Borås kommun, och hur viktigt det är att självständigt kunna uträtta ärenden och klara sig själv.

Dagen avslutades med ett panelsamtal där även Anita Hildén från PRO i Tyresö och PRO:s samhällspolitiska chef Marie Näslund deltog.

Här kan du se hela webbinariet

DigiSen är ett projekt som drivs av PRO och Begripsam och finansieras av Allmänna arvsfonden.

Text: PRO