Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Arboga

Småland -Öland

Datum: 28 september - 1 oktober. Pris: 4 800 kronor

Resan startar klockan 06.30 onsdagen den 28 september från Arboga Station och går via Kolsva, Köping och Kungsör till Söderköpings Brunn där vi klockan 10.00 dricker kaffe med smörgås.
Sedan går resan vidare till Oskarshamn där vi får se en film om Dödarhultarn och därefter beser och Döderhultarmuséet på egen hand. Dagens lunch intar vi på Grand Station Restaurang i Oskarshamn innan vi reser till Kalmar och bokar in på hotell Kalmarsund. Middag på hotellet klockan 19.30

Torsdagen den 29 september åker vi ut på Öland där en guide möter oss klockan 09.15 vid Träffpunkt Öland. Resan går till södra Öland och bl a Skördemarknaden, Vickelby, Alvaret, Ölands södra udde med Ottenby fågelstation samt Eketorps Fornborg. Lunch äter vi på restaurang Fågel Blå i Ottenby.
Vi beräknar vara tillbaka i Kalmar klockan 15.45. Det blir tid för egen hand i Kalmar under eftermiddag/kväll innan middagen på hotellet klockan 19.30

Fredagen den 30 september bokar vi ut från hotellet och reser till Nybro Crystall där vi får en guidad visning klocka 09.30. Efter visningen finns tillfälle till inköp i shopen - som grupp har vi 10 %! Färden går vidare till Boda där vi besöker The Glass Factory klocka 11.30. Även här finns tillfälle till inköp.
Resan går vidare till till Emmaboda för kaffe och smörgås på Linden restaurang & Pub i gamla stationshuset.

Om det är möjligt möter oss en guide för att ta oss med på en tur i Utvandrarbygden med Duvemåla och Klasatorpet - kaffe med bröd klockan 16.00 - innan vi till kvällen anländer till Kosta och hotell Kosta Lodge.
Klockan 18.40 kör vår buss oss till Kosta glasbruk för hyttsill med tillbehör och underhållning. Efter maten visar en glasblåsare hur det g till att blåsa glas. Kvällen avslutas klockan 22.00 när bussen tr oss tillbaka till hotellet.

Lördagen den 1 oktober hinner vi med kaffe och guidad visning av Målilla motormuseum innan vi klockan 12.00 kommer till Storebro och Visans Skepp. Visans Skepp består av ett 20-tal stenar där Sveriges mest berömda visor är inhuggna. Om det går, får vi också en musikguidning där.
Klockan 13.00 fortsätter vi för att äta lunch på Kisa hotell innan vi reser vidare hemåt. Vi beräknar vara tillbaka i Arboga klockan 1945.

I priset ingår:
- bussresa
- logi i 2-bäddsrum med frukost
- två middagar, två-rätters
- hyttsill med tillbehör en dag
- tre luncher
- kaffe med smörgås/bröd vid fyra tillfällen
- entréer och guidning enligt programmet

Enkelrumstillägg 650 kronor.

OBS! Sista anmälningsdag är den 19 augusti 2022

Anmäl till:
Karl-Ove Johansson 070-655 61 66 eller
Birgitta Berg 073-752 47 42

Götlunda Buss arrangerar resan och skickar även ut inbetalningskort.
OBS! Anmälan är bindande!